Spermatogenic granuloma


Spermatogenic granuloma - një patologjike formacion hranulematoznoy testicular indeve parenchyma që zhvillohet si rezultat i depërtimit të spermës.

Arsyet spermatohennoy granuloma


Në etiologjinë e sëmundjes është e qartë edhe nga emri i saj. Shkaku i sëmundjes është duke spermës nga vas deferens në stroma e testis. Kjo mund të ndodhë kur trauma ose scrotum pas operacionit në koqe.

Në një situatë të tillë zhvillon inflamacion kronik pa mikrobe, si spermës është agjent i huaj për parenchyma testicular. Pas qetësimin poshtë inflamacion në vendin e depërtimit të spermës fillon për të formuar ind lidhës që rritet, fasha nga vas deferens. Kjo çon në stagnim e spermës në një vend të arsimimit të tyre.

Simptomet e granullomave spermatohennoy

Në fazat fillestare të pacientëve sëmundjes kanë filluar të shqetësojnë shurdhër, dhemb dhimbje në gjysmën e scrotum. Ata janë rritur kur presion në vendin anatomike, dhe gjatë britmë. Me kalimin e kohës, veza fillon të rritet në madhësi. Në këtë fazë nuk janë në gjendje që të prek formimin elastike ose shkëmbore, e cila është e vendosur në një nga gjysmave të scrotum. Nëse fazat fillestare të formimit prekje ende jep siklet pacientit, me kalimin e kohës granulomave si vezë, janë pa dhimbje.

Së bashku me dhimbje në pacientët të fillojnë të shfaqen dhe të përparojë simptomat e derdhje. Në qoftë se në fazat e hershme të sëmundjes gjatë derdhje në dukje vetëm dhimbje të lehtë, me kalimin e kohës pacientët të fillojnë të ankohen për vështirësi në plotësimin marrëdhënie seksuale dhe një numër të vogël të spermës. Nëse procesi patologjik është bilateral në natyrë, atëherë simptoma të tilla të zhvillojnë disa herë më shpejt se granulomat spermatohennoy lokalizimi me vetëm një dorë.

Me sasi të konsiderueshme rritje jonormale mund të japin efekt mekanik në uretrës, duke shkaktuar ndërprerë procesin e urinimit. Këto simptome mund të stimulohet pamje klinike të BPH, e cila ndonjëherë është rezultat i trajtimit të pahijshme.

Në pacientët me simptoma të ngjashme klinike, ai duhet menjëherë të kërkoni ndihmë nga një urolog për të shmangur pasojat serioze të sëmundjes.

Granuloma Diagnoza spermatohennoy

Për granulomat diagnoza spermatohennoy nganjëherë vetëm të mjaftueshme historia durueshëm dhe ekzaminimi klinik. Megjithatë, ka raste të diskutueshme ku granuloma duhet të dallohet nga TB, proceset syfylytycheskym apo kanceri. Në këtë situatë, formimi i një biopsi kryhet në një gardh të vogël zonë ndryshuar patologjikisht indeve. Ekzaminimi mikroskopik i biopsi nuk mund të identifikojë një numër të madh të indeve kokrrizimi pa bakteret sifilizi apo tuberkulozi. Model i tillë dhe tregon granuloma spermatogenic.

Granuloma Spermatogenic nën mikroskop

Në mënyrë që të identifikohen kufijtë e arsimit mund të përdoren scrotum ultratinguj. Kjo duhet të bëhet në rastet kur pacienti është i përgatitur për kirurgji.

Granuloma trajtim spermatohennoy

I vetmi trajtim i arsyeshëm për këtë sëmundje është operacioni. Vëllimi i transaksioneve është hapja e lëkurës së qasjes scrotum, performancës në indet patologjikisht ndryshuar dhe heqje e këtij të fundit. Kështu, është e nevojshme të jetë tepër i kujdesshëm për shkak se indet testicular ngjyhet numër të madh të enëve të gjakut dhe nervat. Me hapjen e gjakderdhjes së parë serioze mund të ndodhë, dhe kur dëme të tjera - një shkelje të innervation e scrotum dhe penisi.

Operacioni për të hequr spermatohennoy granuloma

Mjete popullore Trajtimi

Në asnjë rast nuk mund të përdorin metodat tradicionale të trajtimit për granullomave spermatohennoy. Në mënyrë tipike, healers rekomandojnë përdorimin e fasha për arsimin resorption. Mos harroni se fasha në këtë pjesë të trupit mund të kërcënojnë njeri sterilizimin sepse spermës duhet të jetë në një mjedis të ftohtë. Dhe për shkak se ata e rrisin temperaturën e çaktivizuar, duke rezultuar në varfëri të përkohshme apo edhe të përhershme.

Karakteristikat e dietën dhe mënyrën e jetesës

Pas operacionit pacienti nuk kërkon ndonjë dietë të veçantë dhe mode. Ne mund të rekomandojë vetëm ditët e para të pacientit veshur mbathje banje, të cilat ndihmojnë për të reduktuar ënjtje e scrotum, e cila zakonisht zhvillohet në periudhën postoperative.

Rehabilitimi pas sëmundjes

Me shërim të shpejtë e shërimit adekuat plagë dhe mbi pacientin e fundit është e rekomanduar seanca fizioterapi. Deri më sot, ndikimi i përdorimit të UHF dhe darsonvalization. Disa urologists janë kundër një trajtim të tillë, duke përmendur këtë fakt se test duhet të jetë në një mjedis me temperatura të ulëta. Prandaj, fizioterapi përdoret vetëm për shërimin e plagëve problemit.

Komplikimet spermatohennoy granuloma

Komplikimi më i rrezikshëm i kësaj sëmundjeje është infertilitetit. Kjo zakonisht zhvillohet në proces dypalësh. Një kanal bllok ejaculatory është sperma ndenjur në testis. Me kalimin e kohës, për shkak të një numri të madh, ata thjesht të pushojë të jetë prodhuar, e cila shkakton atrofi të epitelit spermatogenic. Edhe pas një koqe të suksesshëm kirurgji nuk është funksioni i saj për t'u kthyer zhvillimin e spermës.

Granuloma spermatohennoy Parandalimi

Së pari, ju duhet të kini kujdes nga faktorët që mund të kontribuojnë në zhvillimin e kësaj sëmundjeje. Shpesh, kjo scrotum traumatike lëndimi. Prandaj, atletët të cilët janë të angazhuar me sport traumatike, të tilla si lojtarët hokej duhet të veshin pajisje personale mbrojtëse. Nëse dëmtimi është mbajtur ende, për parandalimin e sëmundjes duhet të inspektohen periodikisht në urolog për të zbuluar sëmundje.

Ed. urolog Astashyn EE