Temperatura e trupit të lartë


Temperaturën e trupit në rritje mbi të vlerave normale referuar ethe. Temperatura normale e trupit në sqetull është 36,0-36,9ºS, dhe në mëngjesin e 0,3-0,5 ° C më e ulët sesa në mbrëmje. Në gojë dhe rektumit temperatura, zakonisht në 0,5-1 ° C më e lartë se sqetull, por që nuk i kalon 37,5 ° C.

Arsyet për temperatura të larta


Shkakton ethe të ndryshme. Më e zakonshme e këtyre janë sëmundjet infektive. Mikro-organizma, toksina e tyre dhe produktet e mbeturinave të ndikojë në qendrën thermoregulatory në tru, duke shkaktuar ethe.

Ka disa lloje të etheve. Shkalla lëshojnë temperaturë të ulët të keq - nuk sipër 37,5ºS; temperaturë dhe ethe. Për diagnostifikim janë gjithashtu të rëndësishme luhatjet ditore në temperaturë. Por sot pamja është shpesh sëmundje subklinike si rezultat i marrjes ethe-uljen e drogës, dhe nganjëherë vetë-recetë të antibiotikëve. Prandaj, mjeku duhet të udhëhiqet nga kriteret e tjera diagnostikuese.

Të gjitha shenjat e njohura të ethe, dhimbje të muskujve, dhimbje koke, dhimbje në sy, dobësi, të dridhura. Dridhura nuk është gjë tjetër veçse një mënyrë fiziologjike për të rritur temperaturën e trupit. Muskujt duke reduktuar rritjen e prodhimit të ngrohjes dhe të rritet temperatura e trupit.

Rritja temperaturën e trupit gjatë infeksionit nuk është e rastësishme. Ethet ka domethënie të rëndësishme fiziologjike. Së pari, shumë bakteret janë vrarë në temperaturë të lartë ose mundësitë mohuar shumohen. Përveç kësaj, rritja e temperaturës së trupit në trup rrit aktivitetin e mekanizmave mbrojtës për të luftuar infeksionin. Prandaj, në qoftë se ethe është e mirë, dhe nuk ka simptoma të tjera, ilaçe zakonisht nuk kërkohet - rekomanduar pirë shumë të ngrohtë dhe të qetë.

Megjithatë, ka efekte negative të një ethe. Gjithashtu ethe ndjenjat subjektive të pakëndshme çon në rritje humbjen e lëngjeve dhe konsumin e tepërt të energjisë që mund të jetë i rrezikshëm në njerëzit që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare dhe të tjera kronike. Ethe veçanërisht e rrezikshme të lartë për fëmijët të cilët kanë një sensibilitet në rritje të konfiskimeve.

Kur për të ulur temperaturën?

Kur ka shprehur shqetësim
Çrregullime të gjumit
Kur temperatura ngrihet mbi 38,5ºS

Rekomandimet për të ulur temperaturën:

Dhomë nuk duhet të jetë e nxehtë, ajo duhet të jetë transmetuar rregullisht.

Ju mund të merrni një të ngrohtë (jo të ftohtë!) Bath.
Mos e fshij lëkurën e një pacienti me alkool - kjo mund të rrisë dridhura.
Duhet të pini lëng shumë të nxehtë.
Nëse ju keni një ethe, ju nuk mund të vkutuvaty pacientit.
Nga droga për të ulur temperaturën e përshtatshme paracetamol, ibuprofen.
Aspirina mund të përdoret vetëm në të rriturit. Mos jepni aspirinë për fëmijët pa një recetë të veçantë.
I kushtoj vëmendje të dozë - gjithmonë të lexoni udhëzimet në paketë.

Një vërejtje e veçantë duhet të bëhet në lidhje me alkoolin. Alkooli me një rritje të temperaturës së trupit mund të bëjë, me kusht që pacienti të mbetet në shtrat. Pas alkoolit është jashtëzakonisht e rrezikshme ose hipotermi, sepse ndjenja subjektive ngrohtë, rritjet e ngrohjes në mënyrë të konsiderueshme.

Kur për të thirrur mjekun menjëherë:

Kur ethe që zgjat më shumë se 48-72 orë në një të rrituri ose adoleshent (24-48 orë ose gjatë një fëmijë deri në 2 vjet)
Kur temperatura ngrihet mbi 40 ° C
Kur trazirat e vetëdijes, deliri, halucinacione, agjitacion; si edhe koke të rënda, kapjen krizave konvulsive, te dështimit të frymëmarrjes