Problemet humor


Dysthymia
anomalisht të ulët, humor depresion. Nuk ka asnjë arsye. Perceptuar Mjedisit zymtë, e zymtë. Shpesh ajo është shkaku i dysthymia mendimeve vetëvrasëse dhe përpjekjet. Simptomë kërkohet nga një çrregullim depresive. Nevojë për ndihmë të menjëhershme të psikiatërve, ndoshta shtrimin në spital.
 
Eufori
i qetë, i qetë, i lumtur, humor parregull ngritur stimul të papërshtatshme. Çdo gjë rrethon shihet sikur nëpër syzet rozë, nuk ka prova optimizëm. Edhe momente tragjike perceptuar sverhradostno. Kanceri i fund-fazë dhe shumë të tjera psikologjike (p.sh., sindromi maniak) dhe sëmundjet somatike shoqëruar me këtë simptomë. Nevojë për këshilla dhe ndihmën e një psikiatri.


Dysphoria
pakënaqësi zemëruar-trishtuar Gjendja me vetë përvojën dhe të tjerët. Shoqëruar shpesh hnevlyvostyu, zemërim, agresivitet, dëshpërim, tendencat vetëvrasëse. Vuri në dukje shpesh për epilepsi, sëmundje organike të trurit, disa forma të psychopathy, enëve të gjakut dhe proceset atrophic të trurit. Nevojë për ndihmë të menjëhershme dhe shtrimin në spital psikiatrik.

Apati
çdo mungesë e dëshirës dhe indiferenca e plotë për veten dhe çdo gjë përreth. Apatia është karakteristikë e disa lezione organike të trurit, për depresion endogjen për skizofreninë. Ju duhet menjëherë të konsultoheni me një psikiatër.

Ndryshueshmëri emocionale (dobësi)
paqëndrueshmëri humor, ndryshuar atë nën ndikimin e ngjarjeve të vogla. Shteti lehtë në zhvillim e emocion, sentimentalizëm, slozlyvosti. Kjo është një simptomë e nevojshme në sëmundjet vaskulare të trurit (atherosclerosis cerebrale, hipertension ose hipotension, obliterating trombanhyyt cerebrale), me sëmundjet organike të trurit (pasojat e lëndimit të trurit, tumoreve të trurit) në kushte asthenic. Nevojë për ndihmë neurolog, psikiatër.