Encefalopati - traumatik encefalopati


Përmbajtje
Encefalopati
Encefalopati dystsyrkulyatornaya
Encefalopati alkoolike
Encefalopati perinatale
Traumatik Encephalopathy
Faqja 5 nga 5

Traumatik Encephalopathy


Traumatik encefalopati - një çrregullime komplekse neurologjike dhe psikiatrike, ndodhin në periudhën e vonë, ose në fund të lëndimeve traumatike të trurit.

Emërtimet:
- Apati Traumatik
- Lezione traumatike karakter
- Traumatik emocional
- Epilepsi traumatike
- Çmenduri Traumatik

- Dobësi e përgjithshme Traumatik

Etiologji, patogjeneze

Nuk është një pasojë e largët të lëndimit të rëndë të trurit traumatike. Për zhvillimin e saj janë rrezik të rëndësishëm shtesë - alkoolizmi, çrregullime të enëve të gjakut, infeksione dhe dehje.
Pasojat relativisht të rralla afatgjata të traumave në formën e emocional dhe delusional-hallucinatory psikozë (psikoza traumatike).

Rezulton degjenerative, distrofike, dhe dhëmbëza atrofik e indeve të trurit për shkak të lëndimit. Kushtet e paraqitjes, natyrën dhe peshën e çrregullimeve neuropsikiatrike në këtë mënyrë varet nga ashpërsia dhe vendndodhjen e lëndimit, mosha e viktimës, efektivitetin e trajtimit dhe faktorë të tjerë. Çrregullime neurologjike janë shprehur vegjetative - dhe vazopatiy, sindromi kronik hypertensive, çrregullime të dinamikës së arachnoiditis cerebrospinal fluid traumatike dhe arahnoentsefalita, konfiskimet epileptiform dhe çrregullime neurologjike fokale. Çrregullime neurologjike janë shoqëruar nga sindromi psiko-organike çrregullime mendore karakteristike.

Simptomat

Dobësi manifestohet, lodhje, performanca reduktuar, të kombinuara me nervozizëm, slaboduhistyu (bërtet me një shqetësim të vogël), ndryshueshmëri emocionale, hyperestezyey (përgjigje të dhimbshme për të stimujve krahasim xhoko-dritë, tinguj, etj) .. Pacientët e natyrshme flash trazuar e shkurtër e acarim makinë lot tej vogla dhe keqardhje. Vegjetative dhe vestibular çrregullime (dhimbje koke, marramendje), çrregullime të gjumit të plotësuar foto klinike. Efektet negative të jashtme - të ngrohjes, të udhëtimit në transportin, sëmundje fizike dhe trauma psikologjike - të keqësojë gjendjen e pacientëve.

Traumatik encefalopati - është shkalla ekstreme e lodhjes pasivitetit, letargji, lëvizjet zamedlennostyu, sensibilitet të ulët për përshtypjet e jashtme. Inkurajoni aktivitetet reduktuar ndjeshëm. Pacientët janë të shumta. Hobbies kufizuar nevojat themelore të jetës.

Gjendja Psychopathic ndodh ngadalë, në mes të një zbutje graduale të simptomat e periudhave akute dhe të vonuara të lëndimit. Shpesh ka qenë vetëm forcimi tipare të lëndimeve psychopathic. Eksplozivnost më e zakonshme (explosiveness), një tendencë për proceset swings humor pamotivuar. Acarim Eksplozivnost manifestuar sulme të ngjyrës histerike ose me keqdashje, agresioni dhe veprime të tjera të rrezikshme. Sjellja e pahijshme rrit sensibilitet për alkoolizmi, alkoolizmi kronik.

Çrregullime afektive janë shpesh nervoz, depresion zemëruar cekët (dysphoria), duke rezultuar në një situatë të konfliktit, me lodhje, sëmundje intercurrent, dhe pa arsye të dukshme. Ka edhe shtete kontradiktore vetëkënaqur, humor ngritur (eufori) me gjykimet lehkovesnostyu, jokritike, produktivitetin e ulët, disinhibition trajnon dehje. Kohëzgjatja e ndryshuar shtetit humor shkon nga disa orë deri në disa muaj, por zakonisht llogaritet ditë. Shteti më i euforisë.

Simptomat shfaqen menjëherë pas lëndimit, dhe disa muaj dhe madje edhe vite. Së bashku me tipike madhe dështuara, konfiskimet konvulsive xheksonas janë paroxysms ndryshme bessudorozhnye - sulmeve të vogla. Nga shtetet epileptiform dhe përfshijnë gjendjen hutimi (shteti muzg), gjatë së cilës pacientët mund të bëjnë në përputhje, hapat e duhur jashtë, e cila nuk është e ruajtur kujtimet (automatik ambulatore). Shteti Struktura nata mund të përfshijnë iluzionet, halucinacione, frikë. Këto përvoja të përcaktuar sjelljen e pacientëve dhe mund të çojë në veprime të rrezikshme. Atje shtetet histerike muzg që ndodhin në përgjigje të psyhotravmatychnu situatë konflikti.

Trajtim

Pacientët me encefalopati traumatike kërkohet mënyrë të butë të jetës. Nga koha në kohë emërojë dehidratim dhe nootropics tonik terapi (piracetam, piriditol, Pantogam, amynalon). Me rritjen excitability japin qetësues dhe antipsikotikët [hlozepyd (elenium) sibazon (Seduxen) nozepam (tazepam) phenazepam, sonapaks tyzertsyn], dhe në përgjumje dhe apati - nxitjen e agjentëve (tsentedrin, sidnokarb, tretësirë ​​e manjolës, Eleutherococcus). Pacientët me çrregullime spazmatik trajtohen njëjtë si tek pacientët me epilepsi.