Mosveprim dhe humbja e organeve gjenitale rënie


Mosveprim dhe humbja e organeve të lidhura me sëmundje, e cila mjeku është e zakonshme, por jo gjithmonë në mënyrë korrekte dhe menjëherë vendos për trajtimin dhe rehabilitimin e pacientëve të tillë. 15% e operacioneve gjinekologjike prodhuar vetëm mbi këtë sëmundje.

Prevalenca e prolapsi gjenitale mbresëlënëse: në Indi sëmundja është, do të thotë natyrën e epidemisë, dhe rreth 15 milionë gra amerikane vuajnë nga kjo sëmundje.

Ka urtësi konvencionale që gjenitale rënie - një sëmundje e të moshuarve. Kjo nuk e bën, në qoftë se ne supozojmë se 100 gra të moshës 30 vjeç, kjo patologji ndodh në çdo dhjetë. Në moshën 30 deri në 45 vjet kjo ndodh në 40 raste nga 100, dhe pas 50 viteve të diagnostikuar çdo grua të dytë.


Sëmundja shpesh fillon në moshë riprodhuese dhe është gjithmonë progresive. Dhe si procesi i thelluar dhe çrregullime funksionale që shpesh shkaktojnë jo vetëm vuajtje fizike, por edhe e bëjnë këta pacientë pjesërisht ose plotësisht të paaftë për punë.

Për lehtësinë e mirëkuptimit, mosveprimi dhe humbjen e organeve duhet të konsiderohet si një "hernie", e cila është formuar kur pajisja mbyllje - kat legenit - humbi aftësinë për të reduktuar në mënyrë që organet individuale ose pjesët e tyre nuk bien në aparatin mbështetës projektimit.

Besohet se në pozicionin normal të mitrës është e vendosur në legen të lartë aks. Trupi i mitrës fund tilted anteriorly ajo nuk është duke vepruar mbi planin e hyrjes në legen, qafën e mitrës është në linjë mezhostistoy. Kënd midis trupit të mitrës dhe mitrës më direkt dhe hapur anteriorly. Këndi i dytë në mes të qafës dhe vaginës po ashtu përballet anteriorly dhe është 70-100 °. Normalisht, mitra dhe shtojca e saj të mbajë lëvizshmëri të caktuar fiziologjik, duke kontribuar në krijimin e kushteve për funksionimin e tyre normal dhe ruajtjen e ndërtimit të një vepre organet e legenit.

Shkaqet e sëmundjes, manifestimet klinike dhe mundësitë e trajtimit që ju jeni të njohur rënie gjenitale, shikoi nëpër faqet e faqes tonë. Në metodat e "Bëni" është gjerësisht dhe në mënyrë të qartë të paraqitura të kirurgjisë plastike të kryera me mosveprim dhe humbjen e organeve.

Shkaqet rënie gjenitale

Rënie hentaliy - sëmundje polietiolohichnoe dhe zhvillimi i tij janë faktorë të rëndësishëm fizike, gjenetike dhe psikologjike.

Për arsye që ndikojnë në gjendjen e katit legenit dhe ligaments e mitrës, mund të nxjerrë në pah në vijim: moshës, trashëgim, lindjes, lëndime lindjes, punë të rënda fizike dhe për të përmirësuar vnutrybryushynnoho plagët presion pas një sëmundje inflamatore procedurat kirurgjike, ndryshime në prodhim steroid seksi që ndikojnë në muskujt e lëmuar reagim, dështimi hulli muskujve për të siguruar dobinë e katit legenit, etj Gjithmonë një faktor në zhvillimin e kësaj sëmundjeje është në rritje e presionit të barkut dhe paaftësinë e muskujt e legenit kat, dukuri të cilat mund të identifikohen 4 arsyet kryesore, edhe pse ndoshta një kombinim i tyre.

 1. Dëme post-traumatik në katin e legenit (më shpesh gjatë lindjes).
 2. Dështim i strukturave indit lidhor në formën e një dështimi "sistemik" (shfaqet nga prania e faqet hernias tjera, heqjes organet e tjera të brendshme).
 3. Shkelje e sinteze e hormoneve steroide.
 4. Sëmundjet kronike të shoqëruar nga trazirat metabolike, microcirculation.

