Trupat e huaj fshikëzës


Trupat e huaj fshikëz dhe uretrës - është objekte të huaja kapur në trupin e njeriut si rezultat i lëndimit apo mbetur në atë pas disa procedurave mjekësore.

Shkaqet e organeve të fshikëzës së jashtme dhe uretrës


Shkaqet e një substancë të huaj në fshikëz mund të ndahen në disa kategori. E para përfshin ato raste kur pacientët vetë vënë sendet e tyre në hapje fiziologjike. Në mënyrë tipike, kjo është bërë në një gjendje të alkoolit, drogës apo eksitim të fortë emocional. Gjërat që janë nxjerrë nga zgavrën e fshikëzës, të ndryshme. Shpesh, këto janë kryesore kunjat, lapsa, kurvar britanik, tela, termometra dhe mouthpieces. Ka edhe artikuj mjaft ekzotike. Literatura përshkruan rastet e largimit nga zgavrën e fshikëzës kastravec, penis derr dhe gjarpër.

Grupi i dytë i pacientëve me organet e huaja në fshikëz - një viktimë e procedurave mjekësore. Shpesh ka raste kur gjetjet postoperative janë tamponin, napkins ose instrumente të ndryshme mjekësore. Ndër mjetet më shpesh marrin catheters vonë ose uretral buzhe që të ndërpresë gjatë kryerjes së procedurave të caktuara.

Grupi i tretë i pacientëve me organet e huaja në fshikëz - është pacientët të cilët janë të lënduar. Plumba dhe predha predhës që janë karakteristikë e luftës në kohë paqeje janë tepër të rralla. Ndoshta rastet e abortit më të zakonshme komuniteti fituar kur njerëzit pa trajnim mjekësor futur sende të ndryshme jo në mitër, dhe hapjen e uretrës.

Trupat e huaja klinike në fshikëz dhe uretrës

Kur simptomat e një objekt të jashtme në kavitetin e fshikëzës varet nga lloji i objektit. Për shembull, në qoftë se një top të rrumbullakët ose ndonjë objekt tjetër të hapur, pacienti mund të shqetësojnë vetëm siklet në bark, të cilat janë të rëndë në lëvizje dhe ushtrim. Në urinë mund të jetë një sasi të vogël të gjakut.

Objekte të mprehta në zgavrën e fshikëzës janë foto më të gjallë klinike. Në mënyrë tipike, ata shpejt perforyruyut mur fshikëz, e cila çon në inflamacion të pelvisit ind dhjamor. Në pacientët me ethe dhe të zhvillojë një dhimbje të fortë që nuk është ankoruar qetësues, ju lutem. Në urinë, në raste të tilla klinike, ka një sasi të madhe të gjakut dhe qelb, e cila ndodh kur lidh inflamacion indeve të pelvisit.

Simptomet e organeve të huaja të karakterizuara nga uretrës akute dhimbje përgjatë uretrës dhe mbajtjen e plotë ose të pjesshme të urinës. Në mënyrë tipike, pacientët me organe të huaja Urethral kthehet në një specialist menjëherë, ndërkohë që trupat e huaja në fshikëz nuk mund të vizitoni mjekun për vite me rradhë.

Nëse një pacient, për çfarëdo arsye, në zgavrën e fshikëzës trupi i huaj u gjet, nuk duhet të përpiqen për nxjerrjen e shumë - është më mirë të kërkoni ndihmë profesionale.

Diagnoza e organeve të fshikëzës së jashtme dhe uretrës

Në përgjithësi, objekti i huaj diagnozë fshikëz apo uretrës e vështirë, si pacientët, duke iu referuar te mjeku, duke treguar faktin e historisë që mund të tregojë goditi një trup të huaj në fshikëz.

Nëse pacientët jepet arsye apo një tjetër, të fshehur faktin e një substancë të huaj në zgavrën e fshikëzës, dhe të gjitha të dhënat klinike tregojnë se është e mundur për të kryer një sërë masash diagnostike. Metoda e parë dhe më e lehtë të diagnozës është konsideruar radiografi thjeshtë e barkut. Në foto në këtë situatë ju mund të shihni objektin që është e tepërt në foto normale X-ray e organeve dhe kockat e legenit.

X: termometër në fshikëz

Nëse zgavrën e fshikëzës është objekt renthenotritsatelnyy, të tilla si një kateter gome, atëherë duke përdorur radiografi konvencionale nuk mund të ketë sukses. Për këtë, të paktën, duhet të shpenzojnë më shumë dhe ultratinguj e legenit. Ultrazërit mund të japin informacion të saktë në lidhje me pozitën dhe madhësinë e objektit, pa marrë parasysh se çfarë materiali është bërë.

Faza finale në algorithm diagnostike është cystoscopy, i cili ofron një pasqyrë të zgavrën e fshikëzës duke përdorur një pajisje optike. Kjo procedurë mund të kryhet edhe për diagnozën dhe për heqjen e objekteve të huaja.

Cystoscopy: button fshikëz

Trajtimi për organet fshikëz të huaj dhe uretrës

Nëse një objekt i huaj është lokalizuar sipërfaqësisht në uretrës, atëherë largimi i tij mund të përdoret piskatore konvencionale anatomike ose kirurgjikale, e cila mund të kap fundin e trupit të huaj dhe nxjerrjen atë në mënyrë të sigurtë. Për trajtime më pak dhimbje mund të përdoren naftës vazelinë dhe mjet anastezik janë futur në uretrës.

