Muskujve Dobësia


Muskujve dobësi - reduktimin e forcës në një ose më shumë muskujt. Përveç kësaj, është e rëndësishme të bëhet dallimi dobësi nga dobësi të muskujve dhe lodhje të përgjithshme. Dobësi e muskujve mund të ndodhë në një zonë të caktuar të trupit, gjymtyrëve dhe të tjerët. Dobësi e muskujve mund të jetë objektiv (kur studimi të veçantë konfirmuar uljen e forcës së muskujve) dhe subjektive (kur ka dobësi, por sipas një studimi të ruajtur fuqinë e muskujve).

Të jetë e mundur shkakton dobësi të muskujve


Shkaqet e dobësisë muskujve janë shumë të ndryshme. Kjo mund të jetë i lidhur me çrregullimet e muskujve të duhur neurologjike, endokrinologjik, toksike, reumatike dhe të tjera.


Sëmundje neurologjike:
pash;
skleroza amiotrofike laterale;
Sindromi Guillain-Barre;
skleroza e shumefishte;
Bell të paralizë;
paralizë cerebrale;
dëme nervore.
Sëmundjet endokrine:
Sëmundja Addison;
hyperparatyreoydyzm;
nivelet e ulëta të kaliumit ose kalciumit;
tirotoksikozë.
Sëmundjet e muskujve:
dermatomyozyt ose polimiositi;
distrofia muskulare;
miopatia mitochondrial.
Dehje:
botulizmi;
Helmimi nga komponimet organophosphate (në shtëpi - insekticideve).
Arsye të tjera:
anemi;

miastenia gravis;
paraliza e fëmijëve.

Çfarë duhet të bëni në rast të dobësisë muskujve?

Nëse keni dobësi të pashpjegueshme të muskujve, i cili u shfaq papritmas, të përsëritura ose të vazhdon për një kohë të gjatë, shikoni një doktor.

Dobësi e muskujve të rënda janë të zakonshme hyperparatyreoza hershme simptomë. Së bashku me dobësi të muskujve në krahët dhe këmbët e pacientëve përjetuar lodhje, përgjumje, është e vështirë për të qëndruar, ulur, të ecin, ngjit shkallët, ata pengohen kur ecin. Procesion fillon të ngjajnë një rosë (transferim nga njëra anë në tjetrën). Një plagë zhvillon muskujt sheshtë këmbë, të shoqëruar nga dhimbje në këmbë.

Nëse ju gjeni veten në manifestime të tilla të sistemit musculoskeletal, ju me siguri do të shihni një mjek dhe të kalojnë nëpër të gjithë diapazonin e inspektimeve të nevojshme.

Sa e rrezikshme mjetet juridike për dobësi të muskujve popullore

Përdorimi i zgjatur i preparateve të ndryshme të bimëve të pavarur dhe homeopatik të gjatë të qëndrojnë në shtëpi dhe të përpiqen të merren me këtë problem pa makinë profesional ndihmë kalimi në fazën kronike të sëmundjes, e cila është e vështirë për të trajtuar

Të cilat mjekët mund të kenë nevojë në rast të dobësisë muskujve?

  • Neurolog
  • Rheumatologists
  • Endocrinologist
  • Toksikologë
  • Pediatër