Lënduar muskujt dhemb muskujt


Dhimbje të muskujve (mialgjia) ndodhin shumë shpesh. Kjo mund të jetë i habitur se si një ose disa muskuj. Dhimbja mund të përhapet në të vendosura afër ligaments, tendons, tabelë.

Të jetë e mundur shkakton dhimbje të muskujve


Dhimbje të muskujve shpesh të shoqëruara me shtrihen tyre, mbingarkesat ose dëmtime që ndodhin gjatë ushtrimit. Ajo ndikon në grupe të caktuara më shumë muskujt dhe dhimbje të ndodhë menjëherë pas ngarkimit.

Përveç kësaj, dhimbje mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të përgjithshme, duke përfshirë infektive (p.sh., gripi) dhe reumatike (mioziti, lupus).

Lista shkakton dhimbje të muskujve:

Arsyet më të zakonshme:

dëme ose lëndime gjatë ushtrimit;
mbingarkesë;
shtrihen tepruar.

Shkaqe të tjera të mundshme:

Disa ilaçe (statin - barna të cilat reduktojnë nivelin e kolesterolit, frenuesit enzimë angiotensin-konvertimin - droga që të reduktojë presionin e lartë të gjakut);
sëmundje inflamatore e muskujve natyre autoimune (dermatomiositi, polimiositi);
Shqetësime electrolyte (mungesa e kaliumit dhe kalciumit)
Fibromyalgia;
sëmundjet infektive (influenca, sëmundja Laymskaya, malaries, muskujt abscesi polimielit, trikinoz etj);

lupus erythematosus sistemike;
reumatika polimialgjia;

Çfarë duhet të bëni në rast të dhimbjeve të muskujve?

Kur dhimbje të lidhur me mbingarkesë duhet të japë muskujt tuaj të pushoni. Ju mund të përdorni paracetamol, ibuprofen shkurtër (ose të drogës të tjera jo-steroidal anti-inflamator). Lehtësimin e dhimbje shpesh ndihmon masazh.

Për të parandaluar këto dhimbje të rëndësishme për të mbajtur në formë të mirë fizike - rregullisht të bëni ushtrime fizike.

Nëse dhimbja e lidhur me një sëmundje të veçantë, këshilla është për t'i dhënë atyre mjekun lehtësim që trajton sëmundje themelore.

Gabime të shpeshta në dhimbje të muskujve vetë:

Me efikasitetit të barnave jo-steroidal anti-inflamator, sidomos për një kohë të gjatë, shikoni një doktor.

Pavarësisht përdorim të barnave të ndryshme bimor dhe homeopatik.

Vazhdimi i ilaçeve nëse efektin e tyre të dyshuar anësor.

Të cilat mjekët mund të kenë nevojë në rast të dhimbjeve të muskujve?

  • Rheumatologist.
  • Neurolog.
  • Fizioterapist.
  • Sëmundje infektive