Vdisni mitër


"Vdisni mitër" - një devijim nga pozita e mitrës pozicionin e saj standarde, e cila është më shpesh e lindur, por edhe mund të formohen si rezultat i kushteve patologjike, shpesh inflamatore.

Arsyet mitra përkulem


Është e rëndësishme për të kuptuar më poshtë - "bëj në mitër", në dispozicion nga lindja, nuk hahet patologjinë, kjo nuk është një problem që urgjentisht duhet të nxitojnë për të vendosur. Ky bend nuk shfaqet. Nëse mjeku ka një "mitër përkulem" suprem në shpjegimin arsyet, të tilla si dhimbje ose infertilitetit - është e sigurt të them 90% e kjo nuk kualifikimeve. Lexoni "përkulem" shkaku kryesor i të disa patologji gjinekologjike mëkatit të tij në rast të problemeve - budalla dhe jo profesionale. I ashtuquajturi bend - ajo është 95% vetëm anatomik vendndodhja e trupit të veçantë për gratë.

Përndryshe, rasti kur situata e mitrës ndryshon në rrjedhën e procesit të sëmundjes. Shumica e - ngjitet në zgavrën e barkut. Ajo mund të formohet në gratë me proceset afatgjata inflamatore, Endometrioza patrajtuara dhe, natyrisht, në pacientët që i nënshtrohen operacionit për organet e barkut dhe legenit.

Vendndodhja mitrës në legen

Si mund të mund të gjendet në mitër legen? Në vijim opsione Lokacioni:

1. antefleksiya - më të zakonshme, mitra afër qendrës së legenit, mitrës fund u kthye lart dhe përpara, pjesë vaginale e mitrës - poshtë dhe mbrapa; midis qafës dhe trupit të mitrës formon një kënd i gjerë hapur anteriorly.

2. Anteverzio - pothuajse i njëjtë si ai i mëparshmi, vetëm trupi dhe qafën e mitrës janë në të njëjtën linjë.

Më pak mund të jetë:

3. hiperantefleksiya - në këtë rast, trupi i mitrës anteriorly kënd refuzuar fuqimisht kthehet në fund të hapur.
4. Retrofleksyy - Devijimet e mitrës shumë vonë - kjo quhet famëkeq "kanceri vdesin."
5. Leterofleksiya - një devijim të mprehtë nga aksin e majtë dhe të djathtë.

Bend mitër skematike

Përveç kësaj, për shumë arsye mitër mund të kthehet rreth boshtit ngërç gjatësisë.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet në vijim - vendndodhja e kancerit varet mbi gjendjen e ligaments të mitrës, të cilat me kalimin e kohës, ose për shkak të shkaqeve patologjike mund të dobësojnë. Në këtë rast ne flasim për mosveprim ose humbjen e autoritetit. Kjo gjendje kërkon trajtim kurs, por vështirë se mund të lidhin "mitrës përkulem" për të, problem të tillë dhe jo serioze.       
 
Hetuar retrofleksyy mitrës shkakun, një lloj të tillë të anatomisë në këtë pacient të veçantë budalla dhe jo racionalisht. Është logjike që të marrin në konsideratë shkaqet e retrofleksyy patologjike:

1. sëmundje ngjitëse - formimi i fibrave lidhës indeve, ndodhi kundër një sfond të inflamacionit ose pas operacioni është patologji mjaft e zakonshme. Kjo zakonisht nuk të çojnë në çdo ndryshim patologjike në funksionimin e trupit, por ndonjëherë mund të shkaktojë probleme.
2. atrofi muskulare - osloblenie lidhje, karakterizohet kryesisht në gratë më të vjetra dhe në pacientët me mezenhymalnoy (indit lidhor) dështim.
3. Në vajzave të reja, për shkak të prapambetjes së ligamenteve është gjithashtu retrofleksyya mundur patologjike.

4. Pozicioni shmangie e mitrës mund të ndikojë edhe në organet e tjera patologji të vendosura në legen, ndryshimet e tyre anatomike dhe funksionale (tumoret e fshikëzës, zorrës së trashë, etj).

Simptomet e bëj parregullt mitrës

Ankesa kryesore e grave me retrofleksyy patologjike janë dhimbje dhe patologji muaj, u rrit përsëri sëmundshmëria, rritur ose ulur sasinë e gjakut etj

Nuk mund të ketë ankesa dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale (dyspareunia). Problemet e mundshme me shtatzënisë, ndonjëherë mund të ketë probleme konceptues.

Shumë rrallë, kur kombinohet me kancer të mitrës ose një tumor i compression mund të ndodhë, dhe ankesat duket urinim i shpeshtë ose kapsllëk.  

Si të Get shtatzëna me kancerit përkulem

Të gjitha flasin për faktin se "mitër bëj" të bëhet një problem serioz për konceptimin absurd në vetvete. Shkaku i vërtetë i infertilitetit është në dispozicion në mbështjelljes barkut - vetëm kur ajo mund të jetë problemi i infertilitetit parasysh pamundësinë anatomike e kalon numrin normal të spermës nëpër qafën e mitrës duke formuar një kënd i ngushtë në mes trupit dhe qafës së mitrës. Vetëm ngjitet theksuara kështu që mund të "bëj mitrës", ajo do të shkaktojë shterpësi. Në të gjitha rastet e tjera, ose që "bëj" mund të parandaluar shtatzëninë nëse, sigurisht, ka disa comorbidity tjetër. Kështu, të gjitha masat e shtatzënisë, të tilla si seksi shtrirë në barkun e tij, etj silly thelb - nëse jo për të eliminuar fokus primar nuk shkojnë rrënjësisht të zgjidhur problemin.

Diagnoza e bëj mitrës

Diagnoza e kësaj gjendje nuk përbën vështirësi. Gjetur në mënyrë tipike në provim planifikuar gjinekologjike, ekzaminimit vaginal. Konfirmimi mund të merret duke bërë një hetim vaginale me ultratinguj.

Trajtimi i bëj mitrës

Ai vijon se trajtimi i vërtetë i retrofleksyy patologjike (ulem) është për të eliminuar shkaqet rrënjësore - autopsinë e mbështjelljes në legen nga operacioni. Në shumicën e rasteve operacioni mjaft laparoskopike, edhe pse, për fat të keq, procesi ngjitës mund të jetë aq e fortë që ju mund të kenë nevojë chrevosechenye. Ju gjithashtu nevojë për trajtim me antibiotikë në procesin inflamator. Ndoshta fizioterapi, UHF, baltë.

Përsëriteni herën e fundit që në mënyrë logjike dhe në dritën e shkruar më lart - trajtim kërkon vetëm një retrofleksyy patologjike në të cilën shfaqet në ankesat reale dhe eliminimet përndryshe ajo është e vetmja sëmundje e mundur të shkaktojë.

Anatomike trajtim "bending" është e nevojshme.