Kist ovarian - paraovarialni dhe hemorragjike kist


Përmbajtje
Kist ovarian
Kist folikulare
Korpus luteum kist
Kist hemorragjike dhe paraovarialni
Kist Dermoid
Kist Endometrioid
Simptomat dhe shkaqet e cysts ovarian
Komplikimet e cysts ovarian
Diagnoza e cysts ovarian
Trajtimi i cysts ovarian
Parandalimi cysts trajtim dhe prognozë
Faqja 4 nga 11

Kist hemorragjike:


Ky lloj kist funksionale është formuar kur nuk është gjakderdhje në kist mund të jetë simptoma të tilla si dhimbje barku në njërën anë të trupit.

Paraovaryalnaya kist

Kist Parovarialnyh zhvillon në ripples fallopiane tub e okoloyaichnika (paroophoron) dhe epoophoron (epoophoron) - mbetje embrionale tubthave dhe kanalet e veshkave primar. Kjo ndodh në gratë e moshës riprodhuese, zakonisht 30 vjet. Parovarialnyh kist - Arsimi i hollë-odnokamernoe, të cilat mund të arrijnë një diametër prej 20 cm, por në shumicën e rasteve nuk i kalon 12 cm Sipërfaqja e tij e brendshme është e veshur me cilindrike me një rresht apo epitelit të sheshtë.. Kist i mbushur me lëng transparent, i cili përmban një sasi të vogël të proteinave dhe pa mucin. Zakonisht gjendet në mes fletët ndihet tuba fallopiane, dhe për këtë arsye në sipërfaqen e kist dyfishtë rrjetit të enëve të gjakut: të jashtëm (anijet ripples tub fallopian) dhe të brendshme (cysts mur anije). Tub mitrës (shpesh shtrirë) mburrues në sipërfaqen e kist, vezore ndodhet nen pol poshtëm të kist. Për shkak të vendndodhjes së karakteristika parovarialnyh kist joaktive rritet ngadalë.

Klinikisht nuk mund të shfaqet. Në sasi të mëdha ajo mund të shkaktojë dhimbje barku ose simptomat e compression të fshikëzës, rektumit. Që nga kist pasiv, këmbët rrotullim kist dhe foto e barkut akute zakonisht nuk respektohet.

Kur dy duar ekzaminim gjinekologjik në mitër është përcaktuar tuhoelasticheskoe arsim të rrumbullakët; nganjëherë pol ulët i vezores së tij ose të afërt dukshëm. Kist zakonisht është pa dhimbje, ka një sipërfaqe e lëmuar.

Ultratinguj dhe laparoscopy lejojë për diagnozën diferenciale e cysts ovarian.

Mjekimi operativ. Aktualisht parovarialnoy për të hequr cysts duke përdorur qasje laparaskopike, rrallë laparotomy. Operacioni përfshin autopsi e ripples përparme fletëpalosje e cysts fallopiane tub, cysts e vyluschivanie mezhsvyazochno Hemostaza hapësirë ​​shtratin e saj, duke marrë në fletë ligament të gjerë të mitrës.

Moti i favorshëm, rikthim nuk ndodh.