Nën ndikimin e një ose më shumë nga faktorët e mëposhtëm ligaments funksionale dështimin e organeve dhe muskujt e legenit kat. Kur autoritetet fillojnë vnutrybryushynnoho presion shtrydhur përtej katin e legenit. Nëse ndonjë trupi është tërësisht brenda katin maksimal zgjatur legenit, ai humbi ndonjë mbështetje, shtrydhur përmes katin e legenit. Qoftë pjesë e trupit shtrihet brenda, dhe disa - nga unazë hernial, i pari të saj shtrydhur, ndërsa tjetri presion ndaj bazës mbështetëse. Kështu, pjesa që është ende jashtë hernia porta, mbahet nga një tjetër zhvendosje - dhe më shumë, presioni të fortë brenda barkut.

Lidhjet e ngushta anatomike ndërmjet fshikëzës dhe murit vaginë kontribuojnë në faktin se pavarësisht ndryshimeve patologjike të diafragmë legenit, i cili përfshin, natyrisht, dhe urogjenital, është lënia jashtë e murit vaginal të përparmë, i cili përfshin një mur fshikëz. Përmbajtja e fundit të qeses hernia është formuar cystocele.

Rritjet Cystocele nën ndikimin e presionit të vet të brendshëm në fshikëz, duke rezultuar në një rreth vicioz. Formuar në mënyrë të ngjashme dhe rectocele. Megjithatë, në qoftë se lënia jashtë e murit të përparmë të vaginës është shoqëruar pothuajse gjithmonë nga cystocele, shprehur në shkallë të ndryshme, rectocele nuk mund të jetë edhe një listë të vaginës, për shkak të një lidhje të lirshme ind lidhës në mes të murit të vaginës dhe rektumit.

Sac hernie në raste të caktuara, hapësirë ​​të gjerë mitrës zorrës së trashë apo fshikëz mitrës mund të përfshijnë sythe dhe zorrët.

Zhvendosja Klasifikimi i vaginës dhe mitrës

 • Kompensuar vaginë poshtë:
 1. lënia jashtë e murit vaginal të përparmë, pasme apo të dyja së bashku; në të gjitha rastet, muret nuk shkojnë përtej hapjes vaginale;
 2. humbje të pjesshëm të murit të përparmë vaginale dhe një pjesë e fshikëzës, pasmë përparme dhe murin e pasojat rektumit, ose një kombinim i të dyjave; shkoni mur jashtë hyrjes vaginale;
 3. humbja e plotë e vaginës, shpesh i shoqëruar nga humbja e mitrës.
 • Zhvendosja e mitrës poshtë:
 1. lënia jashtë e mitrës apo të qafës së mitrës - qafën e mitrës është ulur në nivelin e hapjes vaginale;
 2. pjesshme (fillimi) humbja e mitrës apo qafës së mitrës; qafën e mitrës nën stres vepron përtej hendekut gjinor, dhe fillon si rënie mitrës shpesh manifestohet në tension fizik dhe për të rritur presionin brenda barkut (potuzhivanie, kollitjes, teshtitjes, heqjen, etj);
 3. rënie paplotë i mitrës: Përtej hendeku gjinor është përcaktuar jo vetëm qafën, por edhe trupin e mitrës;
 4. rënie plotë i mitrës: Përtej hendekut gjinor (në mes të mureve të rënë të vaginës) është përcaktuar nga të gjithë mitër, mund të reduktohet ndërsa indeksi dhe gishtat e mesme e të dy duart mbi pjesën e poshtme të mitrës.

Simptomet e prolapsi gjenitale

Kursi i mosveprimit të tij dhe humbjes së organeve vaginale dhe të jashtme gjenitale karakterizuar nga progresion të ngadalshëm, edhe pse mund të ketë një relativisht të shpejtë kursin e saj. Ka pasur disa "përtëritje" e pacientëve.

Në pothuajse të gjitha rastet janë pothuajse të gjitha çrregullime funksionale të organeve pelvike që domosdoshmërisht kërkon zbulimin dhe trajtimin e tyre.

