Candidiasis gjenital, candidiasis vulvovaginal, një infeksion maja - Konsultimi obstetër-gjinekolog ngjashme


Përmbajtje
Candidiasis gjenital, candidiasis vulvovaginal, infeksion maja
Simptomet e mëllenjë (candidiasis vulvovaginal)
Mëllenjë Diagnoza (candidiasis vulvovaginal)
Trajtimi i mëllenjë (candidiasis vulvovaginal)
Mjetet juridike popullore trajtuar mëllenjë (candidiasis vulvovaginal)
Mëllenjë në shtatzëni
Komplikimet dhe parandalimi i candidiasis gjenitale (mëllenjë)
Infeksioni Konsultimi obstetër-gjinekolog Related maja ose candidiasis vulvovaginal
Faqja 8 nga 8

Pyetje dhe përgjigje nga më të shpeshta pacientit në një pritje në gjinekologu për mëllenjë:


1. A mundet një infeksion maja të jetë shkaku i varfëri?

Jo, nuk mund, infertilitetit është i lidhur zakonisht me infeksione të tjera.

2. Mund të jetë një infeksion maja nga veshur me pantallona të shkurtra - vargjet?
Nuk ka strings nuk shkaktojnë mëllenjë, por mund të shërbejë si një faktor nxitje në rrethana të pafavorshme (imunitetit reduktuar, Infeksionet urogjenitale, etj).

3. A mund të ketë marrëdhënie seksuale me një infeksion maja?
Është më mirë të abstenojnë nga seksi deri në shërim si candidiasis gjenital mund të transmetohet me partnerin. Gjithashtu gjatë mëllenjë membranat fryrë vaginale mukozës, holluar dhe të plagosur lehtë, të cilat mund të shkaktojnë dhimbje dhe të përmirësojë procesin inflamator.

4. Çfarë të mos hani, ndërsa mëllenjë?
Akute, tymosur, shumë ushqime të ëmbla përmbajnë maja dhe alkool.

5. A kam nevojë për të trajtuar mëllenjë gjatë shtatzënisë?
Gjithmonë. Candidiasis gjenital të ndikojë negativisht në fetusin.

6. Çfarë efektive në trajtimin mëllenjë, qirinj apo tableta?
Në varësi nga shkalla e sëmundjes, prania e comorbidities. Në thelb, ju duhet të përdorni të dyja.

7. A mund gjenitale candidiasis transmetohet nga nëna tek fetusi?
Kështu, infeksioni i fetusit të jetë e mundur gjatë shtatzënisë dhe gjatë lindjes.

8. Sa kohë duhet që infeksionet maja kurë?
Rreth 7-14 ditë, në varësi të llojit të maja dhe infeksioneve të lidhura.

9. Pse mëllenjë shfaq përsëri pas trajtimit?
Më shumë gjasa është rezultat i gabuar ose podobrannoholecheniya vetë.

Obstetër-gjinekolog, MD Christina Frambos