Furosemidzavisimaya veshkave


Aktualisht, sëmundja po ndodh me akumulimin e lëngjeve të tepërta në trup, nuk janë të rralla. Se kushtet të tilla si dështim të veshkave me edemë, dështimi congestive zemrës, sëmundje të mëlçisë në lidhje me shkeljen e sintezës së proteinave, dhe hipertensionit. Këto sëmundje kërkojnë përdorimin e drogës diuretik, duke përfshirë furosemide për një kohë të gjatë dhe shpesh në doza të mëdha.

Ju gjithashtu duhet të përmendim përpjekjet për të humbur peshë duke përdorur furosemide, e cila është veçanërisht e zakonshme në gratë e reja. Kjo "dietë", zakonisht karakterizohet nga përdorimi i pamend drogës përditshme, nganjëherë në sasi jashtëzakonisht të mëdha. 


Është për këto shtete, kur nuk ka efekte afatgjata të furosemide në trup me recetë ose në procesin e vetë-ilaçe, futi termin "furosemidzavisimaya veshkave."

Simptomet e furosemidzavisimoy veshkave 

Për efekt tipike furosemide dozë-varur. Që rritja e sasisë së urinës arrihet duke perdorur sasi të ndryshme të medikamentit për shkak të sëmundjeve të themelor dhe pacientit individual. Veç kësaj, gjatë kohës, veshkat përgjigjet nuk janë më të dozës së parë është e rekomanduar dhe kërkohet caktimin e një doze të lartë. Ndonjëherë anulimin e drogës diuretik ndryshime psikologjike ndodhin, karakteristike në varësi të drogës. Këto do të shqiptohet veçanërisht në njerëzit që janë marrë furosemide vetëm për të reduktuar peshën e trupit.

Furosemide takon diuretics lak (drogës diuretik). Në veshkat (lindja e lak e Henle) ajo pengon reuptake e joneve klorur, dhe, rrjedhimisht, kalium, natrium dhe joneve hidrogjen, i cili rrit sasinë e urinës. Përveç kësaj, drogës gjithashtu rrit sekretim e kalciumit dhe magnezit joneve.

Përdorimi afatgjatë i furosemide mund të shkaktojë sindrom pseudo-Bartterovskiy. Kjo është një gjendje patologjike karakterizuar nga uji dhe electrolyte çrregullime të rënda, të tilla si hipokalemise (ulur përqendrimin e kaliumit në gjak), hyponatremia (rënie në përqëndrimin e natriumit në gjak), hypochloridemia (reduktimin përqendrimet klorit në gjak), alkalosis (shqetësim i bilancit acid-alkaline lidhur me bazat e tepërt), shenja të dehidrimit, rrit aktivitetin reninë plazma.

Hipokalemise i referohet kushteve të rrezikshme. Në veçanti, ajo mund të provokojë arrhythmias zhizneuhrozhayuschie, veçanërisht në pacientët me rrezik në rritje, si në infarkt miokardi, duke glycosides kardiake dhe pësoi në arrhythmias fundit. Humbja e kaliumit rrit përdorimin e barnave të caktuara. Këto përfshijnë glukokortikoideve, drogë jamball carbenoxolone dhe disa agjentët aromatizues në ëmbëltore përbërjen.

Simptomet e hipokalemise përfshijnë dobësi të muskujve, dhimbje në muskuj, zvarritje ndjesi, rrallë konfiskimit. Në të njëjtën kohë mund të shkaktojë palpitations zemrës, përçarje e zemrës. Presioni i gjakut ka tendencë të ulet. Edhe manifestim i hipokalemise është kapsllëk.

Kalium eshte nje komponent i nevojshëm për sintezën e insulinës. Në pacientët me diabet nuk kanë insulinë mund të çojë në rritjen e niveleve të glukozës në gjak, të cilat mund të kërkojnë rishikim të politikave trajtim.

Mangësi magnez shkakton një rritje në excitability neuromuskular, dhe si rezultat, mund të përjetojnë konfiskimet dhe zhvillimin e aritmive kardiake, duke përfshirë dridhje atrial.

Hyponatremia shpjegon dhimbje koke, ndryshim në mendje - eksitim dhe depresioni anasjelltas, dhimbje të muskujve, dobësi dhe lodhje, të përzier dhe të vjella, jo lehtësim. Këto manifestime janë të lidhur zakonisht me zhvillimin e qelizave edemë të sistemit nervor.

Humbja kronike fluide duket dobësi, humbje të fuqisë, anomalisht të presionit të ulët të gjakut, marramendje, marramendje.

Ne trajtimin e furosemide mund të jetë një vonesa në trupin e acidit urik dhe zhvillim sulm përdhes.

Ne trajtimin e furosemide rrit nxjerrje e natriumit, kaliumit dhe klorid nga trupi, çon në formimin alkalosis metabolike. Alkalosis është një manifestim i dhimbje të muskujve, presionin e ulët të gjakut, dobësi të rënda, zhvillimin e kapsllëk.

Përveç kësaj, një furosemide lak diuretik rrit ototoxicity (ndikim negativ në seancën dëgjimore) dhe nefrotoksicitet aminoglukozidi (lezione veshkave) disa cefalosporinave.

Ajo është gjithashtu e nevojshme për të përmendur efekt të drejtpërdrejtë toksik të furosemide në qelizat e veshkave. Rastet e përshkruara të glomerulonefriti në pacientët të cilët janë përdorur furosemide.

Kështu, furosemide është një droge e rrezikshme që shkakton një gamë të çrregullimeve në trup. Prandaj duhet të përdoret vetëm nën mbikëqyrje mjekësore, vlerësimin e vazhdueshëm të efikasitetit të tij dhe, nëse është e nevojshme, doza korrigjuar.

Provim

Në trajtimin e elektroliteve furosemide gjakut (natrium, kalium, klorit, magnezit) duhet të kryhen pas 3 muajve të trajtimit, atëherë analiza emërohet çdo gjashtë muaj.

Trajtimi i furosemidzavisimoy veshkave

Për të parandaluar hyperkalemia rritjen e rekomanduar e produkteve ushqimore të pasura në kalium (kajsi, arra, rrush, bizele dhe fasule, patate, e pjekur sidomos në lëkurat e tyre, alga deti). Gjithashtu tregon përdorimin e drogës me kalium si asparcam.

Mangësi magnez është korrigjohet duke përdorur Gluconate magnez ose klorid. Në trajtimin e hyponatremia me klorur natriumi duhet të jetë tepër i kujdesshëm, sepse kripa shkakton mbajtjen e ujit në trup.

Anti-Doping Agjencia Botërore ndaluar përdorimin e furosemide në atletët. Ai vetë nuk është i dopingut, por si një droge që mund të çojë në heqjen e gjurmëve të drogave të tjera të ndaluara, duke rritur sasinë e urinës dhe si një mjet për humbje peshe shpejtë në botë sportive është e papranueshme.