Kist ovarian - kist Luteal


Përmbajtje
Kist ovarian
Kist folikulare
Korpus luteum kist
Kist hemorragjike dhe paraovarialni
Kist Dermoid
Kist Endometrioid
Simptomat dhe shkaqet e cysts ovarian
Komplikimet e cysts ovarian
Diagnoza e cysts ovarian
Trajtimi i cysts ovarian
Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë
Faqja 3 nga 11

Korpus luteum kist:


Ky lloj i kist ovarian funksionale ndodh pas një vezë lirohet nga gjëndër. Pastaj gjëndër regenerates në të ashtuquajturin trupit të verdhë. Nëse shtatzënia nuk ndodh, korpus luteum zakonisht shembet dhe zhduket. Megjithatë, ajo mund të jetë e mbushur me lëng ose gjak dhe të qëndrojnë në vezore. Zakonisht, ky kist është vetëm në një anë dhe nuk shkakton asnjë simptomë.

Kist Korpus luteum formuar në vend nerehressirovavsheho trup të verdhë, të përqëndruara rezultuar në qarkullim të dobët akumulon lëngun hemorragjike. Diametri i kist zakonisht jo më shumë se 6-8 cm.

Korpus luteum kist zakonisht është asimptomatike dhe nënshtruar regresionit për 2-3 muaj.

Komplikimet: këmbët rrotullim kist dhe kist këputje për shkak të hemorragji në zgavrën e saj, shoqëruar nga një foto të barkut akute.

Në ekzaminimin gjinekologjik përcaktuar formimin e tumorit në vezore, i cili në skanohramme ultrazërit ka të njëjtën strukturë si kist folikulare, pezullim ndonjëherë Korpus luteum kist duket shpërndarë (e gjakut). Pacientët me asimptomatik, cysts vogla Luteal (diametër 6-8 cm) vërejtur gjinekologun për 2-3 muaj.

Kur cysts të mëdha, si dhe atë të thyer këmbët e saj ose perekrute operacioni kryhet. Kist Vyluschivanie dhe suturing murin, heqje vezore brenda indeve të shëndetshme në vitet e fundit të kryera gjatë laparoscopy. Nëse ndryshimet nekrotike në cysts ovarian prodhuar këmbët perekrute laparotomy dhe oophorectomy.

Moti i favorshëm.