Lodhje


Lodhje kronike mund të përshkruhet si një gjendje e humbjes së aktivitetit dhe aftësinë për të vazhduar disa aktivitete. Ajo ndikon në aftësitë fizike dhe intelektuale. Pacientët që përjetojnë lodhje kronike, shpesh ankohen për trazirat gjumë, nervozizëm, humbje të kujtesës, vëmendjes, vështirësi të mësuarit informacion, abuzimi seksual.

Në sëmundje ku ka lodhje:


- Sëmundje (sëmundje bronzi) Addison
- Sëmundje (sëmundje mungesa norma) Takayasu-së
- Virus i mungesës së imunitetit njerëzor

- Hepatiti C
- Granulomatoza e Wegener
- Depresion
- Infarkt miokardi
- Mononukleoza infektive
- Dehidratim
- Pernitsyoznaya anemi
- Polimiositi
- Postpartum Depresioni
- Dështimi i veshkave
- Sindromi Premenstrual
- Rënie ngjashëm me mitër valve
- Ftohtësi
- Kokë dhe qafë kancerit
- Kanceri i gjirit
- Bone Cancer
- Kanceri i mëlçisë
- Kanceri i ezofagut
- Sklerozë të shumëfishtë (osteosarkome)
- Polimialgjia reumatika
- Diabet
- Dështimi i zemrës (sëmundja ishemike e zemrës)
- Sindromi i lodhjes kronike
- Stres

- Tuberkuloz
- Fibromyalgia
- Cerozë
- Çrregullim Shizoaffektivnoe
- Emfizemë, bronkit kronik dhe sëmundje kronike pulmonare
- Endokardit  

Çfarë mjekët zbatohen nëse ka lodhje të vazhdueshme:

 - Endocrinologist
- Oncologist
- Pulmonologists
- Sëmundje infektive
- Nefrologëve
- Phthisiologists
- Hepatology
- Gjinekolog
- Kardiolog
- Nefrologëve
- Psikiatër