Apati, letargji


Apatia - një gjendje e dhimbshme karakterizuar nga një rënie në aktivitetin mendor, indiferenca, mungesa e interesit në mjedis, indiferencë, bezvilnistyu (abulyey).

Letargji, netë pa gjumë dhe sleepiness ditës, humbjen e kujtesës - është simptoma e parë dhe më karakteristike duke reduktuar jod në trup. Siç e dini, jod është e domosdoshme për formimin e hormoneve tiroide. Kështu, duke reduktuar përmbajtjen e saj në gjak çon në sëmundje të tilla si hypothyroidism, në të cilat janë jo vetëm simptomat por edhe shkelje të tjera nga organe të ndryshme dhe sistemeve (lëkurë të thatë, ënjtje të fytyrës dhe gjymtyrëve, humbje e flokëve, thonjtë i brishtë, etj ).


Në çfarë sëmundje atje Apatia:

- Stres
- Mosfunksionim endokrine (kortizolit tepërt, mungesa e hormoneve tiroide)
- Sëmundje kronike (paraliza, sulm në zemër, kanceri, diabeti)
- Sindromi premenstrual në gratë
- Alkoolizmi, varësia e drogës  

Çfarë mjekët zbatohen nëse ka Apatia:

- Endocrinologist
- Gjinekolog
- Narcologists
- Oncologist
- Kardiolog
- Neurolog