Nevropati dhe polyneuropathy pezmatim nervi, nevropati - nevropati të nervore ulnar - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Përmbajtje
Neuropati dhe neuropatia (neurit, nevropati)
Nevropati nervore fytyrës (Bell paralizë, prozoplehiya)
Humbja e nervore trigeminal
Nevropati Radial nervore
Nevropati nervore Ulnar
Nevropati të nervore mesatare
Nevropati sciatic nervore - radiculopathy
Nevropati peroneal dhe nerva tibial
Nevropati të shkaktuara nga trauma
Terapi Ushtrimi në trajtimin e neurotik
Faqja 5 prej 10

Nevropati nervore Ulnar


Nevropati e lezioneve ulnar nervore të brachial nerva rrjet frekuencë është e dyta.

Shkaqet e nevropati ulnar nervore.

Arsyeja më e zakonshme - compression nervore në bërryl që ndodh në njerëzit të cilët punojnë bazuar në makinë bërryla e tij, torno, tavolina dhe madje edhe të zgjatur ulur me duart mbi armrests.

Ngjeshja e nervore ulnar në bërryl të përbashkët mund të lokalizuara në sulcus mesor ulnar prapa faqen nadvyrostka ose nervore dalje, ku ajo është e ngjeshur hark fijor shtrirë në mes të drejtuesve të sindromit të bërryl flexor dore (nervore ulnar). Lezionet e izoluara nervore vërejtur në të brendshme thyerje condyle sup dhe në thyerje nadmyschelkovyh. Ngjeshja e nervore mund të ndodhë në dore. Ndonjëherë lezioni nervore vërejtur në tifoja dhe ethe tifoid dhe infeksione të tjera akute.

Simptomet e nevropati ulnar nervore.

Ka mpirje dhe paresthesias në IV dhe V gishtat dhe bërryl në buzë e dorë për dore. Si sëmundja fillon të ulet udhëheqës të energjisë dhe caktimin e muskujt e gishtave. Furçë me si "kthetrat".

Për shkak të funksionit të vazhdueshme nervore radiale në nevropati ulnar nervore gishtat kryesore trupë janë befas shpjegoj. Për shkak të këmbënguljes së funksionit mesatare nervore në nevropati ulnar nervore trupë mesme prirje, gishti V jepen normalisht. Ka hypoesthesia ose anestezi në gjysmën ulnarnoy të gjithë IV dhe V të anën pëllëmbë të gishtit të madh dhe V. IV dhe III gjysma gisht në anën e pasme të dorës.

Diagnoza e ulnar nevropati nervore

Muskujt e vogla të dorës atrofi - intercostals, krimb, promovime pak gisht dhe unë gisht. Për diagnozën e përdorimit të testeve të veçanta diagnostike:
1) në duart e compression në grushta V, IV dhe III gishtat pjesërisht vendosur plotësisht;
2) dora shtrënguar në tavolinë "kruarje" gishtin pak në tryezë nuk është e mundur;
3) në të njëjtën pozitë e pamundur furçë mbarështimin dhe sjelljen gishtat, sidomos IV dhe V;
4) në letër mostër nuk ruhet unë vijë i drejtë gisht, nuk ka lakimi i falangës përfundimtar të pranoj unë (funksioni, realizuar flexors gisht kohë unë, ynnervyruemoho nervore mesatare).

Trajtimi i ulnar nevropati nervore

Cakto antioksidantë, dehidratim, terapi vaskulare, vitamina, drogë Anticholinergic. Aplikoni fiziobalneoterapiyu, masazh, stërvitje, akupunkturë, nervore dhe stimulim të muskujve - myotonia, stimul. Trajtimi Prompt është kryer vetëm në kryerjen e plotë përgjatë nervore - një shkelje të integritetit të sindromi i tunelit nervore dhe prezenca - apo Arcade hayona Strazer - decompression endoscopic.