Në organet gjenitale mosveprim shpesh zhvillojnë simptoma, të cilat, së bashku me funksion të dëmtuar të organeve gjenitale në Urological dukshëm, komplikime proctologic dhe pacientët janë të detyruar në disa raste për të kërkuar ndihmë mjekët aleate profesione (për urolog, proctologist). Por simptomë kryesor i prolapsi të mitrës apo të qafës së mitrës, mur vaginale dhe organet fqinje janë obnaruzhyvaemoe edukimi shumë të durueshëm, shpërthen me prerje gjenital.

Sipërfaqja kishte pjesët gjenitale merr formën e mat-shndritshme, lëkurë të thatë me çarje, abrasions, dhe disa pacientë shfaqet ulcerat e thella (bedsores). Kjo ndodh për shkak të lëndimit të përhershëm, e cila është e ekspozuar kur ecin kishte murin vaginal.

Në prani të venoz ulcerat infeksion të mundshëm të indeve përreth pasojat që pasoi. Kur zhvendosja mitrës ndahen qarkullimin normal të gjakut në legen, ka ngecje, pastaj të zhvillojnë dhimbje, ndjenja e presionit në bark, siklet, dhimbje, kryqe, rëndë gjatë dhe pas shëtitje. Stanjacioni karakterizuar nga një ndryshim në ngjyrën e mukozën deri cianozë, edemë themelor indet.

Karakteristike është ndryshimi në funksion menstrual (algomenorrhea, hyperpolymenorrhoea), dhe çrregullime hormonale. Shpesh këta pacientë vuajnë nga infertilitetit, edhe pse shtatzënia është konsideruar mjaft e mundshme.

Kur jeta roll seksi gjenital është i mundur vetëm pas reposition trupin rënë.

Ndryshme ekstreme e çrregullimeve të ndryshme shoqëruese urologjike, të cilat mbulojnë pothuajse të gjitha llojet e çrregullimeve urinare. Kur gradë shprehura e mosveprimi dhe humbje te organeve gjenitale te formuar cystocele më karakteristike vështirësi urinimit, prezenca e pezëm mbetur urines në sistemit urinar, dhe si pasojë - infeksion poshtme të parë dhe progresin e procesit - majë të degëve të saj. Vazhdoi ekzistuese humbja e plotë e organeve mund të shkaktojë pengim ureteral, hydronephrosis, hidrouretera. Një vend të veçantë është zhvillimi i mosmbajtjeje urinar gjatë stresit. Shumica e zhvilluar për herë të dytë, pyelonephritis, cystitis, urolithiasis, etj Komplikime urologjike vërejtur në pothuajse çdo pacient të dytë.

Shumë shpesh, sëmundja manifestohet komplikime proctological që zhvillohen në çdo pacient tretë. Më e zakonshme e tyre - kapsllëk, dhe në disa raste ato shkaktojnë sëmundje në të tjerët - një pasojë dhe manifestim i sëmundjes. Simptomet tipike përfshijnë mosfunksionim i zorrës së trashë është në thelb lloji i kolit. Manifestim i rëndë i sëmundjes është gazi mosmbajtjeje dhe feces që rrjedhin ose rezultojnë nga traumatike perineum dëmtimin e indeve, mur zorrës së trashë dhe muskul unazor e saj, ose nga çrregullime të thellë funksionale e katit legenit.

Në këtë grup të pacientëve është venat me variçe zakonshme, veçanërisht në gjymtyrët më të ulët, për shkak nga njëra anë, një shkelje e daljeve venoz nga ndryshimet në arkitektonikë legen, e tjera - strukturat nestatochnostyu indeve lidhës, manifestohet si një dështim "sistematik".

Më shpesh sesa sëmundje të tjera gjinekologjike vërejtur patologjinë e frymëmarrjes, çrregullime endokrine që mund të shihet si duke përgatitur sfond.

Diagnoza e mosveprimit dhe humbja e organeve

Duhet të ketë studim kolposkopisë.

Përcaktoni disponueshmërinë tsysto- ose rectocele. Një vlerësim paraprak i shtetit funksional të muskul unazor të fshikëzës dhe rektumit (pra nëse mosmbajtjeje urinar, gazi në presion, të tilla si kollitet).

Hulumtimet duhet të përfshijnë:

 • urinalysis;
 • Ekzaminimi bakteriologjik të urinës;
 • urography nxjerrës;
 • Studimi urodynamic.

