Migrenë - e re në trajtimin e migrenës


Përmbajtje
Migrenë
New në trajtimin e migrenës
Faqja 2 nga 2

* Pulses magnetik mund t'i japë fund sulmeve migrenë


Duke përdorur pajisje magnetike madhësinë dhe formën e një tharëse flokësh, pacientët të cilët përjetojnë migrenë me atmosferë mund të harrojmë për dhimbjen, studiuesit thanë.

Pas një studimi të dyfishtë-verbër, Dr Mohammad (Dr. Muhamed) dhe kolegët e tij kanë treguar efikasitet të lartë të pajisjes. Pajisja, të krijojë pulses magnetike aplikuar për pacientët atmosferë sapolindur, tha Dr Mohammed në një takim të Shoqërisë dhimbje koke Amerikane (takimi amerikane Shoqëria dhimbje koke).

Dr Mohammed tha se pajisja është plotësisht i sigurt, se si funksionon është e thjeshtë: pajisja dërgon pulses magnetike në një Tesla në pjesën e prapme të kokës. Në këtë kuptim pacienti ndjen presion të lehta në kokë. Pulses magnetik ndërpresë përhapjen e ashtu-quajtur lëvore depresioni (depresioni cortical). Aktualisht, ky proces është konsideruar të jetë shkaku i migrenë me atmosferë.

Pajisje të tilla janë përdorur edhe për të ndihmuar pacientët të cilët përjetojnë depresionin.