Radiculitis


Në praktikën klinike, për shkak të zhvillimit të njohurive shkencore mbi etiologji dhe patogjenezën e sëmundjeve, ka ndryshime në formulimin e një diagnozë. Vjetëruara zëvendësohen me terma të reja. Pra, para se të të gjithë sindroma dhimbje në shpinë dhe i lidhur me shpinë të quajtur - dhimbje të nervit shiatik.

Nëse ju shikoni - dhimbje të nervit shiatik - një inflamacion i shpinë. «Burim» - është kthyer, duke i dhënë fund - "IT" - thotë zanafillën e sëmundjeve inflamatore që nuk reflektojnë të kuptuarit aktual të sëmundjeve vertebrogenic (sëmundjet e shtyllës kurrizore).


Më parë, ju mund të shihni diagnozë - qafës së mitrës, kraharorit, mesit dhimbje të nervit shiatik. Kjo nuk do të thotë se nuk ka inflamacion i një shpinë të veçantë. Kjo mund të jetë i sindromeve refleks muskujve - tservikalhiya, torakalhyy, lumbodynia, lyumboyshyalhyya, dhe mund të jetë sindromi radicular shkaktuar nga ngjeshja e një hernie diskale.

Tani termi "ishias" në mjekësi nuk është përdorur.