Kist ovarian - Dermoydnaya kist


Përmbajtje
Kist ovarian
Kist folikulare
Korpus luteum kist
Kist hemorragjike dhe paraovarialni
Kist Dermoid
Kist Endometrioid
Simptomat dhe shkaqet e cysts ovarian
Komplikimet e cysts ovarian
Diagnoza e cysts ovarian
Trajtimi i cysts ovarian
Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë
Faqja 5 prej 11

Kist Dermoid:


Kjo kist parregullt, e cila mund të rritet deri në 15 cm në diametër. Kjo është një lloj i tumoreve beninje. Kjo kist të ngjashme me ato të pranishme në indet e lëkurës së tyre mund të përmbajnë yndyrë dhe herë pas here kockave, flokët dhe kërc.

Kist Dermoidni (teratoma pjekur) - tumoret beninje të përbëra nga inde të ndryshme në trup nën diferencimit të plotë (lëkurë, yndyrë, flokët, indet nervore, kockat, dhëmbët) arriti në përfundimin slizeobraznye masë, i dendur dhe i mbuluar kapsulë tolstostennoy. Tumor është zakonisht e njëanshme, rritet ngadalë, nuk arrijnë madhësive të mëdha. Duket zakonisht në gratë dhe vajzat e reja gjatë pubertetit.

Manifestimet klinike të shkaktuara nga madhësia e tumorit. Shpesh ka tumor rrotullim rrjedhin, i shoqëruar nga simptomat e abdomenit akut. Kur dy duar gjinekologjike provim dermoid kist anë prekshëm dhe i mëparshëm në mitër. Kist Dermoid shpesh përflakur.

Ultratinguj imazhet e këtij lloji kistymozhetbyt ndryshme në varësi të përmbajtjes së kist, por Tomografi e kompjuterizuar dhe rezonancë magnetike (MRI) mund të tregojnë praninë e yndyrë dhe kalcifikim dendur.

Trajtimi: heqjen e tumorit lënë inde të shëndetshme ovarian.

Moti i favorshëm.