Pacientët me venitje dhe humbje e organeve duhet të jetë ekzaminimin rektal, në të cilën vëmendjen në praninë ose ashpërsinë e rectocele, gjendjen rektal unazor.

Në rastet kur orhanosohranyayuschuyu pritet të kirurgjisë plastike, dhe prania e comorbidity në kancerit komplekse kërkimore duhet të përfshijë metoda të veçanta:

 • i scraping Diagnostike hysteroscopy,
 • Ultratinguj,
 • Studimet hormonale,
 • Smears për të përcaktuar florën dhe pastërtinë, dhe qelizat atipike
 • Analiza lashtat lengjet vaginale, etj

Parandalimi i prolapsi gjenitale

 1. Mënyra racionale të punës dhe arsimit, që nga fëmijëria, sidomos pubertal.
 2. Taktikat racionale e shtatzënisë dhe lindjes. Ne e dimë se jo vetëm numrin e lindjeve, por natyra e tyre ka një ndikim vendimtar në paraqitjen e ptosis dhe prolapsi e organeve të brendshme gjenitale dhe mosmbajtjeje urinar gjatë stresit. Në lindje ka ndryshëm rrjet dëme vnutritazovye lumbosacral, duke shkaktuar paralizë të sigurues, femurit dhe nervat sciatic dhe, rrjedhimisht, mosmbajtjeje e urinës dhe feces. Ajo duhet të kërkojnë të përdorin këtë metodë të shpërndarjes, ku muskulaturë legenit kat dhe innervation ajo do të jetë i mbrojtur nga dëmtimi gjatë lindjes. Ne nuk mund të lejojmë të punës të zgjatur, sidomos periudhën e II. Prodhimi në mënyrë të arsyeshme në kohë e bakrit-lateral episiotomy anatomike dhe fiziologjike, kryesisht djathtë në të cilën është ruajtur integritetin pudendalnaya nervore dhe innervation për këtë arsye më pak të shqetësuar nga muskujt e legenit kat. Pika e dytë e rëndësishme është për të rivendosur integritetin e indeve perineal me krahasim të saktë.
 3. Parandalimi i komplikimeve inflamatore dhe rehabilitimin e masave që synojnë rikthimin e një shteti më funksional i katit legenit dhe organeve të legenit në periudhën pas lindjes - stërvitje të veçantë, terapi lazer, stimulimit elektrik të muskujve të legenit kat përdorur elektrodë anal.

Trajtimi i mosveprim dhe humbja e organeve

E vështirësisë të veçantë është zgjedhja e strategjisë së trajtimit, përcaktimin mënyrë racionale e ndihmës operacionale. Ajo përcaktohet nga disa faktorë:

 1. shkalla e ptosis i organeve;
 2. Ndryshimet anatomike dhe funksionale të sistemit riprodhues (ekzistenca dhe natyra e patologjisë lidhur gjinekologjike);
 3. mundësi dhe nevoja për të ruajtur ose rivendosur pjellori, funksion menstrual;
 4. karakteristika të zorrës së trashë dhe mosfunksionim muskul unazor zorrës së trashë;
 5. Mosha e pacientëve;
 6. patologji shoqërues extragenital dhe rreziku i kirurgjisë dhe kujdesin anestezi.

Trajtimi konservativ i mosveprim dhe humbja e organeve

Me mosveprim i organeve, kur ky i fundit nuk arrijnë holl dhe në mungesë të mosfunksionim të organeve fqinje mund menaxhimi konservativ i pacientëve, duke përfshirë:

 • Ushtrimet Kegel,
 • ushtrim terapeutik nga Yunusov (reduktim arbitrare e muskujt e legenit kat gjatë urinimit për ndërprerjen e urinës aktual)
 • lubricating vaginale Mukoza vaj që përmbajnë metabolitet e estrogjenit,
 • përdorim i pessaries, fashë mjekësore.

Trajtimi kirurgjik i ptosis dhe rënie e organeve të brendshme gjenitale

Në ptosis më të rënda dhe humbjen e organeve trajtim është operacioni. Duhet të theksohet se as me ndonjë patologji tjetër nuk është sugjeruar si metodat e kujdesit kirurgjike si për momentin. Ata llogaritur disa qindra, dhe secili ka, së bashku me avantazhe të caktuara, disavantazhet, e pasqyruar kryesisht në rikthim. Latest shpesh ndodhin gjatë 3 viteve të para pas ndërhyrjes dhe të arrijë 30-35%.

