Nevropati dhe polyneuropathy pezmatim nervi, nevropati - velykobertsovoho nevropati malobertsovoho dhe nervat - dhe


Përmbajtje
Neuropati dhe neuropatia (neurit, nevropati)
Nevropati nervore fytyrës (Bell paralizë, prozoplehiya)
Humbja e nervore trigeminal
Nevropati Radial nervore
Nevropati nervore Ulnar
Nevropati të nervore mesatare
Nevropati sciatic nervore - radiculopathy
Nevropati peroneal dhe nerva tibial
Nevropati të shkaktuara nga trauma
Terapi Ushtrimi në trajtimin e neurotik
Faqja 8 nga 10

Nevropati nervore tibial


Në aspektin funksional nervore tibial është nervore kryesisht antagonist peroneal. Fibrave Motor zgjoj e tibial muskujt flexor nervore të këmbës, muskujt flexor e gishtave dhe muskujt këmbë, duke e kthyer këmbët nga brenda.

Nervore Tibial fibrave ndijor zgjoj mbrapa e këmbë, këmbë dhe sipërfaqja gishtërinjtë podoshvennuyu e diellit mbi sipërfaqen e pasme e falangave të terminalit dhe buzë e jashtme të këmbës, i cili përbëhet nga fibra dhe nerva malobertsovoho velykobertsovoho.

Simptomet e nevropati tibial nervore

Simptomet e tibial nervore motorike: paralizë dele këmbë dhe gishtat muskujt (shputës përkulje) dhe muskujt që të kthehet në këmbë brenda. Akilit refleks në nevropati tibial nervore humbur.

Çrregullime të ndjeshme në nevropati tibial nervore vërejtur në pjesën e prapme të këmbës, thembra, sipërfaqja shputës së gishtit në pjesën e pasme të falangave terminalit. Kur atrofi nevropati tibial nervore është një grup i rëndësishëm mbrapa muskujt këmbë dhe shputa (simptomat - intervale Tërheqja këmbë mizhplesnovyh Built thellësi), këmbë është pozita shpalosur, ecin pak e komplikuar.

Diagnoza e nevropati tibial nervore

Testet për çrregullime të lëvizjes nervore tibial:

  • Dështimi shputës përkulje e këmbë dhe të këmbëve dhe këmbët të kthehet brenda.
  • Paaftësia për të ecur në gishtat e tyre.

Në ekzaminim neurologjik plagë tibial nervore mund të dyshohet në:

1. tipike "takë" këmbë;
2. Rënia e varg e levizjes në të përbashkët kyçin e këmbës (i kushtoj vëmendje të vështirësisë përkuljes këmbë, duke ngritur atë, paaftësia për të hequr buzë e brendshme);
3. Reduktimi i forcës dhe e muskujve ton flexor këmbë;
4. atrofi muskujve, muskujve flexor e këmbës dhe sipërfaqes së këmbës;

5. një shëtitje të parregullt (duke ecur në këmbë, pamundësinë e këmbë dhe të ecin mbi çorape)

Dhimbje në nevropati nervore tibial (dhe fibrave të saj të përbërë nga sciatic nervore) shpesh jashtëzakonisht intensive.
Plagosje nervore tibial dhe tufa e tij në bagazhin e sciatic nervore mund të shkaktojë sindrom kauzalhicheskih. Vasomotor, sekretore, çrregullime trofike gjithashtu zakonisht të rëndësishme. Në këtë aspekt ka disa ngjashmëri tibial nervore të nervore mesatare. Traumatik nervore pezmatim nervi tibial mund të shkaktojë thyerje të këmbës.

Nevropati nervore peroneal

Nervore Peroneal është gjithashtu përgjegjëse për lëvizjen dhe ndjeshmëri. Nervore Peroneal është një nga dy degët kryesore të sciatic nervore dhe përbëhet kryesisht nga fibrat L4, L5 dhe nerva S1-kurrizore.

Nervore Peroneal fibrave motorike zgjoj kryesisht extensors muskujt e extensors këmbë e gishtave dhe muskujt që të kthehet në këmbë jashtë.

Simptomet e nevropati peroneal nervore

Këmbë në varur nervore humbjen peroneal, përballet me pak brendshme, gishtat pak lakuar. Humbje të dukshme në peshë perednenaruzhnoy muskujt në këmbë. Pacienti ecje me pezmatim nervi peroneal nervore është shumë tipike ("peronealnaya, karin", "stepazh"): pacienti që të mos ndikojë në këmbë seksi sock varur ngre këmbën të lartë dhe shkelën gishtin së pari, pastaj buzë e jashtme e këmbë dhe në fund vetëm.

Diagnoza e tibial nervore

Janë testet kryesore për nervore peroneal:

  • Zgjerim të paaftë (dorsale përkulje) dhe kthehet në këmbë jashtë dhe straightening gishtat.
  • Në pamundësi për të qëndruar në këmbë dhe të ecin në këmbë të tij.

Në ekzaminim neurologjik plagë peroneal nervore mund të dyshohet në:

1. tipike "në lartësi" këmbë;
2. Rënia e varg e levizjes në të përbashkët kyçin e këmbës (vështirësi straightening këmbët dhe gishtërinjtë, rrëmbimin këmbë, duke ngritur buzë e saj e jashtme);

3. Reduktimi i fuqisë dhe tonin e muskujve dhe zgjatues muskujt e këmbës, dalje këmbë;
4. atrofi e muskujve zgjatues e këmbës dhe e grupit peroneal muskujve (muskujve të perednenaruzhnoy këmbën);
5. shkelje ecin sipas llojit "karin shëtitje", Pamundësia për të dalë dhe të ecin në këmbë të tij.

Diagnoza e dëmit peroneal dhe tibial nervore dhe rezultojnë në trajtim nevropati është kryer duke përdorur elektroneyromiohrafiya - ENMG.

Trajtimi i neuropati mëdha dhe të vogla nervore shin

Ne trajtimin përdorur droga jo-steroidal anti-inflamator, terapi vaskulare, dehidratim, antioksidantë, vitamina, droga antikolinergjike, administrimit medikament ne pikat biologjikisht aktive, reflexology, Amplipuls, nxitje, myotonia, masazh.

Varësisht nga shkalla e trajtimit nevropati mund të jetë ambulatore, spital, departamenti neurorehabilitation. Në periudhën e rimëkëmbjes - trajtim spa.