Nevropati dhe polyneuropathy pezmatim nervi, nevropati - nevropati të nervore radiale - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Përmbajtje
Neuropati dhe neuropatia (neurit, nevropati)
Nevropati nervore fytyrës (Bell paralizë, prozoplehiya)
Humbja e nervore trigeminal
Nevropati Radial nervore
Nevropati nervore Ulnar
Nevropati të nervore mesatare
Nevropati sciatic nervore - radiculopathy
Nevropati peroneal dhe nerva tibial
Nevropati të shkaktuara nga trauma
Terapi Ushtrimi në trajtimin e neurotik
Faqja 4 nga 10

Nevropati Radial nervore


Ndër nervat e sipërme nervore gjymtyrë radial është prekur më shumë se të tjerët.

Arsyet radiale nevropati nervore.

Shpesh nervore është e prekur gjatë gjumit, kur pacienti është duke fjetur, dorën në kokë ose nën trup, kur një gjumë i rëndë, shpesh të shoqëruara me dehje ose në disa raste, me lodhje të madhe ("fjetur" paralizë). Pacienti e përshkruan atë si "dorë vidlezhav". Ka patericë compression nervore ("gozhdë" paraliza), thyerje humerus, ngjeshja e parzmore, të pashembullt prodhuar injeksion në sipërfaqen e jashtme të supe, sidomos në vende të parregullt nervore. Rrallë është shkaku i infeksionit (tifos, gripit, pneumoni dhe të tjerët). Dhe dehje (helmimi me plumb, alkool). Më të shpeshta variant compression - në prag të mesëm dhe të ulët e treta e sup pranë vendin nervore Breakout septum lateral intramuskular.

Simptomet e nevropati radiale nervore.

Nevropati Radial nervore shoqëruar me çrregullime të lëvizjes dhe ndryshimet në ndjeshmërinë në fushën e innervation. Simptomat varen nga plagë radiale nervore.

Në plagë të lartë radiale nervore në sqetull në të tretën e sipërme të supe ndodh paraliza e muskujve - parakrah zgjatues, dorën, falangave të mëdha, muskujt, heq insoles gishtit; dobësuar bending parakrah. Shuhet me triceps refleks pjezë dhe refleks më të relaksuar karporadialnyy.

Testet diagnostike në nevropati radiale nervore në sqetull në të tretën e sipërme të shpatullën:
- duke ngritur duart në lartësi furçë ("varur" furçë);
- I sollën një gisht për gisht II;
- papërkulshëm pamundur e parakrah dhe dorë, heqjen e një gisht, imponuar mbi gishtin II, parakrah supination fqinje në dorë razohnutoy, dobësuar përkulje në bërryl;
- humbur refleks ulnar zgjatues dhe redukton karporadialnyy;
- ndjeshmëri çrregullim I, II dhe Pjesa III gishtat, me përjashtim të falangave të fundit, e shprehur në mënyrë implicite, shpesh në formën e zvarritje paresthesia, mpirje).

Kur nevropati nervore radiale në të tretën e mesme të parakrah shtrirja sup ruajtur, bërryl zgjatues refleks; Nuk ka çrregullim ndjeshmëri mbi supet e të tjerëve në identifikimin e simptomave të mësipërme.

Në nevropati radial nervore në të tretën më të ulët e sup dhe në të tretën e sipërme e ndjeshmërisë parakrah mund të vazhdojnë në pjesën e prapme të funksionit parakrah zgjatues bie dorën dhe gishtat e thyer dhe ndjeshmërinë në anën e pasme të dorës. Testet diagnostike mund të zbulojë dëme nervore radiale:

1) në këmbë me duart poshtë pamundur brushat Varus dhe unë thumb rrëmbimin;
2) nuk mund të jetë në të njëjtën kohë duke prekur planin e ana e pasme dhe gishta;
3) në qoftë se furçë në tavolinë, Palm poshtë, ju nuk mund të vënë gishtin tuaj në III gishta ngjitur;
4) gishtat hollim (duart ngritur së bashku me pëllëmbët sipërfaqet) e prekur gishtat furçë nuk është i shmangen dhe përkulem dhe rrëshqitje në pëllëmbë të shëndetshme të dorës.

Diagnoza e nevropati radiale nervore

Diagnoza në ekzaminim neurologjik duke marrë parasysh ankesat dhe historinë e sëmundjes. Ka teste diagnostikuese që besueshme marrin përsipër radiale diagnozë nevropati nervore.

Thellësi Diagnoza e lëndimit radiale nervore në nevropati kryer duke përdorur ENMG, sjelljen ENMG dhe për monitorimin e trajtimit, shërim.

Trajtimi i nevropati radiale nervore

Cakto një trajtim gjithëpërfshirës - antioksidantë, terapi vaskulare, dehidratim, droga Anticholinergic, vitamina të grupit B. Aplikoni fiziobalneoterapiyu, masazh, stërvitje, akupunkturë, nervore dhe stimulim muskujve - myotonia, stimuluese. Trajtimi kirurgjik i nevropati radiale nervore kryhet vetëm në kryerjen e plotë përgjatë nervore - një shkelje të integritetit të nervore.