Të gjitha trajtimet mund të kombinohen në grupe prej një tipar kryesor - një formacion anatomike të përdorura dhe të forcohet për të rregulluar situatën e organeve.

Opsionet më të zakonshme për kirurgji.

 • Unë hruppa.Operatsii për të forcuar tazoho dna- kolpoperineolevatoroplastika. Duke pasur parasysh se legenit kat muskujt Patogjeneza është i përfshirë gjithmonë në proces, kolpoperineolevatoroplastiku duhet të jetë në të gjitha rastet kirurgji si ndihmë kryesore apo shtesë. Ose e konsiderojnë kirurgji plastike në mur mëparshëm të vaginës për të forcuar tabelë fshikëzës-vaginale.
 • Grupi II. Transaksionet me modifikime të ndryshme shkurtimin dhe forcimit të ligaments raundin mitrës fiksimin e mitrës dhe duke përdorur këto subjekte. Më e zakonshme dhe të përdorura shpesh është shkurtimin ligaments rrumbullakëta mitrës me fiksimin e tyre në sipërfaqen e përparme të mitrës. Shkurtimin e komunikimit rrumbullakët me fiksimin e tyre në sipërfaqen e prapme të mitrës në Webster - Bundy - Dartihu, shkurtimin e rrumbullakët mitrës komunikimit përmes kanalit inguinale në Aleksenderu - Adams, ventrosuspenziya mitrës Doleryt -Dzhilyamsu, ventrofiksatsiya mitrës Kocher et al.

Megjithatë, ky grup transaksionet konsiderohet i paefektshëm, sepse pas tyre nuk është përqindja më e lartë e relapses. Kjo është për shkak se si materiali ndreqim është padyshim pëlhurë paaftë - ligament raundin e mitrës.

 • Grupi III. Operacionet që kanë për qëllim forcimin e mitrës pajisje ndreqim (themelore, ligaments sacro-mitrës) duke qepur ata së bashku, transpozimi, etj Por këto operacione, pavarësisht nga fakti se ata do të thotë konsolidimin e mitrës nga komunikimi më i fuqishëm, problemi nuk është zgjidhur plotësisht për shkak të hequr një lidhje në patogjenezën e sëmundjes. Ky grup mund të përfshijë "operacion Manchester", e cila është një nga metodat më efektive të trajtimit kirurgjik. Operacioni traumatik për shkak se ajo i privon pacientët e funksionit riprodhues.
 • Grupi IV. Operacionet me të ashtuquajturën fiksimit ngurtë ra në muret e pelvisit (kockës pubike për në kryqe, sakrospinalna deng, etj).
 • Grupi V. Transaksionet përdorur alloplastycheskyh materiale për të forcuar ligamentet e mitrës dhe të fiksimit të saj. Ata kanë justifikuar jo për shkak se ajo nuk do të zvogëlojë numrin e relapses rezultojnë në alloplasta shpeshta refuzim dhe çoi në zhvillimin e fistulat.
 • Grupi VI. Operacionet synojnë zhdukje e pjesshëm të vaginës (mesatare kolporafiya Lefora -Neyhebauera, kleyzis vaginale-perineal - operacion Labhardta).
 • Grupi VII. Nga mënyrat për trajtim kirurgjik të prolapsi brendshme gjenitale takon hysterectomy vaginale.

Të gjitha këto operacione janë kryer përmes vaginës ose nëpërmjet murit të barkut mëparshëm.

Në vitet e fundit, gjithnjë e më shumë duke përdorur një trajtim të kombinuar kirurgjikale, e cila është e preferuar nga shumica e gjinekologë. Këto ndërhyrje përfshijnë forcimin e bazës së legenit, mure plastike vaginale dhe fiksimi i mitrës, trungu qafën e mitrës ose kube vaginale është në thelb një nga metodat e mësipërme. Për fat të keq, kjo nuk është gjithmonë e favorshme shërim të plotë të pacientëve, si nganjëherë mbahen çrregullime funksionale të organeve fqinje, veçanërisht të sistemit urinar.

