Sindromi Hepatorenalnyy


Sindromi Hepatorenalnyy është një komplikacion serioz i sëmundjes progresive të mëlçisë, në të cilën Origjina­shkon zhvillimin e dështimit renale në mungesë të klinike, laboratorike­Karakteristika të mbyllura apo anatomike e ndonjë shkaqe të tjera të mosfunksionim të veshkave. Kjo është e shoqëruar zakonisht me oliguria veshkave dështimit, disponueshmërinë normale urina sedimenteve dhe koncentrim të ulët të natriumit në urinë (më pak se 10 mmol / l). Sëmundja zhvillohet kur drejtimin kesh, verdhëz komplikuar, Assam­tsitom dhe hepatike encefalopati. Ndonjëherë sindromi mund të jetë oslozh­hepatiti liri rrufe.


Mekanizmi i këtij lloji të dështimit të veshkave është i panjohur. Mungesa e ndryshimeve të qëndrueshme histopatologjike në dhimbjen e veshkave­ing dhe rimëkëmbjen e funksionit normal të veshkave, kur veshkat janë prekur donatorët Hepatorenalnyy sindroma retsipien transplantuar­atje me një mëlçi të shëndetshme, duke sugjeruar se kjo shkelje ka një natyrë funksionale.

Sindromi Trajtimi hepatorenalnoho

Trajtimi i pacientëve me sindrom Hepatorenalnyy zakonisht është e pasuksesshme­MEA. Kur pacientët trajtojnë me kesh duhet të jenë të kujdesshëm për të mos shkaktojnë ndryshime të rëndësishme në lëngun vëllimi vnutosudistoy përmes një celiocentesis ose diuresis agresive, v. E. Procedurat mund të përshpejtojë sindromi zhvillimin hepatorenalnoho. Që nga kjo syndromes­rum simulon prerenalnuyu azotemyyu mund të konsiderohet si përpjekje e justifikuara të kujdesshëm për të rritur vnutosudistoy lëngshme. Në disa raste, ka pasur shërim i funksionit renal pas portokavalnogo barkut bajpas mbulesë-venoz devijim (Leveen) ose hemodializë afatgjatë. Megjithatë, këto trajtime nuk kanë qenë të mjaftueshme në studim qu­Studimet roliruemyh. Mbulesë-barkut devijim venoz mund të shoqërohet me peritonit, koagulimit vnutosudistym gjakut dhe kongjestion të gjakut në mushkëri.

Përmirësimi i funksionit të mëlçisë janë të shoqëruara shpesh me një përmirësim të njëkohshme në funksion renal. Ajo duhet të bëjë çdo përpjekje për të siguruar jo më specifike dhe të përshtatshme për korrigjimin e shkakton njëkohshme mëlçisë dhe veshkave mosfunksionim të tilla si ynfek­Sëmundje bëtare (leptospiroza. hepatiti, një sëmundje e shoqëruar nga komplekset imune), toksina (aminoglycosides, tetrachloride karboni) dhe shkelja krovoob­rotacioni (dështim të rënda të zemrës, shoku). Ajo gjithashtu duhet të kihet parasysh se verdhëz vuajtja dhe sëmundje të mëlçisë në individë të veçantë chuvstvytel­na akute nekrozë renale tuba.