Encefalopati - encefalopati alkoolike


Përmbajtje
Encefalopati
Encefalopati dystsyrkulyatornaya
Encefalopati alkoolike
Encefalopati perinatale
Traumatik Encephalopathy
Faqja 3 nga 5

Encefalopati alkoolike


Alkoolike encefalopati - një formë e rëndë e psikozë alkoolike që zhvillohet kryesisht në fazën e tretë të alkoolizmit. Në fakt, një grup prej disa sëmundjeve, si të përbashkët klinike dhe shkaqet. Kjo sëmundje karakterizohet nga një kombinim kompleks i manifestimeve neurologjike dhe somatike e simptomave mendore, dhe të cilët janë në vendin e parë në foto e sëmundjes. Varësisht nga shpejtësia e zhvillimit të sëmundjes dhe të bëjnë dallimin në mes të llojeve akute dhe kronike të encefalopati alkoolike, por ato mund të jenë forma kalimtare. Shumë shpesh në pacientët me encefalopati alkoolike vuri në dukje një histori të abuzimit të llojeve të ndryshme të zëvendësuesit alkoolike. Këta persona janë ende të më shumë gjasa të bien në departamentin toksikologjik dhe drogës me helmimit me alkool dhe jerm alkoolike. Pothuajse të gjitha këto pacientë ende vërejtur lloje të ndryshme të shkeljeve të organeve të brendshme që lidhen me alkoolin. Shpesh paraprirë fillimin e klinikës encefalopati shumë ditë apo edhe shumë muaj të dehurit. Shpesh sulmi i sëmundjes ndodh në muajt e pranverës, kur shënuan mungesa e vitaminave. Kjo gjendje rritet dhe fakti që pacientët në qejf është pothuajse kurrë nuk marrin ushqimin. Përveç kësaj, ata në përgjithësi duket neveri për ushqim, shpesh i shoqëruar nga nauze, vjellje, belching, urth, dhimbje barku. Shumë shpesh kapsllëk, diarre ndryshim. Si rezultat, pas një rënie katastrofike në peshën e trupit. Pacientët janë të zgjuar, ditën apo natën. Ka pasur zvarritje ndjenja në pjesë të ndryshme të trupit (paresthesia) dhe dhimbje në gjymtyrë, dobësi. Koordinimi i lëvizjeve të thyer, shpesh - marramendje dhe duke u dridhur i trupit. Shpesh, sidomos gjatë natës, ka sulme të etheve me të dridhura apo djersitje, rritje norma e zemrës, ndjenja pak fryma dhe parehati në zemër. Në pjesë të ndryshme të trupit ndjenjë të ftohtë, mpirje, dhimbje, dhimbje.