Steriliteti - Steriliteti në burra Diagnoza - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi OT


Përmbajtje
Varfëri
Diagnoza e infertilitetit
Diagnoza e infertilitetit tek burrat
Shkaqet dhe trajtimi i infertilitetit femëror
Faqja 3 nga 4

Diagnoza e infertilitetit tek burrat


Klinike dhe mjekësore burrat historisë

Gjatë shqyrtimit të parë njeriun konsultativ i cili kërkoi për shterpësi, mjeku duhet të vlerësojë historinë e mëposhtme klinike dhe mjekësore:

Ankesat: Steriliteti, përkeqësimin e shëndetit (lodhje, nervozizëm, lodhje, rënie e performancës, çrregullime të gjumit), ndryshime në peshën e trupit, çrregullime të rritjes mjekër dhe mustaqe, reduktuar potencë seksuale, dhimbje të lokalizuara (bark, në rajonin e mesit dhe perineum), shortness dhe urinim të dhimbshme.

Historinë e familjes dhe trashëgim, tërheq vëmendjen për abuzimin e funksionit gjenerues, kancerin në të afërmit e ngushtë, duke sugjeruar një paracaktim gjenetik të këtyre shteteve. Ajo që ka rëndësi është mosha e etërve në lindjen e pacientit, praninë e sëmundjeve somatike, zakone të këqija, veçantitë e shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës nënës.

Sëmundje shtyhet: sëmundjet infektive akute dhe kronike, sëmundjet sistemike - tuberkulozi, cirroza e mëlçisë, dështimi kronik i veshkave, sëmundjet kronike të frymëmarrjes, diabet, shytave infektuese komplikuara orhytom, operacioni në fshikëz dhe në cryptorchidism, hernia inguinale, Hydrocele, kufizimet uretrës, epispadias, sympathectomy. Sëmundjet e ndryshme në mënyrë të konsiderueshme të rrisë rrezikun e çrregullimeve të funksionit riprodhues dhe shkallën e dëmit spermatogenesis.

Jeta seksi: në çfarë moshe ka filluar se martesa në një rresht, metodat e kontracepcionit. Funksioni sexy dhe ejaculatory vlerësohen si vijon: në qoftë se frekuenca mesatare e marrëdhënieve vaginale për çiftet jopjellor është 2-3 herë në javë, ajo është regjistruar si normale. Mbledhje konsiderohet e përshtatshme në qoftë se ajo është e mjaftueshme për të kryer marrëdhënie vaginale. Ndonjë kusht tjetër të regjistruar si të pamjaftueshme. Derdhje Intravaginal duhet të ndodhë dhe është vlerësuar si i përshtatshëm. Aneyakulyatsiya, derdhje e parakohshme (të INTROMISIYA) Derdhje ekstravahinalnaya (me hypospadias) dhe derdhje reaksionar regjistruar si të pamjaftueshme.

Historia e sëmundjes: duket kur pacienti i parë aplikuar në andrologist (urolog) për infertilitetit që kjo u zbulua. Në mënyrë kronologjike duhet të listojnë të gjitha metodat e ekzaminimit dhe trajtimit të infertilitetit. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet faktorëve që çojnë në një shkelje të funksionit spermatogenic. Kjo sëmundje akute dhe kronike inflamatore të organeve gjenitale, disa trajtim terapeutik (rrezatimi, kimioterapia dhe hormono-, përdorimi i qetësuesit dhe barnave antihipertensive nitrofuran derivatet, sulfonamides, droga), rreziqet profesionale (kontakti me kimikate, puna në temperatura të larta dhe të ulëta) , dehje përhershëm (alkooli, nikotina).

Ekzaminim klinik dhe laboratorik i meshkujve

Përmbledhje: ekzaminimi i përgjithshëm fizik lartësi matur, pesha, tensioni i gjakut, veçanërisht kushtetuta, lloji i shpërndarjes së flokëve dhe nënlëkurës yndyrë. Forma dhe shkalla e zhvillimit të gjëndrrat e qumështit dhe organeve gjenitale të matur në një shkallë Tanner. Një ekzaminim dhe prekje të gjirit për të zbuluar gynecomastia rreme dhe të vërteta.

Statusi urogjenital: përfshin inspektimin dhe prekje e scrotum tregojnë pozicionin, madhësinë dhe qëndrueshmëri testiseve shtojca dhe kanalet ejaculatory. Test normale Madhësia korrespondojnë me 15 ml ose më shumë dhe të përcaktohet duke përdorur orhidometra Prader.

Për të identifikuar gjendjen e gonads paranazale kryera hetimi dixhital zorrës së trashë e prostatës dhe farës fshikëza, të cilat normalisht nuk janë të dukshëm.

Spermë kërkimore. Metoda më e rëndësishme në vlerësimin e gjendjes funksionale të gonads dhe mendimet pjellori rreth meshkujve është hulumtim spermës.

Në mungesë dhe prania e orgazmës spermës kryer hulumtim postorhazmennom urinës sedimenteve pas centrifugimit për të zbuluar spermës në të. Prania e tyre tregon derdhje reaksionar.

