Lodhja kronike Sindromi


Sindromi i lodhjes kronike - një kombinim i simptomave (shenjave) për shkak të një patogjenezën, i cili ende mbetet kuptuar sa duhet. Për të nuk ka thënë se sa polemika nuk ka pasur konsensus edhe për këtë të heshtur dhe pa bazuara në dëshmi mjekësi. Aktualisht janë vetëm teori që nuk gjejnë prova të mjaftueshme, si sindromi i lodhjes kronike nuk mund të ndajë si një sëmundje e pavarur. Si rezultat, karakteristikat e sindromi i lodhjes kronike vijon: simptomokompelks karakterizohet nga, lodhje të rënda tepruar (pothuajse asgjë nekupiruemoy) ruhen të paktën 6 muaj dhe të shoqëruar me simptoma të shumta infektive dhe / ose neuropsikiatrike.


Kjo patologji është parë si një sëmundje e vendeve të qytetëruara. Alokimi i këtij sindromi në një formë të veçantë nosological u ngrit në vitin 1988, kur shkencëtarët sugjeruar sindromi etiologji virale, dhe si patogjen kryesor sugjeruar virusi Epstein-Barr dhe viruse të tjera herpes. Në vitin 2003, një ekip ndërkombëtar për të studiuar Sindromi i lodhjes rekomanduar përdorimin kronik për vlerësimin e simptomave kryesore të shkallës standarde - kriteret dhe kushtet simptoma shumë të ngjashme me të.

Shkaqet e sindromi i lodhjes kronike

Unë kujtoj se ka konsensus është teori shumë ose më pak të përshtatshme. Edhe përkundër faktit se origjina më virale të drejtë, në anketat e tjera kanë zbuluar ndryshimet në organet e tjera dhe sisteme: strukturat e sistemeve neuroendocrine trurit, strukturën gjenetike dhe të tjerët. Në këtë moment të vështirë për të thënë se çfarë është shkaku rrënja - ndryshimet infektive apo strukturore në organet dhe sistemet, por në momentin arsyet dyshuar sistematike:

- Anomalitë gjenetike,
- Teoria viral: Epstein-Barr ose virusi herpes tipit 7 (sipas hulumtimit të fundit të përfshirë në sindromi i lodhjes kronike) fillon mosfunksionimin e organeve dhe sistemeve,
- Ndryshime strukturore dhe funksionale në sistemin nervor qendror: teori stresi varur, mosfunksionim i sistemit nervor qendror te kletono-indeve nivel, crregullime mendore shpesh shoqëruara me psyhotravmatyzatsiyi fëmijës)
- Imunopatologji (origjina infektive ose gjenetik)

Simptomet e sindromi i lodhjes kronike

1. Shkelja e kujtesës ose përqendrimi

2. faringjit
3. Përhapja me prekje të nyjave limfatike (zakonisht i qafës së mitrës ose axillary)
4. Dhimbje ose ngurtësi të muskujve
Joints 5. Përhapja (pa ënjtje ose skuqje)
6. Përsëri ka pasur një dhimbje koke apo ndryshuar karakteristikat e tij (ashpërsi)
7. Gjumi, nuk e bën kuptim shërim
8. Forcimi ustalostivplot të rraskapitje pas stresit fizik ose mendor, që zgjat më shumë se 24 g.

Mund te konsiderohet i pranueshëm diagnoza e sindromës lodhjes kronike, në prani të paktën 4 prej 8 faktorë.

Diagnoza e sindromi i lodhjes kronike

Cilat mjete specifike ose paraclinical që mbështesin ose hedh poshtë Sindromi i lodhjes kronike nuk ekziston. Duke pasur parasysh faktet shteruese e nevojshme për të përmbushur shkrirjen në diagnostikimin dhe trajtimin:

1. Kryerja e një histori të detajuar mjekësor me të gjitha sëmundje të, ndryshon kontabilitetit dinamikën laborator, një rekord të të gjitha barnave të marra nga pacienti.
2. Shko në diagnozën e parimit "nga më të mëdha në më të vogla", pra në gjendjen dominuese, për shembull:

• Klinika prodromal dominon diahnosiki -conducting e ekzaminimit bakteriologjik apo virologjik, duke marrë parasysh imunologjike;
• me dominimin e klinikës neuropsikiatrike - përdorimin e metodave kërkimore shtesë (CT, MRI, EEG, etj), me ndihmën e profesionistëve të tjerë dhe nuk ish përjashtuar etiologji virale.

3. Duke përdorur metoda standarde (e gjakut komplet, urinalysis, kimi gjakut), të cilat gjithashtu mund të jenë informative.

Trajtimi i sindromi i lodhjes kronike

Që nga etiologji dhe Patogjeneza deri më tani nuk është kuptuar, bazuar rekomandime terapeutike ekzistojnë, por ballë gjithmonë merrni lehtësim të simptomave akute. Në varësi të shkaqeve, të kryejë të angazhuar në specialist aplikuar duhur (specialist infektive sëmundje, një neurolog apo immunologist), nëse është e nevojshme të përfshijë specialistë profilin më të ngushtë. Në këtë rast, edhe terapi obschespetsificheskaya mund të jetë provokative, siç është e nevojshme të konsultoheni me mjekun dhe mbikëqyrjen kur merr grupe të tilla si: Vitaminopreparat, metabolitëve e trurit (Actovegin, piracetam, Cortexin) dhe të tjerët.

Trajtimi i lodhje kronike mjetet juridike popullore sindrom

Në këtë rast, ka marrë rezultate pak më inkurajuese. Kvozmozhno effektivnymmetodam përfshijnë jo vetëm phototherapy (zierje e kamomil, novopassyt, sanëz, etj), por edhe psikoterapi, duke përfshirë edhe pjesën tjetër periodik aktive.

Parandalimi i sindromi i lodhjes kronike

Sigurimit neuro-psikologjike Profili - askush dhe asgjë që nuk është e vlefshme ndjenjat tuaja, nervat tuaja janë shpenzuar nuk kthehen. Dhe nuk besoj se ata që thonë se qelizat nervore mbulohen - jo, ata gjetën vetëm në nivelin subcellular (dmth shërim të organeleve të caktuara të qelizave), duke rezultuar në një më shpejt të vdesin ose të mbetet jo-funksionale. Si rezultat, mund të zhvillohet mosfunksionim neuro-vegjetativ me pasoja të mëvonshme të tmerrshme (goditje, sulm në zemër, etj).