Menopauza Menopauza


Përmbajtje
Kulm. Menopauzë
Simptomet e menopauzës
Diagnoza e sindromës klimaterike
Trajtimi i menopauzës, terapi zëvendësimi të hormoneve, mjetet juridike popullore
Kontracepcioni gjatë perimenopause (menopauza e hershme)
Page 1 of 5

Menopauza - një fazë të re të jetës që ju mund të jetojnë si aktive dhe të lumtur si vjet predyduschye. Por se menopauza nuk është zapodiyuvav inconveniences të veçanta duhet të kufizojnë zakonet e tyre të këqija - pirja e duhanit, alkoolit, të jenë fizikisht aktive dhe hani e drejtë. Optimizmi dhe vëmendje për veten dhe shëndetin tuaj emocionale dhe fizike - çelësi për ruajtjen e cilësisë së jetës deri në të moshuarit shumë. Fjala "kulm" vjen nga greke "shkallët" Anglisht dhe "kulm".


Nuk është një gjë e tillë si një menopauzës artificiale. Kjo menopauza shkaktuar nga droga për të trajtuar sëmundje të caktuara.

Shkaqet e menopauzës

Në jetën e çdo gruaje të vijë një kohë kohdavyrabotka hormonet seksuale femërore në trupin e saj fillon të shpejt umenshaetsya.Proishodit etopotomu se gjatë viteve të funksionit ovarian (organet e brendshme riprodhuese që prodhojnë ato hormonet) shuhet deri ndërprerjen e saj të plotë. Vazhdimi i këtij procesi mund të jetë mjaft e gjatë - nga 8- 10 vjet, dhe kjo situatë dhe të thërrasë menopauzë (menopauzë, perimenopause, postmenopausal).

Në çfarë moshe një grua mund të fillojnë menopauzë?

Mosha e menopauzës shpesh vsehoobuslovlen trashëgim, por izavisit pasqyrojnë jetën spitaniem lidhur dhe praninë e shprehive të dëmshme (pirja e duhanit, varësia nga droga, alkoolizmi) .Përveç normë është 45-50 vjet. Ka një keqkuptim që menopauzë do të vijë së shpejti, nëse jo seksualisht aktive - por kjo nuk është. Mungesa e jetës intime të grave (ndryshe nga menopauza në meshkujt që kanë frekuencën e seksit në mënyrë të konsiderueshme ndikon në funksionin seksual) nuk ndikon në fillimin e menopauzës.

Herët, ranniyklimaks (40) mund të provokojë stres të rënda. Menopauza e hershme mund të jetë rezultat i aktivitetit të përcaktuar gjenetikisht i pamjaftueshëm i vezoreve, sëmundjet infektive gjatë pubertetit, sëmundje tiroide imunitar, ofrimit të komplikuar, sepsë, operacioneve të rënda, lëndime. Menopauza e hershme tregon se tek gratë ka pasur disa dështime janë procese patologjike.

Mund të lëvizin shtyjë menopauzë?

Shtyjë menopauza mund të, në qoftë se ju përdorni hormonet. Por ju mund të përdorni hormonal jo të gjithë dhe vetëm pas gjirit testimit dhe të organeve pelvike. Vetëm pas një konsultimi dhe nën mbikëqyrje mjekësore. Por lindja e vonë fëmija nuk do të vonojë ardhjen e menopauzës, edhe pse ai mund të zbutur simptomat e menopauzës.

Lidhur me parandalimin e menopauzës së parakohshme, atëherë do të duhet të fillojnë nga një periudhë të shtatzënisë. Të gjithë faktorët e stresit të jashtëm duhet të përjashtohet, jetese shtatzënë të jetë shumë e favorshme.

Ne duhet të përpiqemi për të marrë numrin e sëmundjeve infektive që kanë vajzë për një vit të jetës ishte minimale. Kjo kërkon durimin e fëmijës, ushqyer siç duhet. Është e rëndësishme që të përmbahet, kohë për të marrë deri, shkoni për të fjetur, hani e drejtë. Jashtëzakonisht e rëndësishme gjatë pubertetit. Kjo periudhë është punë e vështirë për të vendosur komunikimin mes qendrave që rregullojnë funksion ovarian e grave. Prandaj është e nevojshme për të minimizuar stresin. Stresi - një adoleshent kur, për shembull, në një gjendje të lodhjes kronike, tensioni psikologjik nga ngarkesa të tepërta.

Besohet se pas ndërprerjes së menstruacioneve të krijoj natyrisht e pamundur. A mundet një grua pas menopauzës të bëhet me barrë dhe të lindë?

Në teori, pas stimulimit hormonal të vezoreve. P: Unë kam nevojë për të? Shtatzënia në këtë moshë është e lidhur me problemet që lindin në organet dhe sistemet e tjera. Me moshën, cilësia e materialit nga i cili ndërtoi një krijesë e re e lindur nuk është duke u përmirësuar. Në trupin e moshuar mund të ketë ndryshime kromozomal, dhe atëherë fëmijët do të lindë me çrregullime të përcaktuara gjenetikisht, duke përfshirë Down Syndrome.

Aftësia për të krijoj, pasi 35 vjet me gjysmën më të ulët se 25 Megjithatë, frekuenca e shtatzënive të paplanifikuara rritur në mes 40 dhe 55 vjet. Mjekët ia atribuojnë këtë humbje të vigjilencës dhe besimin që menopauza ka ndodhur. Rrezikun e gjetjes shtatzënë është e ruajtur gjatë periudhave të rritur mezhmenstrualnyh për të paktën dy vjet pas periudhës së fundit.

Besohet se gratë janë më të mirë të tolerojë menopauzë të plotë. A është kjo e vërtetë?

Teorikisht - po. Sepse ajo dhjamor indit prodhon estrogjenit. Edhe pse mbipeshë dhe tërheq sëmundjeve të lidhura me moshën, por mund të lehtësojë simptomat menopausal.


Prapa - Tjetër