Cezariane seksioni


Indikacionet për seksion cezariane


Prerje cezariane - Kirurgjisë është përdorur për të hequr fëmijën me një prerje në murin e barkut dhe mitrës në qoftë lindjes nëpërmjet mënyrave natyrore konsiderohet shumë e vështirë dhe e rrezikshme për nënën dhe / ose fëmijë.

Lindjet cezariane Para gratë e pavarura të bëjnë:

  • me legen tumoreve anatomike të ngushta ose kockave të tij;
  • në qoftë se ajo u kthye gjakderdhje PREVIA placenta apo placenta është normale nëse ishte lëkurë off para kohe;
  • në qoftë se në të keqe mbresë gjendje postoperative në mitër;
  • nëse fetusi është duke përjetuar një mungesë akute të oksigjenit (hipoksi);
  • nëse nëna vuan nga toksemisë rëndë, untreatable (preeclampsia vonë);
  • në qoftë se një grua ka sëmundje të zemrës, hipertensionit të rënda, astma, veshka;
  • Nëse nëna shtatzënë një shkallë të lartë të miopi (më shumë se 5 dioptri) dhe ekziston rreziku i komplikimeve të rënda - Shkëputja e retinës dhe verbëri (në këtë rast është e rëndësishme për të eleminuar pushtetin).

Shpesh seksion zgjedhore operacion është kryer nga të ashtuquajturit tregues të kombinuara. Çfarë do të thotë kjo?

Supozoni lindjes së pari presin "verë" në kanonet obstetrik grua (28 vjet dhe më të vjetër). Vetë mosha - nuk është arsyeja: një shumë të "pervorodyaschye moshë" të përballuar të tyre, edhe pse jo aq e lehtë sa ajo që ndodh në 20-25 vjet. Nëse shtatzënia përveç më pas gjatë, fruta të mëdha, këtu përveç moshës dukuri mjaft e mundshme në telashe dorëzimit. Lindja e fëmijës mund të zgjatet, fëmija do të mungojë oksigjen dhe shanset janë se ai mund të vdesë. Përveç kësaj, shumë 30 vjet bërë tashmë disa aborte, të tjerët vazhduan të trajtohen për shterpësi ose kanë blerë ndonjë sëmundje kronike. Çfarë ndodh nëse shtatzënisë - i vetmi i cili arriti që të ruajnë dhe të komunikojnë për t'i dhënë fund? Atëherë çështja ose nuk mund të jetë nëna e gruas, kjo varet nga mënyra e ofrimit të ...

Nga rruga, cezariane pothuajse gjithmonë në mënyrë të pashmangshme do të thotë shumë aborte. Pasi ata janë formuar në mbresë mitrës dhe ndryshimet degjenerative ndodhin proceset inflamatore - dhe zinxhir shtrihen abortin hetimit në shtatzëni, pamjaftueshmëri placentar, dobësi e lindjes, hipoksi fetusit ...

Kohëzgjatja e operacionit seksion cezariane

Operacioni zakonisht zgjat rreth një orë, ri - më të gjatë. Për 10-15 minuta, fillimi i operacionit fruta është nxjerrë dhe ajo është jashtë rrezikut.

Si të sillemi pas operacionit

Kur operacioni përfundoi pa komplikime, disa orë ju mund të shkoni përsëri në shtrat, lëvizin këmbët tuaja, dhe të nesërmen - të ulen dhe të shkojnë nëpër shtëpi. Feed fëmija mund të jetë 2 orë pas operacionit. Në 6-7 ditësh sutures barkut mur do të hiqen dhe nëna e fëmijës do të shkarkohet në shtëpi nën paralindjes mbikëqyrje mjekësore. Megjithatë, shërimi i sutures në mitër dhe murit të barkut është ende në vazhdim, dhe do të jetë i kujdesshëm. Mos hiqni fëmijën nga krevat fëmijësh ose karrocë të ulët (ju mund të merrni me ndryshimin tavolinë dhe të mbajë duart). Në 2-3 muajt e parë apo heqë ndonjë gjë më të rëndë 5 kg.

Ndoshta një muaj apo edhe disa, ndjeu një dhimbje të lehtë tërhequr në bark. Ajo është e lidhur me kontraktimet e mitrës dhe shërimin mbresë.

Në qoftë se ju papritmas ndjeni një dhimbje të mprehtë, përsëri nëse ka përgjakshme pidhi shkarkimit të bollshme vaginale nëse ethe - menjëherë të kontaktoni klinikën antenatal. Është e mundur që zhvillohen endometritis - inflamacion të rreshtim të mitrës dhe kanë nevojë për trajtim të menjëhershëm.

