Bakteriale vaginosis - Simptomat e Vaginosis bakterial


Përmbajtje
Vaginosis bakteriale
Simptomet e vaginosis bakteriale
Trajtimi i Vaginosis bakterial
Komplikimet dhe parandalimi i vaginosis bakteriale
Faqja 2 nga 4

Simptomet e vaginosis bakteriale


Vahinozane Klinike proyavleniyabakterialnoho janë tipare karakteristike. Shpesh i vetmi simptomë e vaginosis bakteriale - prania e shkarkimit të rënda vaginale me një erë të pakëndshme e peshkut ndenjur që mund të shqetësojë një kohë të gjatë. Në ndarjen e hershme të sëmundjes së bardhë ose ka filluar të thinjet rrallë. Në rrjedhën e vaginosis bakteriale mbi ndarjen 2 vjet e verdhë-gjelbër dhe të dendura, i ngjan djathë, shkumë, alokimi trashë dhe ngjitet, ata janë të shpërndara në mënyrë të barabartë përgjatë mureve të vaginës.

Në shenjat vaginosis bakteriale të inflamacionit - ënjtje, skuqje, pokrasneniyavlahalischa - jo (ndryshe nga vaginitis). Vaginosis bakteriale mund të shoqërojnë qafës së mitrës patologjinë - erozionit, cervicitin, ectropion, dhëmbëza.

Simptomat më të shpeshta dhe shenjat e vaginosis bakteriale:

  • bollshme butë lengjet vaginale gri-të bardhë përkrahës homogjene në muret vaginale.
  • Shpërndarja me një erë të pakëndshme (peshku) që rrjedhin nga kolapsi i aminet prodhuara nga bakteret anaerobe.
  • shenja të inflamacionit të vaginës (aderimit vaginitis) janë vërejtur në gjysmën e pacientëve.
  • nganjëherë një acarim vaginale si kruarje dhe djegie, parehati gjatë raportit seksual.
  • rrallë - çrregullime të urinimit dhe dhimbje në perineum.

Diagnoza e vaginosis bakteriale

Metoda kryesore e diagnozës së vaginosis bakteriale - shpifje, Gram njolla. Vaginosis bakteriale duhet të dallohet nga vaginitis, shpesh pacientët me BV bezuspeshnolechatsya vjet vaginitis jo-ekzistente jospecifik, duke përdorur antibiotikë të tilla, të cilat komplikojnë më tej rrjedhën e vaginosis bakteriale.

Kriteret diagnostike për vaginosis bakteriale:

  • Identifikimi qelizat kryesore;
  • Shkarkimit homogjene butë vaginale;
  • PH vaginale 4.5;
  • Testi Aminov.

Vaginosis bakteriale nën mikroskop. Kontabilitetit në qendër - qelizat kyçe

Të paktën prania e tre kritereve të mësipërme mund të shërbejë si bazë për diagnozën e vaginosis bakteriale. Shumë klinicistët, me një diagnozë të mbështeten vetëm mbi disponueshmërinë e qelizave kryesore, por ky funksion nuk është aq specifik sa matjen e të katër kritereve. Më të arritshme, testet laboratorike të përballueshme dhe të sakta është ngjyra e sekrecionet vaginale Gram. Kultura Bold pastër e Gardnerella vaginalis nuk është e rekomanduar për shkak se 58% e grave pa vaginosis bakteriale kanë një nivel të lartë të baktereve në sekrecionet vaginale.

Tashmë simptomat klinike të vaginosis bakteriale mund të jetë i dyshuar, veçanërisht në qoftë se ju të gjatë dhe sukses të trajtuar inflamacion si ashtuquajturat tradicionale (antibiotikë, douching) dhe mjetet juridike popullore (mjekësi bimor). Përzgjedhja e vazhdueshme, jo e përshtatshme për trajtim - një shenjë e rëndësishme e vaginosis bakteriale.

Kjo është arsyeja pse në një pritje në gjinekologu ju duhet përpunuar në rrjedhën e sëmundjes suaj (kohëzgjatjen e simptomave të, kur simptomat e para), për të cilën simptomat kthyer tek gjinekologu para dhe të cilat u trajtuan, trajtohen në shtëpi. I gjithë ky informacion është i nevojshëm mjeku për diagnozën e saktë.