Sëmundjet e mitrës - qafës së mitrës mukozale hyperplasia - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Përmbajtje
Sëmundjeve qafës
Hyperplasia i mukozën e kanalit të qafës së mitrës
Polip qafës
Erozioni i qafës së mitrës
Pseudo (ectopia)
Endometrioza qafës
Ectropion
Leukoplakia
Erythroplakia
Kushtet precancerous e qafës së mitrës. Dysplasia
Trajtimi i qafës së mitrës
Faqja 2 prej 11

Hyperplasia i mukozën e kanalit të qafës së mitrës


Feature:

Mukozale hyperplasia kanalayavlyayutsya sëmundje beninje qafës së mitrës. Studimi i tyre u bë më intensiv për shkak të përdorimit të gjerë të përgatitjeve kombinuar estrogjenit-progestin për kontracepsion. Zhvillimi i tyre është parë në gratë shtatzëna, pacientët në drogë trajtimin hestahensoderzhahtsimi, gratë kurrë nuk kanë marrë steroid produkte, dhe gjatë menopauzës.

Deri më tani, nuk ka pasqyrë të qartë të shkaqeve të zhvillimit endocervical hyperplasia. Mirëpo, me rëndësi parësore në etiologji të shfaqjes mukozale hyperplasia e qafës së mitrës dhënë ndikimin e progesterone dhe barnave me aktivitet progestogenic.

Llojet hyperplasia:

Nuk janë llojet e mëposhtme të hyperplasia mukozale kanalit cervikal:

  • zhelezystuyu,
  • gjëndrave-cistike,
  • mikrozhelezistuyu,
  • cistike,
  • atypycheskuyu mikrozhelezistuyu.

Për Hyperplasia gjëndrave pabarabartë, membranat zakonisht hope karakteristike trashje cervikal mukozës, gjëndrat zakonisht kanë një formë të ndryshme dhe madhësi dhe janë të veshur me epitelit lloj endocervical. Qafës së mitrës gjëndrave hyperplasia vërejtur kryesisht në gratë me funksionet e paprekur menstruale dhe gjenerues, për më tepër, shpesh e kombinuar me ndryshimet inflamatore e mitrës është ndoshta pasojë e këtij të fundit.

Hyperplasia gjëndrave-cistike është prania e gjëndrave cistike Dilated me epitelit rrafshuar, stroma dendur, nganjëherë me edemë.

Kur hyperplasia mikrozhelezistoy qafës së mitrës, shpesh duket rritje mikropolipovidnyh, kryesisht gjëndër e vogël, që ndodhet afër së bashku, ndonjëherë në strukturat alveolare formë rreshtuan duke rrafshuar epitelit kub dhe në lumenin e gjëndrave të përmbajë sekretimit mucous. Mikrozhelezistaya mukozale hyperplasia cervikale kryesisht ndodh në gratë e reja që vuajnë nga infertilitetit dhe parregullsi menstruale (anovulation). Shpesh hyperplasia mikrozhelezistaya endocervical ndodh në pacientët për të cilët trajtimi përdorura hestahensoderzhaschye hormonal.

Hyperplasia cistike aggregations qafës së mitrës të ndryshme të spaced ngushtë, gjëndra cistike Dilated me të vetëm-rradhë, shpesh rrafshuar epitelin pa shenja të përhapjes. Në hyperplasia cistike e mukozës qafës së mitrës në pacientët me miomes mitrës përmasave të mëdha dhe vendndodhjen e ulët e nyjeve është thelbësore për të forcuar fibroblasts stromale kollahenoobrazovanyya në hipoksi të shkaktuara nga bllokimet kronike venoz të organeve pelvike, duke përfshirë kancerin e qafës së mitrës.

Në hyperplasia atipike mikrozhelezistoy qafës së mitrës vërejtur praninë e strukturave zhelezistopodobnyh shumta të vogla stroma në mes tyre është pothuajse mungon, nganjëherë qelizat epitelit gjëndrave me kernel hyperchromic dhe polimorfike. Në lidhje morfologjik hyperplasia atipike mund t'i atribuohet lezione precancerous.

Ndryshimet specifike të formave të ndryshme të ndryshimeve hyperplastic endocervical mund të ndodhë në zonat kundër sfondit të pseudo ectropion, mukozës polip në kanalin e qafës së mitrës.

Foto klinike:

Shumica e grave Hyperplasia endocervical simptomat klinike mungon. Disa pacientë kanë një ankesë për të forcuar sekrecionet mukoze mezhmenstrualnye diktim një numër të varfër, diktim kontaktoni. Shumë gra simptomat e shkaktuara nga sëmundjet gjinekologjike shoqërojnë.

Diagnoza:

Në kushtet e ekzaminimit diagnostik të qafës së mitrës në pasqyra, përdorimi i colposcopy dhe Citologjia në përgjithësi nuk janë të lejuara për të shprehur dyshim apo diagnoza të ndryshimeve hyperplastic endocervical. Në këtë aspekt, rëndësi të veçantë është studimi histologjike scraping Mukoza e mitrës dhe të zonave të qafës së mitrës bioptirovannoy.

Mjekimi:

Diagnostike Mukoza curettage qafës së mitrës në pacientët me forma të ndryshme të hyperplasia endocervical të njëjtën kohë ndihmon në eliminimin e procesit patologjike.