Reduktuara imunitetit


Përmbajtje
Reduktuar imunitetin
Simptomet e imunitetit të ulët
Shkaqet e imunitetit të ulët
Diagnoza në imunitet të ulët. Immunohramma
Korrigjimi i imunitetit. Agjentët imunosupresive, Ndihmesa, immunomodulators
Për çfarë mjeku për të adresuar në imunitet të ulët
Faqe 1 nga 6

Imuniteti - është sistemi kryesor i trupit, duke siguruar mbrojtje nga çdo gjë që mban shenjat e informacionit gjenetik huaj.
Imunologjia shkencë relativisht e re, mosha e të cilit është pak më i madh se 120 vjet. Themeluesi i saj është konsideruar Louis Pasteur.


Aktualisht, sistemi imun është konsideruar si një sistem kontrolli që ofron identitetin dhe integritetin e trupit. Imuniteti është i bazuar në aftësinë për të dalluar strukturën e trupit nga gjenetikisht të huaj dhe të shkatërruar dhe eliminuar këtë të fundit.

Çfarë strukturë mund të mbajnë shenjat gjenetikisht i huaj dhe rrjedhimisht nënshtruar sulmi i sistemit imunitar.
Në radhë të parë, natyrisht, janë organizma të ndryshëm: bakteret, viruset, kërpudhave, protozoa, etj Nëse sistemi imunitar nuk është në gjendje për të përballuar me rolin e tij mbrojtës, ata fillojnë të shumohen brenda personit duke shkaktuar sëmundje të ndryshme infektive.

Në vendin e dytë në listën e objektivave janë qelizat e tumorit imun apo mutant. Trupi vazhdimisht është formimi i një numri mjaft të madh të qelizave mutant, shumë prej të cilave mund të shkaktojnë zhvillimin e kancerit. Dhe imuniteti është vetëm përgjegjës për zbulimin e tyre në kohë dhe shkatërrim.  

Kjo, natyrisht, lista nuk është e kufizuar. Bartësit e informacionit gjenetik të huaj mund të shërbejë si ushqim, droga, transplantet, etj

Kjo është normale. Nëse malfunctions mund të zhvillojnë imunitet në qelizat imune sulm, organet dhe indet e trupit të vet. Përgjigje të tilla jonormale imun është shkaku kryesor i sëmundjeve autoimune. Devijimet nga norma në zhvillimin e përgjigjes imune gjithashtu mund të çojë në zhvillimin e sëmundjeve alergjike.

Sigurimin e imunitetit në trup

Aftësia për të dalluar nga "e tyre" "të tjerët", ka me qindra e miliona vjet. Megjithatë, vetëm në sistemin kurrizorët limfoid formuar në bazë morfologjik e sistemit imunitar dhe luan një rol udhëheqës në sistemin e mbrojtjes imunitar. Qelizat Frank e sistemit imunitar (qelizat imune) janë vetëm qelizat.

Aktualisht identifikuar dy popullatave kryesore të qelizave limfoide: limfocitet B dhe limfocitet T (i pronave dhe funksionet e tyre më poshtë). Ata dhe vetëm ata mund të njohin antigjenin (strukturën, e cila drejtpërsëdrejti zhvillon një përgjigje imune). Pjesa tjetër e qelizave të përfshira në përgjigjen imune (qelizat e gjakut - neutrofile, monocitet, bazofilet, Eozinofilet, qelizat e enëve të gjakut, qelizat dendritike dhe të tjerët) - vetëm promovuar limfocitet në kryerjen e funksioneve të tyre, si do të bashkëpunojnë me ta. Në zhvillimin e përgjigjes imune të marrin pjesë edhe sistemet aktive të ndryshme proteina (p.sh., proteinat e sistemit të komplementit), molekula rregullatore (interleukins).

Baza anatomike e sistemit imunitar është i indeve limfoide. Formon trupat e sistemit imunitar, i cili nga ana e tij janë të ndarë në qendror dhe periferik. 

Në organet qendrore të sistemit imunitar janë fazat themelore të limfociteve. Në organet periferike limfocitet të pjekur dhe për të prodhuar receptorët për agjent të veçantë të huaj, që është si stërvitje limfociteve klon antigjenin specifik.
Qendrore Shqetësimi thymus dhe palca e eshtrave. Në thymus është faza e parë në zhvillimin e T-limfociteve në palcën e eshtrave - B-limfociteve.

Për organet periferike limfoide janë: shpretka, nyjet limfatike, bajamet, shtojcë, etj adenoydy

Llojet e imunitetit

Aktualisht janë dy opsione kryesore përgjigje imune: qelizor dhe humoral.

Përgjigje imune humorale realizohet nëpërmjet veprimtarisë së B-limfocite, të cilat prodhojnë antitrupa (imunoglobulinave). Ky lloj i përgjigjes imune drejtuar kryesisht kundër antigjeneve ekstracelular. Kjo është kryesisht bakteret. Kjo është, ne mund të themi se këtë përgjigje antibacterial imunitar. Kur malfunctions e imunitetit të njeriut fillon të prishë infeksione të shpeshta bakteriale (bajame, infeksionet respiratore akute, sinusit, bronkit, vlon, etj). Qendrore lëronte sistemi imun përgjegjës për përgjigje humorale imunitar është palca e eshtrave.

Në zemër funksionimin e qelizave përgjigje imune është aktiviteti i nënpopulacione ndryshme të limfociteve T. Trupi qendror i këtij lloji i imunitetit është thymus. Cell përgjigje imune është fokusuar në luftën kundër antigjene brendaqelizor. Kështu, ky lloj i përgjigjes imune është baza antivirale, anticancer, imuniteti antifungal dhe refuzimit të transplantit. Prandaj, patologjia e këtij lloji të përgjigjes imune të pacientit fillon të prishë infeksione të shpeshta virale (p.sh., recurrences të shpeshta të herpes) rrit rrezikun onkooobrazovaniy etj

Përveç kësaj, përgjigje imune mund të jetë primare dhe sekondare. Përgjigja Primar imun - përgjigje imune që ndodh në kontaktin e parë me antigjenin. Përgjigja e mesme imun - përgjigje imune të kontaktit të përsëritur me të njëjtin antigjenin. Zhvillimi i një përgjigje të mesme imunitar është bërë e mundur nga dalja e kujtesës celular imunitar.

Si përgjigje humorale dhe qelizore imunitar me një shpejtësi dhe me agjentin përsëritur kontaktit zhvillim shumë më të shpejtë dhe me karakteristika të kualitetit.


Prapa - Tjetër