Front kolporafiya

Front kolporafiya - operacion kryhet në mosveprim të murit të përparmë të vaginës.

Front kolporafiya me reposition pamjaftueshëm fshikëz

Kur lënia jashtë e murit të përparmë vaginale përfundimisht bie dhe fshikëz, duke formuar një cystocele, kështu që duke përdorur vetëm kolporafiya para nuk mund të arrijë një rezultat të mirë.

Kolpoperineorafiya

Në mosveprim murin posterior vaginal dhe rektumit, integritetin e vjetër thyer perineal të katit legenit, dhe muskul unazor nganjëherë jashtëm të anusit dhe rektumit. Në këto pacientë, hendeku gjinor yawns përsëri muret e vaginës, dhe përfundimisht bien dhe rektumit. Në raste të avancuara shtrembëruar vaginë dhe mitër bie jashtë hendeku gjinor bie. Mosveprim dhe humbja e organeve gjenitale të promovuar punën e vështirë fizike (peshëngritje), një humbje të shpejtë dhe dramatik në peshë, lodhje dhe plakjes. Me mosveprim i organeve riprodhuese dhe të fshikëzës urinare dhe zorrën e trashë, disa pacientë të zhvillojë mosmbajtjeje urinar, sidomos kur kollitjes, teshtitjes, duke qeshur, me lodhje, dhe ka shkarkimit të bollshme vaginale. Bold (e bardhë), del në vulvë, mund të irritojë lëkurën përreth. Në qoftë se ju shkelin integritetin e jashtme pacientët muskul unazor anusit vuajnë nga gazi pjesshëm ose të plotë mosmbajtjeje dhe feces. Ata që vuajnë zgjeruar më tej në qoftë se shqyer dhe rektumit.

Si pasojë, shërim të shpejtë perineumit paprekur të dobishme në disa pacientë për parandalimin e simptomave të rënda mosveprim dhe humbja e organeve gjenitale, dhe në disa të tjera - për të adresuar këto vuajtje.

Në mënyrë tipike, lënia jashtë e para dhe prapa mureve të vaginës ndodh në të njëjtën kohë me fshikëz venitje dhe rektumit; Kështu bie mitrës. Trajtimi kirurgjik për mosveprim gjenitale duhet të përbëhet zakonisht nga tre faza: e para, kolporafiya kolpoperineorafii dhe një prej operacioneve që pozita e saktë e mitrës: ventrosuspenzii, ventrofiksatsii ose shkurtimin ligaments mitrës.

Fixing me anë të kancerit të zorrës së trashë, ligaments mitrës

Mani Operacioni duke përdorur kancerin e zorrës së trashë, ligaments mitrës prodhojë përveç para kolporafiya kolpoperineorafii.

Mesatare kolporafiya Lefora-Neyhebauera

Kryerja e këtij operacioni në mënyrë efikase, me listë të plotë të kancerit në gratë e moshuara që nuk janë seksualisht aktive, e cila është më operacioni kompleks nuk është treguar për arsye shëndetësore.

Thelbi i operacioneve mesatare kolporafiya, siç dëshmohet nga emri i saj, vjen në plagë qepur sipërfaqet para simetrik dhe prapa mureve të vaginës pas grafts prerje janë të njëjtën madhësi dhe formë.

Operacioni është teknikisht e thjeshtë, ajo në masë të madhe lehtëson anestezi infiltrimi kryer në mënyrë korrekte.

Operacioni Labhardta (kleyzis jo-vaginale-perineal)

Ky operacion është kryer gra të moshuar që jetojnë seksualitetin si të plotë dhe me prolapsi jo të plotë mitrës; kjo jep rezultate më të qëndrueshme dhe një më shumë fiziologjik se kolporafiya mesatare.

Pikat operacion Labhardta pas përgatitjes dhe të kujdesshëm anestezi kirurgjikale fushë janë:

 1. vykroyuvannya përplasje e mureve vaginale;
 2. qepur layered plagët e mëdha (afër-qepur indet vaginale dhe okolopryamokyshechnoy) dhe muskujve të kompleksit, duke ngritur anusit;
 3. Lidhja prerë skajet e lëkurës së perineum.

