Pezmatim nervi pezmatim nervi


Në praktikën klinike, për shkak të zhvillimit të njohurive shkencore mbi etiologji dhe patogjenezën e sëmundjeve, ka ndryshime në formulimin e një diagnozë. Vjetëruara zëvendësohen me terma të reja.

Në mënyrë të ngjashme, termi "Pezmatim nervi" - "Inflamacioni i nervore," është përdorur në më shumë terma të përgjithshme - dhe nevropati shkaku dhe tregoi ajo goditi një nerv - traumatike, compression dhe dishemicheskih ishemike, koncept toksike ... polinevrit (Tregon para disa inflamacion nervore) është përdorur gjithashtu.


Prandaj, nuk përdoret aktualisht në masat komplekse terapeutike në të ashtuquajturën "pezmatim nervi" dhe antibiotikët.

Simptomat

Tabloja klinike të sëmundjes (simptomat) nuk ka ndryshuar - ndryshuar utochnylys pikëpamjet mbi mekanizmat e problemeve. Klinikisht - tingëllon një plagë nervore (nevropati) Ose më shumë (polyneyropatyya). Nga ngarkesa funksionale kryhet çdo nerv simptomat nevropati të varet - ky funksion është e humbur apo të reduktuar.

Provim

Në kushtet e sondazheve - kryer ENMG për të identifikuar shkallën e dëme nervore, vlera e bllokut, diagnozën diferenciale të lezioneve të nervave periferike, shpinë, trajtimin e kontrollit.

Trajtim

Masat terapeutike - zbulimi i një bllok të plotë të motorit - konsultoheni me një neurokirurgu dhe ndoshta kirurgji. Antioksidantë medikamenteve, dehidratim, vitaminë B, droga Anticholinergic, lipoic acid droga metabolike (TSMF nukleozidë, keltikan), kur ka shprehur kequshqyerja - retabolil. Në periudhën Subacute - fizioterapi, terapi stërvitje, masazh, myotonia, akupunkturë. Duke treguar sanatorium - trajtim turistik.