Tumor sy


Tumoret Syri - tumoret që lidhen me rritjen e ndarjes qelizore. Tumoret mund të jenë të mirë apo i keq dhe ndodhin kryesisht në organin e origjinës apo kanë metastatic. Tumoret më të zakonshme të adnexa syrit (mosha, gjëndër lacrimal).

Tumoret themelore kanë lokalizimin e mëposhtme: qepallat, konjuktivën, choroid, nervin optik, gjëndër lacrimal dhe orbitë. Nuk janë të mirë (të ngadaltë në rritje pa sprouting në indet fqinje që nuk metastasize) dhe (rritja invazive karakterizuar nga rritje e shpejtë të organeve fqinje dhe indeve dhe formë metastases) malinje. Nuk kanë tumoret nga inde të ndryshme të syrit dhe adnexa: lëkurës, muskujt, gjëndrave, indeve limfoid, tumore vaskulare të tilla si hemangioma, indet embrionale (retinoblastoma), ind glial (astrocitoma) dhe të tjerët.


Shkaqet tumoreve sy

Shkaqet e tumoreve të ndryshme: influenca e fizike, faktorë kimike rreze lëndime rrezatimi moles, infeksionet kronike, të ushqyerit e dobët me përmbajtje të lartë të preservatives, ushqime të skuqura, predispozicion gjenetik dhe të tjerët.

Simptomet e tumoreve

Simptomat më të zakonshme të shekullit të tumorit, në të cilën ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj janë: shfaqja e tumoreve të ndryshme në qepallat, veçanërisht në qoftë se ata u rritën, kruarje, rrjedh gjak, ngjyra të ndryshojë dhe formë.

Kur tumoret mund të jetë një Mukoza conjunctival hyperemia, shfaqja e rritjes së re nga trëndafili në të zezë, mund të ketë gjakderdhje spontane, përhapjen e kornesë mund të ulet mprehtësi vizuale.

Melanoma

Tumoret intraokulare kanë kohë asimptomatike, shpesh gjenden gjatë ekzaminimeve parandaluese. Simptomat kryesore janë njollë lokale e irisit dhe formën nxënës, me një glaukoma kënd dhoma mbirjes simptoma ndodhin, vizion të paqartë, të cilat mund të shkaktojnë zhvendosjen e lente, retinë dhe tumoret choroid.

Tumoret e orbitës ndryshme. Shenja vizuale janë sy slot zgjerim, exophthalmos që sfidon reposition, kufizimi i lëvizjes së syve, dhimbje në orbitë dhe në kokë dhe ënjtje të moshës.

Orbitë tumor

Kur ndonjë nga simptomat duhet të shihni një mjek.