Menopauza Menopauza - Diagnostics sindromi kritik


Përmbajtje
Kulm. Menopauzë
Simptomet e menopauzës
Diagnoza e sindromës klimaterike
Trajtimi i menopauzës, terapi zëvendësimi të hormoneve, mjetet juridike popullore
Kontracepcioni gjatë perimenopause (menopauza e hershme)
Faqja 3 nga 5

Diagnoza e sindromës klimaterike


Në konsultim me mjekun rreth menopauzës shtrohet pyetja:

  • mosha kur dështimet filluan ciklit menstrual, kur ishte natyra menstruacioneve të fundit, menstruacionet,
  • Simptomat mërzit,
  • A të afërmit tuaj e grave me kancer të gjirit ilivnutrennihpolovyh organeve
  • transferuar opreatsyy.

Mjeku do të llogarisë indeksin e masës trupore, të matur presionin e gjakut dhe shkalla e zemrës, të mbajë ekzaminim gjinekologjik të egra (Pap test) të shqyrtojë zemrat.

Diagnoza është e bazuar kryesisht në këto simptomat e menopauzës. Kur simptomat shqiptuara kërkuar test të gjakut për hormonet, kimi gjakut, profilin lipidet e gjakut, koagulimin, ultratinguj Transvaginal, osteodensytometriya.

Në çdo rast, 1 në vit është e nevojshme mamografia.

Në rrjedhën e menopauzës anormale më shumë se 5 vjet, ose në perevirytysya rënda duhet në sëmundje tiroide, veshkave, tumoreve ovarian, pankreatik dhe gjirit kanceri, hyperprolactinemia, tumor hipofizë.