Vlahalyschnaya çrrënjosur kancerin me para të njëkohshme dhe kolporafiya kolpoperineorafiey

Ky operacion i bën gratë të moshuar me prolapsi mitrës, qafën hypertrophic zgjatur dhe kthesë në vaginë, si dhe rënie jo të plotë të mitrës, në qoftë se për ndonjë arsye metodat tjera të trajtimit kirurgjik të padëshirueshme apo jo të besueshme (obeziteti, hyperplasia gjëndrave-muskulare, erozioni dhe të tjera kushtet precancerous e qafës së mitrës). Kur humbja e plotë e trupit mitrës shfarosja tregon gra të moshës 45-50 vjet, nëse konservimi joracionale mitrës (erozioni, gjëndrave-muskulare hyperplasia ectropion qafës së mitrës, polyps endometrial dhe sëmundje të tjera parakanceroze e trupit dhe të qafës së mitrës).

Pikat operacione vaginale hysterectomy në humbjen e saj pas përgatitjes së fushës kirurgjik janë:

 1. duke e çuar poshtë qafën e mitrës maksimale me pincë dhe fibra okolopuzyrnoy infiltrimi okolovlahalischnoy dhe 0.25% novokaina zgjidhje në mënyrë që të hidropreparovki;
 2. skicë e seksioneve dhe Otseparovka përplasje trekëndësh të murit të përparmë të vaginës;
 3. Otseparovka skajet anësore të vaginës dhe fshikëzës nga qafën e mitrës;
 4. Autopsia peritoneum fshikëz mitrës thellim;
 5. heqjen e mitrës nga zgavrën e barkut;
 6. goditjen një fazë dhe prerja tubat fallopiane, komunikimit vezore vet dhe ligaments rrumbullakët mitrës, një i parë, pastaj tjetri;
 7. goditjen dhe prerja e enëve të mitrës në të dy anët;
 8. goditjen dhe prerja ligaments zorrës së trashë-mitrës dhe dele zorrës së trashë-mitrës e peritoneum;
 9. autopsi e murit pasmë të shkop vaginale;
 10. Clips Ndërrimi lyhaturamy;
 11. Mbyllja e extraperitoneal barkut një trung;
 12. suturing murin e pasmë të fshikëzës;
 13. Lidhja plagë skajet e murit para të vaginës;
 14. vykroyuvannya dhe Otseparovka përplasje trekëndësh nga muri e pasme të vaginës;
 15. suturing murin mëparshëm të rektumit dhe vendosjen zhytur seams në okolovlahalischnuyu dhe fibra okolopryamokishechnuyu;
 16. lidhur muskujt që të heqë anusit, dy ligatures;
 17. Lidhja plagë skajet vaginë dhe ketgutovymi perineumit knotted sutures.

Vlahalyschnaya çrrënjosur kancerin me hysterectomy njëkohshme vaginale në besim-Okinchitsa

Panhisterektomiyu nga prolapsi mëparshëm plotë hysterectomy vaginale prodhuar në kancer të plotë në gratë më të vjetra që nuk janë seksualisht aktive. Ajo është treguar për rikthim pas kirurgji plastike.

Teknikisht e thjeshtë operacion.

Pikat panhisterektomii me hysterectomy njëkohshme të plotë pas përgatitjes vaginale fushë kirurgjikale janë:

 1. fiksimin qafën e mitrës me pincë dhe rrëzimin e tij;
 2. kujdes anestezi novokaina infiltrimi përveç formën primare të anestezi;
 3. seksion rrethor përshkruan murit vaginal përgjatë kufirit të vrimave të tij dhe Otseparovka atë deri në qafën e mitrës;
 4. Fshikëz Otseparovka dhe peritoneum prerje fshikëz mitrës thellim;
 5. heqjen e mitrës nga zgavrën e barkut;
 6. autopsi në ligaments terminalet mitrës dhe enëve të gjakut;
 7. autopsi e dele zorrës së trashë-mitrës së peritoneum dhe hysterectomy;
 8. Clips Ndërrimi lyhaturamy;
 9. Mbyllja e extraperitoneal barkut një trung;
 10. Element kryesor fibër okolovlahalischnoy ketgutovymi imponuar pasur rrethore knotted sutures e 4-5 kate;
 11. Lidhje edges plagë.