Cysts ovarian - cysts ovarian Komplikimet


Përmbajtje
Kist ovarian
Kist folikulare
Korpus luteum kist
Kist hemorragjike dhe paraovarialni
Kist Dermoid
Kist Endometrioid
Simptomat dhe shkaqet e cysts ovarian
Komplikimet e cysts ovarian
Diagnoza e cysts ovarian
Trajtimi i cysts ovarian
Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë
Faqja 8 nga 11

Komplikimet e cysts ovarian


Prania e cysts ovarian mund të shkaktojë disa komplikime të shënuara më poshtë.

  1. Onkonastorozhenist. Në formimin e vezore, për fat të keq, shumë të lartë. Diagnoza e "kist ovarian" ka një prioritet të rëndësishëm në raport me të tjerët dhe rastësisht në histori është bërë në vendin e parë. Kujtojnë se gjinekologë përgjithshme detyrë - me çdo çmim për të parandaluar zhvillimin e onkoprotsesu, dhe është detyrë për datën lehtësuar në masë të madhe transvahynalnoho ultratinguj shfaqjen dhe laparoscopy. Pyetja është me kohë të identifikojnë dhe të marrin masat e duhura.
  2. Në prani të cysts ovarian është e mundur në cysts këmbë rrotullim që çojnë në shfaqjen e simptomave të "barkut akute" situatën e zhvillimit emergjente dhe kanë nevojë për trajtim kirurgjik në çdo qasje të mundshme për vëllimin heqjen gjithë vezore dhe mund të tub.
  3. Në prani të cysts ovarian endometrioid (më të zakonshme), ka një rrezik të lartë të këputje, të cilat gjithashtu kërkojnë kujdes urgjent kirurgjik është e mundshme më të rehatshme dhe më pak traumatike.
  4. Cysts ovarian mund të shkaktojë shterpësi.

Kur bëhet operacion në kohë për cysts ovarian më shumë gjasa për të shpenzuar atë në një mënyrë më të pakët në lidhje me perspektivën e indeve të shëndetshme ovarian që është minimalisht traumatizojnë njësi ovarian folikulare. Pra, ideja se madhësia e vogël e cysts ovarian mund vetëm të shikojnë, duke pritur rritjen e tyre është një gabim i rrezikshëm zakonshme në mesin e amatorë.

Kur për të kërkuar kujdes mjekësor

Një mjek duhet të konsultohen nëse simptomat shfaqen:

Ethe
Dhimbje abnormale ose dhimbje në zonën e barkut ose të legenit
Përzier ose të vjella
Dobësi, marramendje apo i dobët
Zbehje apo anemi (ndoshta nga humbja e gjakut)
Menstruacioneve jashtëzakonisht të rëndë ose nerehulyarnyya
Bloating ose uvelichienie barkut të pazakontë
Medikamente dhimbje barkut kur merren dlyarazzhizheniya gjakut të tilla si warfarin (Coumadin)
Rritja Rritja e volospo model mashkullor (gjoks, krahët, këmbët, mustaqe)

Presion të lartë apo të ulët të gjakut
Etje e tepërt ose urinim
Humbja e pashpjegueshme e peshës

Nëse këto simptoma një grua diagnostikua me kist ovarian domosdoshmërisht zbatohet për otdelenieneotlozhnoy spital ndihmë:

Dobësi, marramendje të rënda ose të vazhdueshme
Të fikët
Povyshennayatemperatura Përhershëm
Dhimbje të forta vnizuzhivota Orin zonën e legenit
Presion të lartë apo të ulët të gjakut
Etje e tepërt ose urinim
Dhimbje pashpjeguar në kombinim me dhimbje barku
Qëndroni të përzier dhe të vjella