Dhimbje mesi


Termi "Dhimbje mesi" ndikon backache dhimbje në shpinë mesit.

Për shembull, përkul njeriun teshtiu, ngriti objekt të rëndë ... - dhimbje prostrilyuye, akute por afatshkurtër, pa këmbët e rrezatimit pa shoqërues dëmtim ndijor dhe refleks. Aftësia e kufizuar ose jo i shqetësuar ose ndërprerë shkurtimisht - 3-5 ditë pushim mjekësor.

Trajtim dhimbje mesi


Trajtimi - droga jo-steroidal anti-inflamator, Relaxants muskujve, manipulimi, relaksim postisometric, fizioterapi - electrophoresis, rryma diadynamic, darsonvalization,, ointments magnetike aplikuar topically, gels, ngrohje të thatë.