Cysts ovarian - Diagnoza e cysts ovarian


Përmbajtje
Kist ovarian
Kist folikulare
Korpus luteum kist
Kist hemorragjike dhe paraovarialni
Kist Dermoid
Kist Endometrioid
Simptomat dhe shkaqet e cysts ovarian
Komplikimet e cysts ovarian
Diagnoza e cysts ovarian
Trajtimi i cysts ovarian
Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë
Faqe 9 nga 11

Diagnoza e cysts ovarian: testimet dhe procedurat


Doktor mozhetnaznachit ndjekur procedurat për të përcaktuar nëse kist yaichnikaili ndihmojë karakterizojnë lloji i kist është e pranishme:

Për diagnozën e cysts ovarian, metodat e mëposhtme:

  • Ekzaminimi gjinekologjik; kur gjinekolog shikuarat mund të identifikojë dhimbje në epididymis bark ose zgjeruar.
  • Ultratinguj; metoda më e zakonshme dhe informative, sidomos kur duke përdorur sensor transvaginal dhe transabdomynalnoho. Ultratinguj është metodë që në mënyrë të sigurtë dhe të besueshme mundëson vëzhgimin e rritjes apo regresioni i kist.

Ultratinguj Transvaginal: Kjo tipprotsedur projektuar për të studiuar organet e legenit dhe është diagnoza nailuchshimmetodom e cysts ovarian. Diagnoza e një cist mund të diagnostikuar në bazë të pamjen e saj të ultrazërit.

o ultratinguj Transvaginal (US) Procedura -bezboleznennaya që i ngjan ekzaminim gjinekologjik. Thin shkopinj apo hetim vendoset në vaginë, ivrach dërgon hetim në drejtim të mitrës dhe vezoreve.
o Ky lloj i ultrazërit jep imazhin më të mirë se skanimi përmes murit të barkut, në mënyrë që hetimi mund të gjendet afër vezoret.
o Kur ultratinguj ispolzovanietransvahinalnoho, struktura e brendshme kistymozhno klasifikuar si i thjeshtë (i mbushur vetëm me lëng), komplekse (soblastyami, hdezhidkost përzier me indet e ngurta) të ngurta (nuk ka të lëngshme të dukshme).

MRI mund të përdoret gjithashtu dlyautochneniya rezultatet ultratinguj.

  • Birë pasme shkop vaginale (Culdocentesis) - për të përcaktuar praninë e gjakut apo lëngjeve në bark, shpesh përdoret për cysts të komplikuara. Kjo protsedurapredpolahaetpunktsiyu kolichestvazhidkosti disa legen, beretsyaihloy përmes murit të vaginës prapa qafës së mitrës.
  • Laparoscopy: është metodë jo vetëm gati 100% për diagnostikimin cysts ovarian, por edhe me trajtimin e tyre (për më shumë detaje, shih terapisë.). Pas materialit kirurgji (cysts kapsulë), dërgohen në laborator patologjike, ku specialistë morphologists duke përdorur metodat speciale të ngjyrosjes dhe të ekzaminimit mikroskopik të kryer diagnozë të plotë.

Kirurgji laparaskopike, kirurg mbush stomakun me gaz dhe i bën gratë prerje të vogël përmes të cilit një fushëveprimi i hollë (laparoscope) mund të depërtojnë në stomak. Kirurgu përcakton cist përmes fushës dhe mund të hiqni një cist ose të marrë një biopsi të saj.

  • Analiza e gjakut dhe tumor shënuesve (markers e keqdashje).

Në të gjitha rastet, ajo është e detyrueshme për të studiuar nivelin e hemoglobinës dhe të statusit të koagulimit. Për të përjashtuar procesin keqdashje për të studiuar shënuesve tumor AK-125. Ky test gjaku kontrolle për një substancë të quajtur AK-125, e cila është e lidhur me kancerin ovarian (AK do të thotë antigjenin e kancerit). Rritja përmbajtjen e saj, sidomos gjatë perimenopause, tregon procesin keqdashje. Megjithatë, në një moshë të re, përmbajtja e tij mund të jetë ngritur në Endometrioza, pezmatimi i shtojca ose cysts ovarian tjera beninje. Prandaj, kombinimi i tumoreve ovarian me rritjen e përmbajtjes së AK-125 nuk mund të jetë një shenjë e besueshme e procesit keqdashje.

  • Tomography llogaritur (CT) ose rezonancë magnetike (MRI) - lejojë operacionet për të sqaruar arsimit dorokachestvennost specifikojë saj vend, Madhësia, konturet strukturën, përmbajtjen, marrëdhëniet me organet e paraqitur.
  • Test shtatzënie për të sunduar nga shtatzëni ektopike. Shtatzëni ektopike (shtatzania jashtë mitrës) duhet të përjashtohen për shkak se disa nga simptomat e shtatzënisë ektopike mund të jetë cysts ovarian analohichnysimptomam. Trajtimi i cysts ovarian është i ndryshëm për gratë beremennoyi neberemennoy.
  • Analiza e nivelit të hormoneve, analizat e gjakut për të parë LH, FSH, estradiol dhe testosterone - nivelet e këtyre hormoneve mund të tregojnë problemet e mundshme lidhur me këtë nivel të hormoneve.