Lidhur me organet fshikëzës së jashtme është afërsisht të njëjtat taktika të, ashtu si piskatore përdorur lak cystoscope. Ajo kapur fundin e trupit të huaj dhe të tërheqë atë nëpërmjet kanalit natyrore. Përsëri, në uretrës dhe injektuar vaj anestetik vazelinë për kalimin më të mirë të një objekti të huaj dhe për të eleminuar dhimbjet.

Nëse ju përpjekje për të nxjerrë një objekt të huaj me anë të uretrës dështoi, atëherë operacioni është përdorur. Në date, ne rekomandojmë përdorur një seksion të lartë të fshikëzës, siç është provuar se vaginal akseson të trupit kontribuojë për formimin e fistula urinar në periudhën postoperative.

Operacioni është kryer përmes një prerje të lëkurës të mësipërm të pubis, të cilat ndajnë mur fshikëz. Objekte të huaja merrni rekomanduar nga zgavrën e piskatore fshikëzës, përfundoi në garzë. Dora mund të merrni, sepse ekziston rreziku i lëndimit, dhe në qoftë se merrni pincë pamaskuar trupit të huaj, ajo mund të thyej atë në grimca të vogla. Pas largimit të trupit të huaj kryer një auditim të plotë të zgavrën e fshikëzës dhe qepi plagën në shtresa. Në kateterit uretrës është futur për të evakuojnë urinë.

Rehabilitimi pas sëmundjes

Në periudhën postoperative, pavarësisht nga lloji i trupit të huaj dhe nga lloji i operacionit të kryer, për të parandaluar pacientët infeksion sekondar janë antibiotikët caktuar. Si rregull, tableta ceftriakson apo ampicillin.

Përveç kësaj, zbatuar një sërë masash për të përshpejtuar shërimin plagë. Kjo salcë çdo ditë me zgjidhje alkoolike të jodit dhe fizioterapi. Si magnet e fundit mund të përdoret, Darsonvales dhe UHF.

Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës

Dietë të veçantë para dhe pas largimit të trupave të huaja nga fshikëza t'i përmbahet nuk është e nevojshme. Sa për stilin e jetës, ajo kërkon pacientët në periudhën postoperative për të kryer mochepryemnykom uretral kateter. Ajo jep disa vështirësi, sepse pacienti duhet të mësojnë për të trajtuar tub. Kjo zbrazjes mochepryemnyka rregullt i rezervuarit dhe hyjnë në zgavrën e zgjidhjeve të fshikëzës antiseptik për parandalimin e infeksionit sekondar.

Mjete popullore Trajtimi

Specialistët nuk rekomandohet për trupat e huaja fshikëzës kërkojnë ndihmën e mjekët popullorë, sepse ata nuk mund të ofrojnë asgjë efektive, dhe ato ngjarje që mbahen nga ana e tyre për largimin e trupave të huaja, ndonjëherë vetëm çojnë në trauma organet urinare shtesë. Pastaj, edhe në qoftë se një trup i huaj dhe do të merrni, në shtëpi nuk ka mundësi për të kryer studime të tjera, të cilat mund të zbulojë me saktësi nëse kishte ndonjë në aksionet e fshikëzës.

Komplikimet e organeve të fshikëzës së jashtme dhe uretrës

Komplikimi më i shpeshtë që ndodh kur depërtimi i trupave të huaj në zgavrën e fshikëzës, është gjakderdhje. Gjakderdhja është kur bëhet fjalë për objekte të mprehta që mund të jetë një nga skajet e tij plagë fshikëzës Mukoza me enët e gjakut, duke çuar në hematuria masive, se një sasi e madhe e gjakut me urinë.

Pika e dytë në komplikacione gjatë organet e huaja në fshikëzës urinare është shpuar murin e trupit me daljen e lëngshëm apo purulent pelvioperitonita. Në këtë situatë, pacientët ankohen për ethe, dobësi e përgjithshme, lodhje, dhimbje në bark perineum dhe më të ulët.

Kur injektuar në zgavrën e fshikëzës dhe objekteve referendumi në gjetjen e gjatë e fundit ka zakonisht lind cystitis alkaline. Në këtë situatë, pacientët të shqetësuar në lidhje me një dhimbje të lehtë para dhe pas urinimit, urinim i shpeshtë dhe njollë e urinës, ku nuk mund të jetë një përzierje e vogël e gjakut ose qelb. Nëse ky kusht nuk është trajtuar, procesi mund të përhapet deri sistemin urinar, duke çuar në pielonefrit, e cila ka një pamje më të theksuar klinike dhe prognozë më pak të favorshme.

Parandalimi trupat e huaja fshikëz dhe uretrës

Që nga një numër i madh i incidenteve zasuvannyam objekte të huaja në uretrës për shkak të alkoolit apo drogave, atëherë ky kontigjent i popullatës është e nevojshme për të kryer punën shpjegues dhe trajnimi psikologjike. Gjithashtu grupi rrezik për sëmundje është mendërisht njerëz të sëmurë. Ata duhet të jenë të izoluara në spitalet e tyre përkatëse nën mbikqyrje të vazhdueshme.

Sa për infiltrations traumatike e objekteve të huaj në zgavrën e fshikëzës, është shumë e vështirë prej tyre për të mbrojtur veten e tyre. Siç është përmendur tashmë, në rrezik janë pacientë të cilët kryhen aborte në kushte të fituar të komunitetit-. Pra, një nga mënyrat për të parandaluar trupat fshikëz huaj dhe uretrës mund të konsiderohen të shmangur popullore trajtimeve pushtuese për sëmundjet e fshikëzës dhe organeve seksuale.

Ed. urolog, andrologist, seksolog i njohur NJË Plotnikov