Alergjik konjuktivit - Diagnoza Cilat teste do të marrë për të dyshuar alergjik Co


Përmbajtje
Konjuktivit alergjik
Simptomet e konjuktivit alergjik me foto
Çfarë teste duhet të marrë në konjuktivit alergjik dyshuar
Trajtimi i konjuktivit alergjike
Features jeteses në konjuktivit alergjike
Conjunctivitis alergjike tek fëmijët
Conjunctivitis alergjik dhe Shtatzënia
Komplikimet dhe parandalimi i konjuktivit alergjike
Faqja 3 nga 8

Çfarë teste duhet të marrë në konjuktivit alergjik dyshuar.


Sëmundje të tilla si konjuktivit alergjik është në interes të të dy specialiteteve mjekësore: allergist-immunologist dhe një okulist (mjek sy). Ata dhe ju duhet të vizitoni parë. Ne duhet të fillojë me një okulist, për shkak se një numër i sëmundjeve të syrit shoqëruar me simptoma të ngjashme të konjuktivit alergjik.


Mjeku domosdoshmërisht do të shqyrtojë dhe ndoshta dërgoni studimin e shkarkimit nga syri. Nëse lotët mikroskopike provimit tregojnë 10 për qind ose më shumë e eosinophils, diagnoza e dyshimit alergjik konjuktivit nuk është e nevojshme. Gjithashtu për konjuktivit alergjik karakterizuar nga rritja totale IgE (imunoglobulina E totale) në gjak mbi normën e moshës (më shumë se 100-150 IU).

Në një test klinik të gjakut mund të jetë gjithashtu eosinophilia (rrit përqendrimi i eosinophils se 5), por kjo metodë ka specifikën të ulët dhe të mbështeten vetëm mbi të nuk mund të.


Në simptoma të moderuar, foto veshur klinike duhet të ketë scraping shekullit për Demodex buzë mikroorganizëm. Tinguj e frikshme, por frika jo. Mjeku ose Teknik të dorëzojë një ose dy rëna dhe i shqyrton ato nën një mikroskop. Sigurisht, të larë dhe të aplikohet grim para se testi nuk është e nevojshme. Demodex - një mikroorganizëm mjaft të zakonshme që ka aftësinë për të shkaktuar simptoma të ngjashme.

Nëse keni infeksion dyshuari mund të kërkojë shkarkimin kulture nga syri në microflora.


Rritje të allergist do të konfirmojnë praninë e alergjive dhe për të gjetur shkakun e sëmundjes.

Kjo mund të caktohet tri lloje të testeve:

1) formulimi i testeve të lëkurës. Mjaft e vjetër, por, megjithatë, një prej mënyra më informative (në qoftë se nuk më të informative) për të gjetur se çfarë alergji. Mosha optimale pacienti e 50 vjet. Jo për të vënë fëmijët 3.5-4 vjet. Para se studimi mund të marrë antihistamines (zyrtek, diazolin etj). Kundërindikimet për formulimin e testeve të lëkurës: rëndim të sëmundjeve alergjike në kohën e studimit, shtatzanisë, ushqyerjes me gji, tuberkulozit, praninë e kancerit, sëmundjeve të lëkurës.

Avantazhet e metodës: një vlerë shumë të lartë diagnostikues, rezultati do të jetë i njohur në 30 minuta.

2) analizat e gjakut për IgE specifike (të veçantë imunoglobulina E). Ky opsion gjatë diagnozës laboratorike, e cila arriti në përfundimin se, në atë që një alergji jepet pas shqyrtimit gjakun e pacientit. Për këtë metodë ka contraindications (mund të bëhet në çdo moshë, kundër acarimit dhe mjekim). Cons: kosto relativisht të lartë dhe shumë të lartë (deri në 13-20% në varësi të prodhuesit e reagents) frekuencën e rezultateve të rreme.


3) teste provokative. Studimi futur në sytë e zgjidhjeve të ndryshme dhe për të vlerësuar reagimin e alergeneve mukozës. Nëse ka një reagim lokal - zgjidhje zakapanyy përmban shkakun dhe alergjen të rëndësishëm. Pretty rrezikshëm për mënyrën e pacientit me një numër të madh të komplikimeve. Nëse kjo metodë ju do të kërkohet, unë rekomandoj për të gjetur një arsye për të dhënë dhe të mendojnë për ndryshimin e spitalit.

Nga metodat e mësipërme të ekzaminimit alergji është testi më i preferuar lëkurës. Në qoftë se ata kanë një contraindication për të, pastaj zgjedhin testin diagnostik gjakut (test të gjakut për IgE ndaj alergeneve të ndryshme).