Screening infektive: inflamacion i sistemit riprodhues të mashkullit është një nga shkaqet më të zakonshme të infertilitetit mashkullor. Frekuenca e lartë e infeksioneve gjenitale në martesë për shkak të mbizotërimit të procesit inflamator, mundësia e një kohë të gjatë lezioneve asimptomatik gonads dhe shpesh është kronike dhe relapsing kurs.

Dispozitë është mekanizma të ndryshëm pathogenetic të ndikimit të infeksionit në fiziologji e procesit riprodhues:

  1. mikroorganizmave të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë dhe të tërthortë në spermës, duke shkaktuar aglutinimit dhe imobilizimi;
  2. shkelje të funksionit sekretore e gjëndrave seksuale çon në ndryshime në komponentët reologjike dhe kimike të bërtas, duke ndryshuar mbështetjen e sistemit dhe të mbrojë faktorët që ndikojnë në mënyrë indirekte gjendjen funksionale të spermës;
  3. duke shkaktuar inflamacion dhe sklerozë në inde, infeksion krijon kushte per abuzim terrenit spermës;
  4. ndodhja e reaksioneve imunologjike me ardhjen e antitrupave anti-spermës pengon promovimin e spermës në vezë.

Mbajtjen e shqyrtimit infeksionit bazuar në kryerjen e këtyre studimeve, analiza citologjik i ekskretet Urethral, ​​sekrecione të prostatës dhe fshikëzat seminale, analiza të spermës bakteriologjike dhe (ose) sekretimit prostatës, diagnozën e klamidia, mykoplazmat, ureoplazm, cytomegalovirus. Prova rrethanore duke treguar infeksion gjenital janë: duke ndryshuar sasinë normale të aglutinimit spermës shkelje lëvizshmërisë dhe anomalitë e spermës në treguesit biokimike e spermës dhe sekrecionet e gjëndra seksuale.

Sperma biokimike: studim i kryer në pronat morfologjike dhe fiziologjike lëngun seminal, i cili është i rëndësishëm në vlerësimin e patologjinë e spermatogenesis. Rëndësia praktike në përcaktimin e fituar acid citric spermë, phosphatase acid, jonet zink, fruktoza. Funksion sekretor i prostatës matet nga përmbajtja e acidi citrik, acidi phosphatase dhe zinkut. Funksioni i fshikëzat seminale është matur përmbajtjen fruktoza. Ky hulumtim është veçanërisht e rëndësishme në kryer azoospermia fruktoza sa më të ulët parregull pH të lartë dhe përmbajtjen acid limoni tregon një mungesë kongjenitale të fshikëzat seminale.

Ekzaminim hormonale, të kryera në numrin 5 milionë spermës / ml në vëllim normal testicular. Përcaktoni përqendrimin e FSH në plazmën e gjakut dhe provë vlerësuar: normale, u rrit. Perqendrimi i testosteronit matur në hypogonadism Prix dhe jo të ngritur FSH në gjak, si edhe patozoospermyy. Rezultati është vlerësuar: normale, të ulët. Hormoni matet me dështim seksual dhe interpretuar: normale, në rritje. Treguesit rregullatore hormonet janë të përcaktuara në mënyrë individuale në çdo vendosjen mjekësore laboratorike.

Diagnostifikimi instrumentale: përfshin thermography dhe ultratinguj.

Ekzaminimin imunologjike: diagnoza e pacientëve infertilitetit imunologjike shpenzojnë në prani të aglutinim spermes, pa shenjat e dukshme të çrregullimeve riprodhuese dhe infertilitetit në kohëzgjatje më shumë se 5 vjet. Për këtë qëllim, mostrat biologjike janë kryer dhe ekzekutuar immunodiahnostika me zbulimin e antitrupave anti-spermës e klasës G dhe M në spermë dhe metodave spermoahtlyutinatsii serum dhe spermoimmobilizatsii.

Aktualisht, më premtuese është provë MAP.

Mjekësi dhe gjenetik testimi, kryhet në pacientët me oligo- dhe azoospermyey terato-. Metodat Cytogenetic dhe morfologjike për të vlerësuar natyrën dhe shkallën e ndryshimeve në faza të ndryshme të spermatogenesis, të përcaktuar taktikat e çifteve dhe për të reduktuar rrezikun e lindjes së fëmijëve me sëmundje trashëguese.

Biopsi testicular, kryer në pacientët me azoospermyey me volum normal testicular dhe përqendrimit normale FSH në plazmën e gjakut. Testi vlerësohet: normospermatohenez, hipospermatohenez dhe aspermatohenez. Është e rekomanduar për të përdorur një biopsi të hapur dhe prania spermatogjenezes ruajtur kryer kirurgjikale mënyra korrigjim vas në të njëjtën kohë. Kjo metodë ju lejon të kryer një diagnozë diferenciale midis azoospermia obstruktive dhe forma neobturatsionnoy, përcaktimin e shtrirjes së procesit patologjike.

Radiographs e kafkës dhe Sella, kryhet për tumor të dyshuar të gjëndrra e hipofizës (hyperprolactinemia) ose kur dështimit hypothalamic-hipofizë.