Bacteriuria asimptomatike në shtatzëni


Çdo simptomë, dhimbje të tilla holvnaya ose ethe është kryesisht një thirrje zgjimi. Trupi ynë na sihnalizruet se me të gjithë të drejtë. Por kjo rezulton, është një sëmundje që nuk ka treguar veten, por pasojat e jo më pak të rrezikshme për shëndetin tonë, dhe madje ndonjëherë të çojë në vdekje.

Një prej këtyre sëmundjeve bacteriuria asimptomatike. Kjo sëmundje nuk shfaqet me dhimbje ose urinim vaginë apo të dhimbshme, apo dhimbje në rajonin e mesit. Trego është e vështirë duhet të kalojë dy teste të urinës në florën dhe chuvstitelnost antibiotik në intervale gjatë 24 orëve.


Pse bëhet kjo?

Fakti se 20-40 për qind e grave shtatzëna bacteriuria asimptomatike zhvillon në pielonefrit akut, e cila mund të çojë në foshnjat premature dhe fëmijët me peshë lindjeje të ulët (më pak se 2.5 kg). Gjithashtu! Bacteriuria asimptomatike rrit numrin e komplikimeve të shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës, deri në vdekjen e nënës dhe fetusit

Si është?

Për trajtimin e bacteriuria asimptomatike në gratë shtatzëna tregojnë një përdorim monurala vetme, cefalosporinat cefuroxime aksetil 250-500 mg. 2-3 herë në ditë për 5-7 ditë; Amoxicillin aminopenicillins kavulanat siguruar 375-625 mg. 2-3 herë në ditë për 7 ditë; nytrofuranov nitrofurantoin 100 mg katër herë në ditë, 7 ditë (vetëm 2 Tremujorin).

Monural është medikament i përzgjedhur për trajtimin e bacteriuria asimptomatike në shtatzëni. Produkt ka nivelin e nevojshëm të sigurisë për nënën dhe fetusit spektrin e aktivitetit antimicrobial. Perqendrimi i drogës në urinë pas një dozë të vetme ruhet për 24-80 orë. Në aplikimin monurala 3 g herë kuruar normën e bacteriuria asimptomatike në 1 muaj është 93%.

Si kontrolrovat?

Kultura përsëritet urina duhet të kryhet 1-4 javë pas trajtimit dhe të paktën një herë vetëm para lindjes.