Sëmundjet e mitrës - pseudo ectopia


Përmbajtje
Sëmundjeve qafës
Hyperplasia i mukozën e kanalit të qafës së mitrës
Polip qafës
Erozioni i qafës së mitrës
Pseudo (ectopia)
Endometrioza qafës
Ectropion
Leukoplakia
Erythroplakia
Kushtet precancerous e qafës së mitrës. Dysplasia
Trajtimi i qafës së mitrës
Faqja 5 prej 11

Pseudo (ectopia)


Feature:

Ndryshim të epitelit të lartë kolone e pjesës vaginale e mitrës quhet ectopias zona të tilla janë të vendosura kryesisht nëpër OS të jashtme të mitrës. Ectopia i qafës së mitrës ndodh në 10-15% e grave më të rinj se 30 vjet. Posttravmatycheskaya ectopia ndodh pas traumave në qafën e mitrës gjatë lindjes apo abortit.

Në ectopia fiziologjik në foshnjat, vajzat dhe gratë e reja kufitare në mes të lartë dhe të shumëfishtë epitelit cilindrik banesë ndodhet jashtë nga os jashtëm. Gjatë pubertetit nën ndikimin e hormoneve seksuale, ndryshimet në përbërësve qafës së mitrës me shfaqjen e pjesës vaginale të fundit në OS jashtëm epitelit të lartë kolone, shoqëruar nga formimi i ektopike.

Llojet psevdoeroziy:

Psevdoeroziy dallojë llojet e mëposhtme:

  • gjëndrave,
  • papyllyarnaya,
  • Metaplazi squamous e pseudo.

Diagnoza:

Kur shihet me sy të lirë ectopia ka një ngjyrë të kuqe të ndritshme, sipërfaqe të lëmuar. Formën dhe madhësinë e ndryshme ektopike. Ato mund të vendosen nëpër qafën e mitrës, por rrallë në frontin ose cik e pasme të qafës së mitrës. Faqet prekur ektopike mund të rrjedh gjak.

Pseudo mund të ndodhë në qafën e mitrës paprekur dhe të deformuar. Të tjera më të rrezikshme në kuptimin e transformimit malinj të një shkelje indeve trofik dhe innervation.

Kur kolposkopiiotmechaetsya atë ectopia ngjyrë të ndryshme dhe lehtësimin e mukozën, të veshura epitelit të shtresuar squamous. Ajo duket si grupe hrozdevidnyh e vogël papillae sferike ose i zgjatur ngjyrë të kuqe të thellë. Ngjyra të ndritshme të kuqe është për shkak të translucence ektopike anijeve të shumta përmes një të vetme-shtresa cilindrik epitelit. Ndonjëherë ka islets ektopike rrethuar nga epiteli shtresuar squamous dhe të izoluara nga os jashtëm. Foto zbuluar pus ektopike kur zbatohet në sipërfaqe 3% zgjidhjen e acidit acetik, e cila shkakton një rënie të enëve të gjakut. Kjo papillae bëhen më lehtësim, i zbehtë dhe i ngrirë, duke kujtuar një bandë e rrushit.

Kur zona colposcopy studim përcaktohen ovale karakteristike, të dendur ngjyrë kaltërosh vjollcë që i ngjajnë rrush. Kështu përhapja shumë papilare, e cila është e dukshme lak vaskulare. Ndonjëherë zonë të lehta ovale e rrethuar bosht temnofarbovanym banesë ose ndryshuar epitelin metaplastic (goja gjëndra të hapura). Në rast të proceseve riparuese në pseudo vëzhguar proceset metaplazi squamous.

Foto citologjik i pseudo tipike. Më shpesh qelizat squamous, nganjëherë sluschennye nga pseudo sipërfaqe qelizat e larta kolone epiteli (berthamat e zgjatur, të vendosura në bazë) dhe i vetmuar, të shkëputur bërthamave, eritrocitet dhe leukocite.

Issledovaniidlya histologjike karakterizuar nga struktura pseudo gjëndrave në podepitelialnoy inde gjëndrave. Epiteli lartë cilindrike rreshtim pasazhe bronkial në formë të gjëndrrave - "erozioni" e kancerit, rreth të cilit shpesh janë të shënuara infiltrimit inflamatore. Kur ka një shtim të pseudo papyllyarnoy stromal papillae formimin e madhësive të ndryshme, një shtresë të vetme të veshura epitelit cilindrik lartë. Çdo papilla ofron lak fundit vaskulare.