Pashuar etja vazhdueshme


Etje - normale pas ushtrimit në mot të nxehtë, pas marrjes ushqime të kripura dhe pikante. Ajo është e lidhur me një humbje të lëngjeve të trupit gjatë djersitje. Mall i vazhdueshëm - kur një person dëshiron për të pirë vazhdimisht, pa marrë parasysh se sa shumë ai kishte dehur.

Shkaqet më të shpeshta të lakmisë patologjike (polidipsija):


 • Mungesa e ujit dhe kripës në trup (për shembull, si rezultat i djersitje, diarre, të vjella).
 • Duke marrë medikamente të caktuara.
 • Përdorimi i tepruar i alkoolit, caffeine dhe kripë.

Nuk janë sëmundje që shkaktojnë etjen konstante

Etja mund të jetë një shenjë e një sëmundjeje më të rëndë, shkaku i saj:

 • Hyperglycemia (sheqerit të lartë të gjakut)
 • Diabet
 • Insipidus Diabetes (shkelje e shkëmbimit të ujit)
 • Shkelja e veshkave (të tilla si sindromi Fanconi)
 • Dehidratim
 • Sëmundjet e mëlçisë (hepatiti apo kesh)
 • Gjakderdhje (p.sh. zorrë)
 • Burns ose infeksion
 • Shef lëndimit
 • Crregullimet psikiatrike (skizofrenise, çrregullim obsesiv-kompulsiv, duke shkaktuar etjes).

Medikamente që shkaktojnë etjen konstante

Etje thirrje mund të marrë medikamente të caktuara.

 • Diuretics. Përdorur në trajtimin e hipertensionit, diabeti dhe dështimit të zemrës. Gjithashtu edemë dhe diabetit insipidus emëruar. Ata të çojë në urinim i shpeshtë dhe dehidratim.
 • Antibiotikët tetracycline. Përdorur për të trajtuar infeksionet bakteriale. Shfaq natriumi nga trupi.
 • Lithium. Ajo është përdorur për të trajtuar çrregullim bipolar dhe çrregullime të tjera mendore.
 • Fenotiazin. Ajo është përdorur për të trajtimin e skizofrenisë dhe çrregullime të tjera mendore.

Rritja urinim dhe etja pashuar janë ndër shenjat e para dhe më karakteristike të diabetit. Këto simptoma kontribuojnë në zbulimin e shpejtë të diabetit në fëmijët e vegjël të cilët ende nuk mund të flasim për gjendjen e tyre. Këto tregon ato në formën e urinim i shpeshtë dhe bollëk që karakterizojnë si mosmbajtjeje natës dhe pelena të bëhen të verdhë pas tharjes sy kollarisur.

Këto simptoma karakteristike e diabetit insipidus.

Shkaku i etja vazhdueshme dhe të shpeshta, urinim bollëk mund të jetë varësia e drogës. Ky fakt duhet të merret parasysh prindërit e adoleshencës në qoftë se një fëmijë i mbrëmjes ishte një gotë afër me ujë për të pirë gjatë natës - ju duhet të bisedoni me të dhe të sqaruar situatën.

Për të kontaktuar mjekun në rast etja konstante

Kryesisht një endokrinolog. Nëse etje këmbëngulës paraprihet nga traumat - traumave dhe të neurolog. Ajo gjithashtu mund të qartësojë arsyet zhazhdv doktorin tuaj të rregullt të përgjithshëm (mjek)