Nevropati dhe polyneuropathy pezmatim nervi, nevropati - nevropati të nervore mesatare - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Përmbajtje
Neuropati dhe neuropatia (neurit, nevropati)
Nevropati nervore fytyrës (Bell paralizë, prozoplehiya)
Humbja e nervore trigeminal
Nevropati Radial nervore
Nevropati nervore Ulnar
Nevropati të nervore mesatare
Nevropati sciatic nervore - radiculopathy
Nevropati peroneal dhe nerva tibial
Nevropati të shkaktuara nga trauma
Terapi Ushtrimi në trajtimin e neurotik
Faqja 6 nga 10

Nevropati të nervore mesatare


Nevropati të nervore mesatare - një plagë të nervore mesatare dhe / ose mill myelin, i shoqëruar nga motorike dhe shqisore trazirave në zonën e innervation - në gishta I, II, III.

Shkaqet e nevropati të nervore mesatare.

Lëndime të gjymtyrëve të sipërme, dëme gjatë injeksioneve intravenoze në prerë plagëve bërryl venë mbi përbashkët dore në sipërfaqe në pëllëmbë, dora overvoltage profesionale (sindromi i kyçit të dorës tunel) në Presser, marangoz doylschyts, dentistëve dhe të tjerët. Mbi supet nervore mund të jetë i ngjeshur "nxitje" në sipërfaqen e brendshme të humerus në 5-6 cm mbi nadvyrostka mesor (zbuluar në radiographs).

Simptomet e nevropati të nervore mesatare.

Dhimbje në I, II, III gishtat, dhe zakonisht janë të shprehura kauzalhicheskih natyrën, butësi në sipërfaqen e brendshme të parakrah. Vuajtje pronatsyya, dobësuar pëllëmbës përkulje dora, Bending shkelur I, II dhe III gishtat dhe zgjerimin e falangave mediane II dhe III gishtat. Manifestohet më qartë në atrofi të muskujve ngrihem gisht, duke shkaktuar atë të instaluar në një aeroplan me gishtin e tij II; Kjo çon në një formë të dorës që i ngjan dorëshkrim një majmun-së.

Ndjeshmëria Sipërfaqja është e shqetësuar në pëllëmbë të radiale dhe pëllëmbës sipërfaqet I, II, III IV gishtat dhe një gjysmë gisht.

Diagnoza e nevropati të nervore mesatare

Testet kryesore për çrregullime nervore motorike në neyropatiisredinnoho:

1) Dora compression në një grusht I, II dhe III pjesë gishtat të nderura;
2) palme dorë pryzhatyy në tryezë kruarje lëvizjen gisht II dështojnë;
3) pacienti nuk mund të kthehet rreth një gisht (mulli simptomë) me gishtat e kaluar tjetrin;

4) shkelur opozitës e I dhe V gishtat.

Ngjeshja e nervore mesatare në dore manifestohet me dhimbje ose mpirje dhe quhet kanali sindromi i tunelit i kyçit të dorës.

Trajtimi i nevropati të nervore mesatare

Cakto terapi vaskulare, antioksidantë, dehidratim, vitaminë B, droga Anticholinergic, relaxants muskujve. Aplikoni fiziobalneoterapiyu, masazh, stërvitje, akupunkturë, nervore dhe stimulim të muskujve - myotonia, stimul. Pa shenja të rimëkëmbjes treguar për 1-2 muaj operacion (nevroliz, qepur trungu nervore në pushim e saj të plotë, decompression endoskopik).