Ngjitet ngjitëse sëmundje në legen - Diagnostics sëmundje ngjitëse


Përmbajtje
Sëmundje ngjitëse, të ngjitet në legen
Shkaqet dhe mekanizëm të mbështjelljes në pelvisit
Simptomet e pranisë së mbështjelljes në legen
Sëmundje ngjitëse Diagnoza
Sëmundje ngjitëse trajtim
Komplikimet dhe sëmundje ngjitëse parandalimi
Konsultimi obstetër-gjinekolog në temën e mbështjelljes në legen
Faqja 4 nga 7

Sëmundje ngjitëse Diagnoza


Diagnoza e mbështjelljes në legen nuk është aq e lehtë për të dyshuar praninë e saj mund gjinekolog në shqyrtimin e parë, në praninë e ankesave specifike dhe historisë (kirurgji në të kaluarën). Kur studimi vaginale organet e legenit ende ose pak lëvizin në studim. Ngjitet theksuara shqyrtim karrige shkakton dhimbje. Megjithatë, diagnozë të saktë ishte e mundur vetëm pas një seri e analizave dhe studimeve:

- Shpifjeve mbi florën e vaginës;

- PCR - diagnoza - shqyrtimit për infeksion urogjenital;

- Ultratinguj legenit;

- MRI - Imazhe rezonancë magnetike e organeve të legenit - kryer pas ultrazërit mëparshëm legenit. Metodat noninvasive instrumentale, me përmbajtje të lartë të informacionit;

- Laparoscopy diagnostike - operative, por metoda më e besueshme për diagnozën. Bëri dy prerje të vogla në murin e barkut. Ajrit Barkut lulëzim. Në një prerje a laparoscope është futur (tubin e hollë me një aparat në fund të bllokut të, i cili është transmetuar nepermjet imazheve në ekran). Në një seksion tjetër futur manipulyator- me ndihmën e mjekut shqyrton ndërrime organeve, duke kërkuar në detaje. Kjo ju lejon të bëni me besim një diagnozë të saktë.

Në varësi të laparaskopike foto dalluar 3 fazat përhapin sëmundje ngjitëse:
1st spikes fazë janë vetëm në lidhje me tubin fallopian, vezore ose në një tjetër fushë, por nuk parandalojnë vezë sekuestrimit;
2 Faza, të vendosura në mes të spikes tubat fallopiane dhe vezore ose në mes të këtyre organeve dhe për të parandaluar sekuestrimin e vezës;
Faza 3 - rrotullim i tubin fallopian, fallopiane spikes bllokim tub, duke e bërë të pamundur për të plotësisht të kapur vezë.

Pengimi i tubave fallopiane sipas hysterosalpingography (mitra është injektuar materialin kontrast për të prodhuar X-ray imazhe), ekzaminim gjinekologjik ultratinguj me një shkallë të lartë të probabilitetit të treguar praninë e mbështjelljes, qenët i qartë Tubali, por nuk përjashton praninë e mbështjelljes, pengojnë seriozisht shtatzënisë. Ultratinguj normale nuk mund të besueshme të zbuluar praninë e mbështjelljes legenit.

Kështu, ajo është e organizuar e përhapjes së mbështjelljes është thelbësore për të përcaktuar trajtimin. Në shumë raste, pacienti mund të vërehet dhe testuar gjatë viteve një gjinekolog me diagnozë të paqartë, por që laparoscopy lejon jo vetëm diagnozë të saktë, por edhe trajtim të njëjtën kohë efektiv të sëmundjeve ngjitëse.