Anoreksi Anoreksi


Anoreksi ose humbje e oreksit, zakonisht shoqërohet me humbje peshe dhe mund të shoqërohet me shumë shumë sëmundjeve - somatike, endokrine, kanceri, neurologjike dhe mendore.

Pacientët zakonisht ankohen për mungesë të vazhdueshme të oreksit, vjellje dhe ndonjëherë të vjella, kur duke u përpjekur për të shkruar, duke marrë në një pėrshkueshmėrisė rritur me një ndjenjë të plotësi me një sasi shumë të vogël të ushqimit të ngrënë, humbje peshe. Këto simptome mund të jenë simptomat kryesore ose udhëheqës dhe vetëm ose të shoqërohet me ankesa të tjera të shumta. Diagnoza varet pikërisht nga simptomat shoqëruese.


Termi "anoreksi" nuk është përdorur vetëm për t'iu referuar simptomat specifike - ul oreksin, por edhe në emër të sëmundjes "Anorexia nervosa".

Kur ka sëmundje Anoreksi:

- Neoplasms malinje e pothuajse çdo natyrën dhe lokalizimin
- Sëmundje endokrine - diabet tip 1, hyperthyroidism, sëmundja Addison, hypopituitarism
- Helmintiasis zorrëve
- Varësia e drogës dhe alkoolizmi
- Dehje
- Depresion
- Anorexia nervosa

Mësoni më shumë për shkaqet dhe trajtimin e të reduktimin apo mungesën e oreksit

Çfarë mjekët zbatohen nëse ka anoreksi:

- Psikolog
- Endocrinologist
- Gastroenterologist
- Neurolog
- Oncologist