Hipermetropia largpamje


Hipermetropia (largpamje) - është një gabim thyes në të cilën rrezet takuar prapa retinë, dhe atë në zhvillim smudged.

Vizioni në shikim të gjatë

 

Arsyet hypermetropyy


Largpamje mund të jetë një shkallë e dobët (për 2 dioptri), të mesme (deri në 5 dioptri) dhe të larta (më shumë se 5 dioptri).

Për tregon është:

- qartë - e lidhur me të vazhdueshme të muskujve ciliar tension relakson kur ajo nuk është, jo vetëm në ngarkesës vizuale, por vetëm. Ajo është quajtur gjithashtu asthenopia akkomodatsyonnoy.
- fshehur - është nën mjekim paraliza e akomodimit (mydriasis). Simptomat vërejtur.

- të plotë - për momentin komponenti atë të qartë dhe të nënkuptuar.

Hipermetropia rezultuar aksin shkurtër mëparshëm, pasmë të syrit. Nuk janë normale për të porsalindurit dhe fëmijët deri në 6 vjet, kështu që ata kanë pak kokërdhok mund të mbetet në moshë të vjetër. Shpesh në 3 dioptri largpamje nuk shfaqet.

Simptomat hypermetropyy:

- Ora hyperopia gjatë nëse nuk korrigjohen, syri "ndalesa të punës." Ka amblyopia (mprehtësi vizuale ulje nekorrihiruemoy) shpesh në njërin sy

- për shkak të akomodimit DC ka konvergjenca (sytë Ndërtuar me aksin mesatare) duke shikuar në objekte jo vetëm afër, por larg. Ka shodyascheesya strabismus akomodive. Me trajtimin e parakohshme e zhvillimit amblyopia.

- Tensioni strehim është më e theksuar kur punojnë në një distancë e afërt. Stresi i zgjatur çon në simptome të tilla si ndjenjë e plotësi, "rërë" në sy, lodhje, dhimbje koke, dmth astenopyy akkomodatsyonnoy.

Vizioni në shikim të gjatë

Kështu, simptomat duket të jetë në mjeku: paqartë vizion në një sy të paktën, pamja e një hedh një sy dhe një ndjenjë e lodhjes, dhimbje në sy. Dhe aq më shpejt do të diagnostikuar dhe filloi trajtimin, më pak gjasat e komplikacioneve.

Diagnoza hyperopia

Diagnoza nuk është shumë e vështirë. Kjo do të kërkojë metodat e mëposhtme:

- vizometriya (mprehtësi vizuale), me dhe pa korrigjim
- perymetryya
- skiaskopiya (hulumtim sundimtarët thyes Ophthalmoscope indirekte dhe natyra e lëvizjes në hijet e nxënësit)
- refractometry (përcaktimi i pushtetit thyes të syrit, në gjendje tsykloplehiyi më mirë, pasi mydriasis janë të dhëna më të sakta)
- ophthalmoscopy dhe fundus provim me Goldmann lente për të identifikuar comorbidity

- Sytë me ultratinguj dhe përcaktojnë aksin mëparshëm, pasmë. Shpesh uso më pak se normale.

Trajtimi i hyperopia

Trajtimi kryesor për hyperopia - korrigjim, të cilat duhet të jenë të përshtatshme dhe në kohë. Fëmijët e vegjël me hyperopia më shumë se 3 dioptri të përshkruara gota për veshin e vazhdueshme për parandalimin e amblyopia apo strabismus. Në korrigjim moshën e shkollës mund të anulohet.
Me zhvillimin e asthenopia emërojë syze përhershme veshur me një maksimum toleruar Kombinoje lente.   

Kontaktoni korrigjimin nuk ka gjetur aplikim të madh në korrigjimin e hyperopia. Kjo është për shkak të faktit se syzet shkaktojë një rritje në imazhin e retinës dhe lentet nuk e ndryshojnë atë. Për shkak se disa pacientë të pakëndshme në to. Por që ka disa avantazhe, lentet e kontaktit janë përdorur ende në korrigjimin e hyperopia, sidomos në thyerjes të ndryshëm apo zhvillimi strabismus. Ata bëjnë kontrasti imazhi, të zvogëlojë shkallën e astigmatizëm dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës.

Në vitet e fundit, në rritje ortokeratolohicheskie (natë) lentet që të përshtaten me 3 dioptri hyperopia. Kur përjashton përdorur efekte negative të veshur me lentet e kontaktit të buta (nuk shkaktojnë reaksione alergjike, intolerancës, nuk ka mangësi corneal oksigjen, më higjienike).

Çdo gjashtë muaj apo një vit duhet t'i nënshtrohen trajtimit. Nëse nuk ka komplikime nga pjesë të tjera të syrit, ajo është shumë lloj trajtimi. Praktikat më të mira: Ambliokor, synoptofore, të veçantë programet kompjuterike Amblyotrener. Mjaft 5 -10 seanca. Programi Fëmijët përdoret në formën e lojës.

Trajtimi Fizioterapia në trajtim të hypermetropyy nuk është vendi i fundit. Përdorin teknika të tilla si zonën e qafës masazh, terapi magnetike, terapi lazer.

Vitamina dhe shtojcave për sy tregon 2 herë në vit (luteine ​​Okyuvayt, Vitrumforeyes etj).

Shtëpitë e rekomanduar për të parë TV në syzet perforations. Ata të zvogëlojë strehim stresit. Filloni me 3-4 minuta shpie deri në gjysmë ore disa herë në ditë.

Trajtimi kirurgjik i hyperopia:

- Heqja transparente lente nga phacoemulsification me IOL ngulitje kërkohet pushtet optik,
- me hyperopia deri ne + 10dptr implantimin e mundshëm të lente intraokulare, të cilat janë të vendosura në mes të iris dhe lente. Manipulimi i një pacient i jashtëm dhe merr jo më shumë se 5-10 minuta.
- Korrigjim vizion laser është përdorur për të korrigjuar Hipermetropia me 6 dioptri. Llojet e operacioneve: Lasek, LASIK, intraLASIK. Metoda më moderne - duke përdorur një lazer femtosekond. Kështu përplasje kornesë është formuar me një lazer, procesin netermichnyy sepse efektet anësore nga kornea përjashtuar. Gjithashtu shumë pak gjasa për astigmatizëm.

Korrigjim vizion laser

Komplikimet hypermetropyy

Duhet domosdoshmërisht të trajtohen për të parandaluar ose për të zbuluar komplikime. Këto përfshijnë amblyopia, strabismus, qepallat e mundshme inflamator sëmundje, konjuktivën dhe kornea sepse personi ka vështirësi duke parë prymruzhuvatysya.

Hyperopia Parandalimi

Sëmundja është më e lehtë për të parandaluar se sa për shërim. Prandaj, parandalimi është shumë e rëndësishme, veçanërisht në qoftë se ju keni një predispozitë gjenetike për hyperopia:
- respekti për punën dhe pjesa tjetër - është e nevojshme të alternativ aktivitet vizual dhe fizik dhe të bëni ushtrime të veçanta për sytë çdo 30-40 minuta të funksionimit të vazhdueshëm

- ndriçim adekuat punës (e përgjithshme dhe lokale)
- okulist rregullt rishikimi, edhe në qoftë se asnjë ankesë (të paktën 1 vit).