Shërimi shtresë në murin e barkut mëparshëm zakonisht është e qetë dhe pa dhimbje. Vetëm në raste shumë të rralla ajo është e ndezur, fillon të acarohet. Pastaj urgjentisht për një kirurg - jo për inflamacion hyri thellë në bark, indeve themelor.

Kur të lindin pas operacionit cezariane

Gjatë 2-3 viteve të ardhshme, të padëshirueshme apo lindjes apo aborti. Në rastin e parë, mbresë mbi rritjen e mitrës që nuk do të formuar plotësisht, dhe vazhdojnë të përjetojnë komplikime; ndërsa aborti është një rrezik kanceri zbulim i madh, ku ish-është e prerë.

Kaq shpejt pas një operacioni me një gjinekolog duhet të vendosë se cila metodë është më e mirë për të përdorur kontraceptivë.

Pothuajse të gjitha gratë që kanë pasur një cezariane, mund dhe duhet të ketë arsye të sigurisë të natyrshme të vazhdojë në qoftë se nuk ka contraindications për të. Megjithatë, kur indikacionet për kirurgji rodorazreshayuschih ruajtur, mund të mbajnë dy ose më shumë seksione çezariane me një përqindje të lartë të rezultateve të suksesshme.

Dhimbje gjatë seksion cezariane

Për anestezi, si me çdo kirurgji abdominale, anestezi merr shtatzënë.

Anestezi Epidural'nyy, agjent anestetik është injektuar në të ashtuquajturën hapësirë ​​epidural të palcës kurrizore në shpinë mesit. Dhimbja është hequr në trup më të ulët, prej lindjes edhe mund të bisedoni.

Anestezi epidural gjatë prerje cezariane

Zakonisht anestezi në cezariane kryer anestezi epidural. Anestezi epidural kryhet zakonisht kur një grua në punë është ulur ose shtrirë në anën e djathtë, më bëni të anesteziologu ishte qasje optimale për shtyllën kurrizore. Nëse doza testi është i suksesshëm, hapësira peridural, zakonisht duke lënë një kateter përmes të cilit është shtuar si e nevojshme doza e ilaçeve e cila ndryshon sipas nevojës. Epitetet më të ndryshme që përshkruajnë procedurën, "të pakëndshme" për "shumë të dhimbshme."

Shpesh për shkak të përleshjeve nënave është shumë e vështirë që të bëj. Anestezi lokale është më e dhimbshme se futjes së gjilpërës epidural, sepse në atë kohë hala kanë një grua në punë ndjen asgjë. Më Përvoja e grave në këtë kohë "push dhe shpimi gjilpërash." Në raste të rralla, gjilpërë mund të prek nervin që shkakton ngërç këmbë ose një e papritur dhimbje "qitje". Kjo është normale dhe nuk do të thotë se ju kërcënuar paralizë.

Ndjenja nënat pas anestezi varet nga kombinimi i barnave, fazat e punës dhe shumë faktorë të tjerë. Disa gra ndjehen kontraktimet por nuk ndihen dhimbjen e tyre. Të tjerë kujtojnë se ndihet absolutisht asgjë - nga dalë për të më xhiro trupin e tyre të mpirë. Të jetë i sigurt për të diskutuar me anesteziologu tuaj mund të ndjejnë se ata nuk ishin një surprizë për ju.

Pas lindjes së fëmijës hequr kateterin dhe kasetë ajo ruan. Edhe pas nënës sime për disa orë mund të ndjehen këmbët mpirë. Në raste të rralla, periudha e mpirje mund të marrë një kohë më të gjatë. Nuk përjashtohet hidhërim në gjilpërë vend injeksion.

Endotracheal shumë më pak të përdorura (endotraheal'nyy) anestezia: tub laring është futur me të cilin oksigjeni hyn me oksid azotuar. Me nxjerrjen e anestezi fetusit kursyer gratë shpenzojnë doza më minimale. Vetëm kur fëmija është i ndarë, japin anestezi të thellë - kanë ende për të mbyllur këtë fushë operativ. Duke bërë suprapubic gjatësinë syth kryq prej rreth 12 cm, një shërojnë mirë damar dhe duket e madhe në aspektin kozmetike. Në kirurgji prerje emergjente mund të bëhet vertikalisht nga kërthizë poshtë.