Kist ovarian - Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë


Përmbajtje
Kist ovarian
Kist folikulare
Korpus luteum kist
Kist hemorragjike dhe paraovarialni
Kist Dermoid
Kist Endometrioid
Simptomat dhe shkaqet e cysts ovarian
Komplikimet e cysts ovarian
Diagnoza e cysts ovarian
Trajtimi i cysts ovarian
Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë
Faqe 11 nga 11

Parandalimi i cysts ovarian


Që nga cysts ovarian parandaluar shumë pak informacion mjekësor. Nuk e di saktësisht nëse faktor rreziku pirja e duhanit.

Parashikim

Perspektivat për gratë me vezore polycystic varet nga lloji dhe madhësia e kist dhe mosha e tij.


Zhvillimi i cysts ovarian funksionale varet nga stimulimi hormonal të vezoreve. Femrat kanë më shumë gjasa për të zhvilluar cysts në qoftë se ajo është me menstruacione dhe trupi i saj prodhon hormonet estrogjen. Në gratë pas menopausal pas trendet e cysts ovarian. Për këtë arsye, shumë mjekët rekomandojnë heqjen apo biopsi të grave kist pas menopauzës, sidomos nëse kist më shumë se 1-2 inç në diametër.

Në mënyrë tipike, cysts funksionale 2 inç në diametër ose më pak, dhe zakonisht kanë një ose zhidkostyumeshochek fshikëz e mbushur. Muret e cysts janë zakonisht të hollë dhe brenda ultratinguj hladkie.Transvahinalnyy mur mund të zbulojë këto tipare. Shumica e cysts më pak se 2 inç në diametër. Kirurgjisë është e rekomanduar për të hequr të gjitha cysts më i madh se 4 inç në diametër.