Podahrychnyynefropatiya


Podahrychnyynefropatiya - dëme veshkave që ndodh kur përdhes. Cerme - nje semundje e karakterizuar nga depozitimit në organe dhe indeve të ndryshme të kristaleve urate (kripëra të acidit urik). Përdhes njerëz kryesisht të sëmurë, me gjysmën e pacientëve të zhvilluara podahrychnyynefropatiya.

Arsyet nefropati podager


Baza e sëmundjes është rritur sintezën e acidit urik në trup dhe / ose një aftësi të reduktuar për të eleminuar atë. Kjo shkakton një rritje në përqendrimin e acidit urinës dhe derivateve të saj në akumulimin urate e gjakut në veshka, duke çuar në urate nephrolithiasis (formimin e gurëve në veshka pyelocaliceal të sistemit). Kur lidh inflamacion zhvillon pyelonephritis (infeksion i legen i veshkave dhe indeve të veshkave). Përveç kësaj, urate të japë një efekt të drejtpërdrejtë toksik në indet e veshkave, duke shkaktuar nefrit intersticiale. Në disa raste, e mundshme akute renale tuba kristalet pengim urate. Ky ndërlikim quhet nefropati akute urate. Të gjithë këta faktorë direkt ose indirekt shkakton indet dëmtime në veshka me zhvillimin e dështimit të veshkave.

Diagnoza dhe simptomat e nephropathy podager

Ka forma klinike të nephropathy podager:

• nephrolithiasis Urate;
• tubulointerstitsialnyy nefrit kronike;
• nefropati akute urate.

Nephrolithiasis Urate diagnostikuar në gjetjen e gurë në veshka. Në mënyrë tipike, proces i dyanshëm, e karakterizuar nga ri-formimin e gurëve pas largimit. Gurë të shpeshta staghorn, plotësisht të mbushur legen veshkave, e cila mund të çojë në komplikacione të tilla si gjakderdhje apo pyelonephritis.

Gurë Urate renthennehativny, që nuk mund të zbulohen me radiografi. Ultratinguj është metodë e zgjedhjes për diagnostikimin e kësaj sëmundjeje.

Një tjetër e rrezikshme nephrolithiasis ndërlikim urate është dhimbje barku i veshkave. Veshkave dhimbje barku - është zakonisht lindur ashpër qenët i qartë dëmtohet e traktit urinar, i shoqëruar nga mbajtjen urinar. Ky komplikim karakterizohet nga dhimbje te forta.

Provimi mund të zbulojë gjak në urinë, si rezultat i lëndimit të urinare mur guri traktit, rritjen e numrit të leukociteve dhe shfaqjen e baktereve në urinë në formimin e pielonefrit mesme. Pa trajtim, dhimbje barku i veshkave mund të çojë në hydronephrosis (zgjerimin e pelvisit veshkave pamundur për shkak të shkarkimit të urinës), pielonefrit të rënda, dhe në fund të fundit dëmtojnë indet e veshkave me formimin e dështimit terminalit veshkave. Në mungesë të dhimbje barku i veshkave dhe inflamacion në testet laboratorike në nephrolithiasis urate nuk ka ndryshime.

tubuloynterstytsyalnoho kronike nefrit sindromi tipik urinare në kombinim me arterial hipertensionit. Sindromi urinar është diagnostikuar me pamjen e një sasi të vogël të proteinave (deri në 2 g / l) në urinë dhe mykrohematuryy (prania e 3-4 eritrociteve në urinë, pa njollë e urinës). Në sëmundje akute kronike, pasi infeksionet që vuajnë mund të rritet ndjeshëm proteina urinar dhe makrohematuryy daljen (sy gjakut dukshme në urinë).

1.2 - hematuria bruto, 3 normë.

Për tubuloynterstytsyalnoho kronike nefrit karakterizohet edhe me hipertension. Zakonisht tensioni i gjakut të kontrolluara Drug Administration. Shfaqja e një malinje (të pakontrolluar) hipertension sugjeron rëndësishëm indet e veshkave dëme me zëvendësimin e indeve mbresë.

Nefropati akute urate zhvillon papritmas. Ashpër reduktuar sasinë e urinës. Sulmi shoqërohet me dhimbje të forta që të tërheqë në rajonin e mesit, hematuria bruto, dhimbje barku i veshkave mund të jetë i komplikuar dhe krizë hypertensive. Ajo Funksioni renal nxjerrës nuk vuan. Me kalimin e kohës urina zhduket me shpejtësi në zhvillim dështim akute renale me produkte të organizmave të rënda helmimi dëmshme jetës.

Diagnoza e përdhes bazohet në zbulimin e nivele te rritura te acidit urik në gjak. Nëse ju gjeni diagnoza podahrychnyynefropatiya e përdhes është më e mundshme.

Trajtimi i nephropathy podager

Nefropati akute urate referohet zhyzneuhrozhayuschym shtetet dhe trajtimi i saj është kryer në përputhje me rregullat e trajtimit të dështimit akute renale.

Nëse ka gurë që parandalojnë shkarkimin normale të urinës, shfaqet largimin e tyre kirurgjikale.

Pastaj caktoi një infuzion intravenoz intensive e sasive të mëdha të lëngjeve të kombinuara me drogë diuretik. Kjo çon në tërheqjen e urate dhe urinës. Gjithashtu tregon përdorimin e zgjidhjeve alkaline (natriumi 4%), për të shpërndarë Kristal urate. Nëse brenda 60 orëve nuk është efekti i terapisë, tregojnë urgjencën e dializë.

Në trajtimin e nephropathy kronike podager (urate nephrolithiasis dhe nefrit kronike intersticiale) duhet të zgjidhen këto detyra.

1.Normalizimi i urinës. Për këtë dietë nizkopurinovoy caktuar kombinuar me pirje të bollshme alkaline. Me dietë përjashton alkool, mish, ushqime që përmbajnë maja, clams, skumbri, sardelet. Medikament i përzgjedhur në këtë situatë është alopurinol. Ai redukton formimin e acidit urik dhe urate nxit shpërbërjen. Për të rritur ndarjen e urinës acid urykozurycheskye barnave të përdorura të tilla si sulfinpyrazone, benzobromaron. Kombinimet e mundshme të këtyre grupeve të drogës.

2.Për trajtimin e presionit të lartë droga të përdorura antihipertensive si blockers angiotensin receptor (losartan), ose enzimë frenuesit (enalapril). Shumë nga këto barna kanë grupe nephroprotective efekt (mbrojtëse), e cila është veçanërisht e rëndësishme për të parandaluar zhvillimin dhe përparimin e pamjaftueshmëri renale.

3.Trajtimi i pielonefrit kronike duke përdorur agjentët antimicrobial. Trajtimi në kohë i inflamacionit lejon një për të nxitur në mënyrë të konsiderueshme prapa në kohë zhvillimin e dështimit të veshkave.

Moti në forma akute nefropati podager me trajtimin në kohë dhe adekuat të favorshme. Në procesin kronike dështimi i veshkave formuar rreth 10-15 vjet pas shfaqjes së sëmundjes. Çdo pacient i katërt me përdhes përfundimisht zhvillimin e fund-fazë dështim i veshkave.