Kist ovarian - Simptomat dhe shkaqet e kist ovarian


Përmbajtje
Kist ovarian
Kist folikulare
Korpus luteum kist
Kist hemorragjike dhe paraovarialni
Kist Dermoid
Kist Endometrioid
Simptomat dhe shkaqet e cysts ovarian
Komplikimet e cysts ovarian
Diagnoza e cysts ovarian
Trajtimi i cysts ovarian
Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë
Faqja 7 nga 11

Simptomet e cysts ovarian


Në mënyrë tipike, struktura më beninje ovarian nuk është shoqëruar me ndonjë siptomatiki (asimptomatike) dhe zbuluar gjatë ekzaminimeve parandaluese rutinë. Aktualisht, për shkak të futjes të gjerë të ultrazërit, fiziologjike (funksionale) cysts janë zbuluar më shpesh.

Simptomat e mundshme në prani të cysts ovarian:

 • Pain:

Shkaqe e dhimbjes akute, në prani të strukturave ne vezoreve është këmbë rrotullim cysts capsule tumor këputje, gjakderdhje dhe infeksion. Ndonjëherë mund të përjetojnë dhimbje të vazhdueshme të barkut lidhur me ngjeshje të organeve fqinje përmes edukimit të madhe.

Dhimbje në bark në të djathtë apo të majtë mund të jenë të natyrave të ndryshme nga butë për të mprehtë, mund të ndodhë spontanisht kalojë

 • Rritja në perimetrin e barkut:

Rritja e barkut mund të jetë për shkak të dy përmasave të mëdha e arsimit dhe akumulimin e lëngjeve në zgavrën e barkut.

 • Simptomet e ngjeshjes së organeve të afërta:

Kur ngjeshja e organeve ngjitur mund të jetë çrregullime të traktit gastrointestinal, ose sistemit urinar. Ndoshta edhe paraqitja e venat me variçe sikur ngjeshur nga enët e gjakut tumor të gjymtyrëve të ulëta.

 • Çrregullimet menstruale, menstruacione të parregullta:

Në këtë rast, në qoftë se tumor prodhon hormone është ndërprerë cikli menstrual. Në prani të tumoreve që prodhojnë hormonet seksuale mashkullore mund coarsening zërin, u rrit rritjen e flokëve në hypertrophy meshkuj model (rritjen) e klitoris.

 • Ndjenja e presionit ose plotësinë e barkut të poshtëm
 • Dhimbje të zgjatur në bark gjatë ciklit menstrual, e cila mund të ndihet në të ulët mbrapa
 • Dhimbje barku pas ushtrimit zellshëm apo marrëdhënie seksuale
 • Dhimbje ose presion primocheispuskanii ose jashtëqitje
 • Përzier dhe të vjella
 • Dhimbje vaginale apo njollat ​​e gjakut nga vaginë
 • Varfëri

Shkaqet e cysts ovarian

Shkaqet e Cysts Ovarian shumë.

Këtu janë faktorët më të zakonshme të rrezikut për cysts ovarian:

 • Shkelja e maturimit të follicles,
 • Fillimin e hershme të menstruacioneve (11 dhe nën)
 • aborti në të kaluarën,
 • çrregullime endokrine (hypothyroidism ose çekuilibër hormonal)
 • Historia e cysts ovarian mëparshme
 • Cikli menstrual parregullt
 • Rritja e sipërme të trupit të shpërndarjes yndyrë
 • Trajtimi i tamoksifenomraka gjirit

Kontraceptivëve oral / tableta rrezik kontratseptsiiumenshaet e cysts ovarian, sepse ata të parandaluar prodhimin e vezëve.