Kist ovarian - kist folikulare


Përmbajtje
Kist ovarian
Kist folikulare
Korpus luteum kist
Kist hemorragjike dhe paraovarialni
Kist Dermoid
Kist Endometrioid
Simptomat dhe shkaqet e cysts ovarian
Komplikimet e cysts ovarian
Diagnoza e cysts ovarian
Trajtimi i cysts ovarian
Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë
Faqja 2 prej 11

Kist folikulare:


Ky lloj i kist mund të formojnë kur ovulacionit nuk ndodh, ose kur një gjëndër pjekur është gati për të plasur, estformiruetsya rezultuar akumulimin e lëngjeve folikulare në fshikëz neovulirovavsheho dhe është një edukimi hollë-mur odnokamernoe, diametri i të cilave rrallë tejkalojnë 8 cm. Shumica e shfaqjes së cysts folikulare vërejtur në një periudhë prej seksuale pjekuria dhe zhenschin.Po rinj Si qelizat kist që linjë sipërfaqen e brendshme të murit, atrofi.

Cysts folikulare në 4-6 cm në diametër shpesh nuk shkaktojnë simptoma. Nëse cysts hormone aktive mund hyperestrogenia (ngritjen e estrogjenit) dhe shkaktoi cikli menstrual mitrës saj aciklik gjakderdhje në gratë e moshës riprodhuese dhe zhvillimit të parakohshme seksuale në vajzat para dhjetë vjet të jetës. Në diametër folikulare kist 8 cm apo më shumë mund të ndodhë këmbët rrotullim kist, të shoqëruar nga qarkullimin e gjakut dhe nekroza e indeve ovarian, dhe (ose) këputje e kist. Në këto raste, fotografia e barkut akute.

Zakonisht kist folikulare është formuar gjatë ovulacionit parashikueshme dhe mund të rritet në rreth 5.7 cm në diametër, ajo razryvmozhet të krijojë dhimbje të rënda të mprehtë në anën e vezore, të cilat duket cist. Kjo dhimbje e mprehtë (i quajtur nganjëherë ovulimit) është në mes të ciklit menstrual, gjatë ovulacionit. Përafërsisht një e katërta e grave me këtë lloj kist ndjen dhimbjen e ovulacionit. Në mënyrë tipike, këto nuk kistybolshe shkaktojnë asnjë simptomë dhe zhduken vetë brenda disa muajsh. Mjeku duhet të shikojnë zakistoy me ultratinguj, dhe në qoftë se ajo vazhdon - trajtim.

Diagnoza bazohet në manifestimet klinike, të dhënat gjinekologjike ultratinguj. Nëse vaginale-bryushnostenochnoho dhe bryushnostenochnoho pryamokishechno- hulumtim para dhe anën e mitrës dukshëm formimin e tumoreve tuhoelasticheskoy cilësi me një sipërfaqe të qetë, më të lëvizshme, maloboleznennoe. Në kist folikulare skanohramme ultratinguj është edukimi i vetëm i harmonishëm me mure të hollë dhe përmbajtje homogjene. Pacientët me cysts folikulare me një diametër prej 8 cm. Lënda e vëzhgimit dinamike me ultrazërit përsëritet. Në mënyrë tipike, për 1.5-2 muaj është regresionit e kist. Për të përshpejtuar përdorimin e saj e barnave estrogjenit-progestin siç kontraceptivëve oral prej 5-deri 25 ditë-të ciklit menstrual për 2-3 cikle.

Në 8 cm. Dhe më tregon vyluschivanie cist dhe suturing mur ose operim të vezores. Në vitet e fundit, këto operacione janë kryer gjatë laparoscopy. Kur këmbët perekrute kist ovarian operacioni këputje ovarian kryhet mbi baza emergjente në rast të qarkullimit të dobët në vezore tij do të hiqet.

Moti i favorshëm.