Asthenopia


Asthenopia - simptoma subjektive e lodhje vizuale, manifestohen në uljen e mprehtësi vizuale, fuzziness ose ndërprerjes së objektit, të tilla si letra, dhimbje koke, qefin, një ndjenjë të "rërë" në sy, fotofobi.

Shumica e këtyre ankesave janë të përforcohet kur punojnë në afërsi, të dobësojë apo të humbur gjatë pushimeve.

Arsyet astenopyy


Faktorët e rrezikut asthenopia: lexuar në dritë të ulët, pune të gjatë në kompjuter ose duke shikuar TV, qëndrim të gjatë pas timonit, sidomos në muzg dhe natën, punën me eyestrain vazhdueshme, korrigjim gabuar ametropiy sëmundjeve të zakonshme, duke përfshirë endokrine, dehje.

Ka disa lloje astenopyy: muskujve (të lidhura me konvergjencën dobët), akomodive (akomodimi rezervë reduktuar), të përziera (shkelje e konvergjencës dhe akomodimit), nervor (të lidhur me stresin dhe çrregullime mendore), simptomatike (me patologji të ndryshme të syve dhe përreth organeve).

Muskujve ndodh kur pakorrigjuara ose zgjedhur në mënyrë të paligjshme korrigjimin e miopi dhe astigmatizëm, si dhe sëmundjet e zakonshme, e cila ndikon drejtpërdrejt muskujt e syrit, të tilla si sëmundjet endokrine (hyperthyroidism), myasthenia gravis, myositis.

Në punën e miopine në një distancë e afërt ndodh me strehim rritur, e cila kryhet me anë të muskujve të drejtpërdrejta të brendshme. Në lodhje muskulore strabismus rezultojnë nga lodhja për shkak të dëshirës për të kapërcyer sytë refuzimit.

Arsyet akkomodatsyonnoy astenopyy - vrull e akomodimit, hypermetropyy joadekuat korrigjim dhe astigmatizëm, sy dhe patologjisë së përgjithshme e cila çon në dobësi të muskujve ciliar, të tilla si sëmundjet inflamatore dhe degjenerative të syrit. Kur punon me të ngushtë strehim tensionit varg duhet të kryhet nga muskujt ciliare.

Diagnoza astenopyy

Astenopyy Diagnoza kërkon metoda speciale të hetimit:

- mprehtësi vizuale me dhe pa korrigjim;
- skiaskopiya;
- refractometry gjatë nxënësve normale dhe në mydriasis;
- përcaktimin kendin e metodë strabismus Hirshberha dhe synoptofore;
- të përcaktuar natyrën e përdorimit të katër-test;
- Ofrimi Dimensioni i akomodimit -. E vendosur para një sy dhe të tjera të tekstit të errët ofruar ekran lexuar në një distancë prej 33 cm Pastaj ajo është e vendosur para se të lente negativ me rritjen e fuqisë dhe të jepni disa kohë për të "mësohen". Më të fuqishme lente në të cilat teksti ende mund të lexohet, konsiderohet strehim rezervë. Në 20-30 vitet e ajo është 10 dioptri, pas 40 vjet është reduktuar;

- Rezervat fuzionnyh përkufizim mbajtur në synoptofore. Ky imazh lidh dy pjesë së bashku, pastaj të fillojë për të ndarë fotot gjysmake dhe subjektive të përcaktuar se kur syri fillon të perceptojnë imazhe si 2 të ndryshme. Normalisht, rezervat pozitive (converged) 15-25 gradë, dhe negative (diverhentnye) 3-5 gradë. Kur ata astenopyy reduktuar. Përcaktohet Përndryshe nga lentet ngjyra-ngjyra.

Trajtimi astenopyy

Trajtimi i zgjatur dhe në masë të madhe varet nga dëshirat e pacientit. Metoda themelore - lloj korrigjimi ametropiy drejtë, syze ose lente kontakti. Të jetë i sigurt për të trajtuar shkaqet astenopyy, duke përfshirë sëmundje extraocular. Për lehtësimin vrull e akomodimit dhe relaksim të varrosur atropine muskujve ciliar ose veprim mydryatyky shkurtër, mezaton tillë, Irifrin, MIDRIATSYL, Tropykamyd 1 rënie çdo ditë ose në mbrëmje për një muaj.

Përdorni metodat e trajtimit është të trajnojë strehim rezervë, konvergjenca dhe divergjenca. Kjo arrihet përmes lenteve pozitive nga pikat e forta të ndryshme, prizmat, Simulators. A synoptofore për të ndihmuar në trajnimin dhe zhvillimin e rezervave infuzion. Stimulimi Laser relakson muskujt ciliare. Accommodotrainer vepron kur në kërkim për strehim dhe të ngushtë dhe në distancë, mund të përdoren në shtëpi.

Accommodotrainer

Gjithashtu përdoret gjerësisht programe të ndryshme kompjuterike. Për të hequr lodhjen e syve dhe parandalimin e sindromi i kompjuterit - EyeDefender, sytë e të sigurt, relaksohuni. Nëse ka miopi, hyperopia apo strabismus, syri, Strabizmi, Blade, Lule kalon, Contour dhe të tjerët.

Parandalimi i asthenopia:

- korrigjimi i duhur i gabimeve refraktive;
- respektojnë për punën dhe pjesa tjetër relativisht sytë. Çdo eyestrain orë duhet të marrin pushimet. Në këtë kohë, ju mund të bëni ushtrime për sytë;
- adekuat punës ndriçim lokale dhe të përgjithshme;
- përdorimi i syzet perforations veçanta heq strehim stresit;
- vitamina për sy (VITRUM-Vizioni, Lutein Okyuvayt, boronicë Forte, etj).

Astenopyy Moti me trajtimin e duhur dhe parandalimin respektimin e të gjitha rregullave të favorshme.