Antlered mitrës


Mitër Antlered (Bicornis uterus) - është një cen i mitrës, në të cilën ka ndarje të plotë ose të pjesshëm nga brirët e mitrës për të dy, në qoftë se bashkimi në qafën e mitrës. Kjo patologji është e lidhur me anomalitë e mitrës dhe vaginës, është mjaft e zakonshme dhe nuk mund të shkaktojë probleme si dhe të shkaktojë shterpësi, abort, abuzimi ciklit, etj

Incidenca gjithsej gjitha keqformime të mitrës nuk është i lartë, rreth 0,5-1% e popullsisë. Midis tyre, mitra më e zakonshme antlered është 62%.


Shkaqet e mitrës antlered

Shfaqja e defekteve ndoshta varet nga shkelje të të ushqyerit, shkëmbimit të gazit dhe kushtet e tjera të mjedisit në të cilin të fetusit në zhvillim. Kushtet mjedisore si fetus përcaktuar të nënës. Për shkak të sëmundjes, sidomos infektive, dehje, çrregullime endokrine dhe çrregullime të tjera të nënës, duke shkaktuar ndryshime të mëdha në kushte mjedisore të embrionit, mund të shërbejë shkakun e anomalive. Ajo gjithashtu duhet të shtoj se nuk ka rol të vogël në formimin e defekteve mund të luajnë dhe faktorët gjenetik. 

Për të kuptuar pyetjet duhet të kontaktojë embriologjinë. Arsimimi mitra antlered është 10 -14 javë e zhvillimit të fetusit e embrionit, deri në formimin e mitrës (përmes bashkimit paramesonephral kanalet). Pas bashkimit të dy kanalet e formuara utero-vaginal zgavër që fillimisht janë të ndara nga ndarje e mesme, dhe pastaj, pas zhdukjes dhe të shkrihej ndarëse mitrës bëhet odnopolostnoy. Në qoftë se në procesin e embryogenesis është një bashkim jo të plota kanalet mesonephral, ​​pastaj formojnë opsione antlered mitrës. Ajo duhet të mbahet mend se fillimet e embrionit gjenitale anatomike lidhur ngushtë me fillimet e veshkave dhe traktit urinar. Prandaj, anomalitë e këtyre dy sistemeve shpesh janë gjetur së bashku. Për shembull, nuk është shpesh një kombinim antlered mitrës dhe dyfishimin veshkave CHLK apo veshkat.

Ka mundësi të mitrës tilla antlered:

1. Formulari i pakompletuar - në këtë rast, ndarja në dy brirët e shprehur vetëm në të tretën e sipërme të trupit të mitrës. Më parë, termi u zgjerua mitrës antlered me një mitrës (mitrës Bicornis unicollis).
2. Formulari i plotë - pra nuk është një ndarje e plotë e të dy brirët e mitrës, divergjente nga njëri-tjetri në një kënd të caktuar. Ai ishte gjithashtu emri i përbashkët mitrës antlered me qafë të ndryshme (mitrës Bicornis bicollis). Në këtë situatë, vagina mund të jetë një formë normale dhe me një ndarje dhe madje edhe me një dyfishim të plotë.

3. shalë mitrës - ndërsa në mitër formuar shalë thellimit. Përndryshe dvurohost jo shprehur. Sot shalë mitër ndodh më shpesh në mesin e të gjitha mitrës antlered.

Shpesh, sidomos me dyfishimin paplotë dhe shalë mitrës, simptoma të rënda nuk mund të jetë. Megjithatë, ju ende mund të ndjekur kushtet themelore patologjike:

1. Shkelje e ciklit menstrual - për shkak të patologji e strukturës dhe formimi i endometrium. Kjo ndodh rrallë.
2. Nevynashivaeni shtatzënisë - shpesh të shoqëruara me shkelje të formimit të placentës dhe, rrjedhimisht, fetusit kequshqyerja.

3. Steriliteti - një gjendje e rrallë, kështu që dyfishimi i thjeshtë i mitrës mund të shkaktojë shterpësi. Shtatzënia ndodh edhe në dyfishimin e plotë, dhe në këtë rast më shpesh zhvillon në një nga brirët e mitrës (rrallë të dy brirë). Zakonisht shkaku i infertilitetit është i kombinuar me aftësi të kufizuara të tjera.

Të gjitha këto simptoma janë karakterizuar kryesisht për dyfishimin e plotë të mitrës. Në këtë rast, pasi duke planifikuar shtatzënisë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj si ju mund të kenë nevojë kirurgji e mëparshme. Një grua shtatzënë me një dyfishim të plotë të mitrës duhet të jetë gjithmonë nën mbikëqyrjen e një mjek obstetër-gjinekolog. Mitër shalë dhe dyfishimin formë jo të plotë zakonisht nuk të çojnë në kushte të tilla patologjike që kërkojnë ndërhyrje mjekësore.

Diagnoza mitër antlered

1. Shqyrtimi i rregullt gjinekologjik - zakonisht anomali prekshëm mund të vendosen në strukturën e mitrës. Megjithatë konstatuar natyrën e vështirë të ndryshimit.
2. ultratinguj - mënyra më e informative në të cilat shpesh mund të krijojë me saktësi natyrën e ndryshimit.
3. hysteroscopy dhe hysterosalpingography - ju mund të jo vetëm me sy të shqyrtojë në mitër dhe të vlerësojë gjendjen e saj, por edhe substanca lloji renthenkontrastnoe dhe nga x-ray të vendosur dhe të dyfishuar formën e saj.

Në mitrës antlered Metrosalpinhohramma

4. MRI - një metodë mjaft të shtrenjta. Përdorimi i saj është e lejuar në raste ekstreme, përveç kur vendosjen anomali kanë qëllime të tjera.

Trajtimit në mitër antlered

Siç u përmend më lart, trajtimi duhet vetëm forma ekstreme që kanë manifestime klinike. I vetmi trajtim efektiv është operacioni, në të cilën restaurimi i integritetit dhe krijimi i zgavrën normale mitrës. Kryerjen kirurgji laparaskopike të jetë më pak traumatike dhe tolerohet më lehtë nga pacienti, me aftësi të mjaftueshme të kirurg.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se në rastin e beremnnosti në mitër antlered duhet të gjitha beremnnosti vëzhguara nga një mjek, mundësisht në të njëjtën që do rodorazreshayuschih. Metoda e zgjedhjes në lindjen e fëmijës mund të bëhet kirurgji cesarean, pasi pacienti duhet të dinë dhe çfarë duhet të jetë gati.